Sélectionnez votre pays

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Droogkamerfilm


Schrik niet als de kleur van uw Marmoleum vloer bij aflevering iets afwijkt van de kleur in de winkel. Er kan een geelachtige waas over de vloer liggen die niet zichtbaar was toen u de kleur uitzocht. Dit wordt veroorzaakt door de droogkamerfilm: een laagje geoxideerde lijnolie dat op het Marmoleum komt te liggen in de laatste fase van het productieproces waarbij Marmoleum te drogen hangt in de zogenaamde droogkamers. Maakt u zich geen zorgen, zodra de vloer aan (dag)licht wordt blootgesteld, verdwijnt de waas.Houdt daarom rekening met kleine kleur- en structuurverschillen tussen de stalen en het geleverde materiaal.

Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Wanneer tijdens het productieproces bij het naoxyderen (drogen) de juiste hardheid en veerkracht is bereikt, kan op linoleum een geelachtige waas, de droogkamerfilm, ontstaan. Deze droogkamerfilm komt meestal voor als een egale waas, maar kan zich ook in streepjesvorm uiten, wat op lichte kleuren het duidelijkst zichtbaar is. Zodra linoleum aan het daglicht wordt blootgesteld, verdwijnt deze droogkamerfilm vrij snel. Bij kunstlicht zal dit, afhankelijk van de mate van verlichting, wat langer kunnen duren.

Test
Met de volgende, eenvoudige test is de mate waarin de droogkamerfilm aanwezig is en de snelheid waarin deze kan verdwijnen, na te gaan. Plaats een direct na het uitpakken van de rol gesneden stukje, deels met bijvoorbeeld dik papier goed afgedekt in het daglicht. Al na enkele uren is zichtbaar dat de droogkamerfilm begint weg te trekken. Zo ziet u zelf dat droogkamerfilm onder invloed van licht geheel zal verdwijnen!

Advies
Wij raden u aan het stalenmateriaal enkele uren aan het daglicht bloot te stellen voordat u tot een definitieve kleurkeuze komt. Op deze manier kunt u de juiste oorspronkelijke kleur beoordelen.

Wilt u meer weten over de gelige waas die tijdens het productieproces van Marmoleum tijdelijk op uw vloer kan verschijnen? Vraag uw woninginrichter om advies of bel met de afdeling Technische Adviezen van Forbo Flooring
0900 - 66 845 66 (€ 0,20 per minuut).

Droogkamerfilm