Sélectionnez votre pays

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloerverwarming


Een warme relatie
Het groeiende eisenpakket van de moderne consument zorgt ervoor dat vloerverwarming steeds populairder wordt. Er komen dan ook steeds meer vragen over de verschillende vloerverwarmingssystemen in combinatie met onze Marmoleum vloerbedekkingen. Omdat Marmoleum een natuurproduct is, neemt het snel de omgevingswarmte aan. Ook kan Marmoleum prima gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Houd er echter wel rekening mee dat door de vloerconstructie de warmteoverdracht beperkt kan worden.

Vloerverwarming

Vloerverwarming
Er zijn verschillende soorten vloerverwarming die als volgt onderverdeeld kunnen worden (zie afbeelding).

Bij vloerverwarming op basis van warm water is een raamwerk van verwarmingsbuizen in de ondervloer aangelegd, dat als onderdeel van de centrale verwarming de vloer kan verwarmen. Er zijn twee vormen elektrische verwarming: systemen waarbij draden met netspanning (220 volt) in de ondervloer liggen en warmtefolies met een spanning van ongeveer 24 volt.

Vloerverwarming kan als hoofdverwarming of als bijverwarming worden toegepast.

Vloerverwarming

Ondervloer-egalisatiesystemen in combinatie met vloerverwarming
Het succes van de vloerverwarming is mede afhankelijk van het soort ondervloer dat in een ruimte aanwezig is, het type vloerbedekking en het ondervloer-egalisatiesysteem dat wordt toegepast om een mooie, vlakke ondergrond te krijgen.

In onderstaand schema ziet u verschillende ondervloer-egalisatiesystemen die Forbo Flooring adviseert op basis van de verschillende vloerverwarmingssystemen en ondervloeren.

Vloerverwarming

De warmteweerstand
Om een goede warmteafgifte van de vloerverwarming en een comfortabele vloertemperatuur mogelijk te maken mag de warmteweerstand van de vloerbedekking niet te hoog zijn. De vloerbedekking moet de warmte als het ware 'doorlaten'.

De tabel aan de rechterkant geeft de warmteweerstand van verschillende vloerbedekkingen weer.

Het Quickfit ondervloerensysteem moet toegepast worden zonder foam. Bijvoorbeeld: een vloer van Quickfit zonder foam met Marmoleum heeft een warmteweerstand van 0,07 m2 K/W. Pas op: Quickfit ondervloersysteem met foam heeft een warmteweerstand van 0,19 m2 K/W.

Het is belangrijk rekening te houden met deze warmteweerstanden bij de berekening van de vloerverwarmingscapaciteit. Indien de foamlaag onder het Quickfit ondervloersysteem wordt toegepast, is de warmteweerstand te hoog. Daarom adviseren wij dan geen foam, maar een goede sterke kunststoffolie.

Vloerverwarming

Conclusie
Alle typen vloerverwarming zijn te gebruiken in combinatie met de vloerbedekkingen van Forbo Flooring. U dient echter wel rekening te houden met:

• De warmteweerstand van de toe te passen vloerbedekking, alsmede van het ondervloer-egalisatiesysteem

• Het gebruik van een ondervloer-galisatiesysteem verhoogt de warmteweerstand. Een egalisatiemiddel heeft een lagere warmteweerstand dan het Quickfit ondervloersysteem

Vloerverwarming

Wilt u meer informatie over Marmoleum in combinatie met vloerverwarming? Vraag uw woninginrichter om advies of bel met de afdeling Technische Adviezen van Forbo Flooring 0900 - 66 845 66 (€ 0,20 per minuut).