Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbo Flooring nieuws pagina

Via onze nieuwspagina vindt u de persberichten en publicaties van Forbo Flooring.


Jan 2017 - iF Award 2017 voor Marmoleum Cocoa

Winnaar 2017 : Forbo's Marmoleum Cocoa

De nieuwe Marmoleum Cocoa collectie, een met cacao schillen verbeterd linoleum, is bekroond met de iF design award 2017. De collectie is onderdeel van de nieuwe Marmoleum Solid reeks, de kern van Forbo's hedendaags linoleum welke onder meer nieuwe beton, uni en semi-uni ontwerpen bevat. De collectie zal in april worden geïntroduceerd worden.

Het gebruik van cacaoschillen als onderdeel van de Marmoleum Cocoa collectie verbetert niet alleen het duurzame profiel van linoleum, maar resulteert ook in een nieuwe tactiliteit en een ontwerp waarbij de subtiele organische verstrooiing en fijne kleuring maak een nieuw en innovatief design eigenschap voor de categorie linoleum product.

Het verwerken van chocolade in Nederland ontstond in de 17e eeuw in dezelfde regio waar Forbo Flooring Systems de productie van linoleum al voor meer dan honderd jaar heeft staan. De upcycling van de cacao-industrie afvalstroom is een mooi voorbeeld van de voortdurende inspanningen die Forbo levert om linoleum te innoveren als een origineel en duurzame vloerbedekking.
Marmoleum cacao is verkrijgbaar in een kleine collectie van 5 aardse tonen die onder de verleidelijke namen van witte, melk en pure chocolade en een 'mystery' chocolade blauw worden gepresenteerd. De Marmoleum Solid collectie waarvan het nieuwe Cocoa een onderdeel van is, is opgebouwd uit de nieuwe Walton serie. Dit zijn kleurrijke piano ontwerpen, originele en gekleurde beton ontwerpen en een reliëf leisteen variant.

iF award cocoa

Sep 2016 - Forbo Sphera, homogeen vinyl van topkwaliteit

Forbo Sphera, homogeen vinyl van topkwaliteit

In de zomer van 2016 opende Forbo Flooring Systems zijn nieuwe productievestiging voor homogeen vinyl in Coevorden (Nederland). Hoewel homogeen vinyl al jaren in het portfolio van Forbo zit, biedt de nieuwe productielijn een brede waaier van nieuwe mogelijkheden. Voor de ontwikkeling van Sphera, het nieuwe product in het aanbod van homogeen vinyl, maakte Forbo Flooring Systems gebruik van de allernieuwste technologieën. Het resultaat: drie afzonderlijke collecties die uiterst performant én bijzonder duurzaam zijn. De Sphera producten worden in een zogenaamde ‘zero waste’-omgeving geproduceerd met behulp van groene energie en ultramoderne technologieën. Het volledige proces, van het mengen van de grondstoffen tot de productie van de korrels en platen, vindt intern plaats en wordt op elk moment tot in de kleinste details opgevolgd.

De collecties werden ontworpen en vormgegeven door het designteam van Forbo. Ze hebben elk hun eigen karakter.

Er zijn drie afzonderlijke collecties verkrijgbaar:
1. Sphera Element, homogeen vinyl in een modern en tegelijk klassiek design en in een evenwichtig kleurenpalet dat iedereen weet te verrassen met zijn intense tinten en lichtweerspiegelende eigenschappen.

2. Sphera Energetic, homogeen vinyl met een weergaloos design. Dankzij de combinatie van kleuren en schilfers ontstaan talloze mogelijkheden om verschillende effecten te mixen en matchen in moderne omgevingen.

3. Sphera Evolution, homogeen vinyl met een revolutionair design dat de lat in deze categorie ongetwijfeld weer wat hoger legt.

Sphera is extreem vormvast, komt dicht in de buurt van een ‘zero emission’-product en is bovendien 100 % vrij van ftalaten. Dankzij het unieke lak- en decoratieproces is deze collectie bijzonder kwalitatief en duurzaam. De nieuwe SMART-Top afwerkingslaag maakt de vloeren bovendien eenvoudig te reinigen én kras- en vlekbestendig.

Het vinylportfolio van Forbo, met daarin heterogeen vinyl voor algemene toepassingen en akoestisch vinyl, veiligheidsvinyl, ESD-vloeren en Luxury Vinyl Tiles, wordt geproduceerd volgens de strengste normen. Het aanbod behoort dan ook tot de absolute top van de sector. De intern geproduceerde homogene Sphera collectie is de perfecte aanvulling op ons portfolio en zorgt ervoor dat we nog meer complete, ultrabestendige oplossingen kunnen aanbieden.

Ontdek de collectie

Jan 2016 - Forbo pakt uit met de nieuwe Marmoleum Click collectie.

Forbo Flooring pakt uit met nieuwe Marmoleum Click-collectie: de Natural Click

De Natural Click

De gloednieuwe Marmoleum Click-collectie pakt uit met nieuwe kleuren en structuren. Ook zijn er nieuwe vormen en formaten verkrijgbaar, waaronder een echt plankformaat met een Striato-lineair houtdesign. Naast de designkenmerken heeft de nieuwe Marmoleum Click-collectie ook een gloednieuw gepatenteerd 5G kliksysteem. Dit vergemakkelijkt de installatie en maakt het mogelijk om de vloer ruim twee keer zo snel te plaatsen.
Het product bestaat uit volledig natuurlijke materialen: een linoleumoppervlak van 2,5 mm dik Marmoleum, een HDF-kern in houtvezel voor sterkte en stabiliteit, en een onderlaag van natuurlijke kurk voor comfort en geluidsdemping. Dankzij deze troeven is de Marmoleum Click-vloer de vanzelfsprekende en gezonde keuze wanneer u op zoek bent naar een goed alternatief voor een zwevende vloer. Dankzij het nieuwe kliksysteem en de totale dikte van 9,8 mm is het een sterk en duurzaam product, zelfs in die mate dat het geschikt is voor semicommercieel gebruik op plaatsen waar weinig tot veel mensen passeren. Dit warme en rijke product komt uitstekend tot zijn recht in kantoren en winkels, zeker aangezien het gemakkelijk te plaatsen, verwijderen en vervangen is.
Marmoleum Click bewijst al ruim tien jaar zijn voordelen. Forbo verkoopt dit gamma in tal van landen in Europa, Noord-Amerika en Azië, zowel via gewone winkels als distributiepartners. Wilt u graag meer informatie over Marmoleum Click of de volledige collectie bekijken? Breng dan een bezoek aan onze website op Marmoleum Click

Marmoleum Click 633701-633707-633860-333251 kitchen.

Nov 2015 - Nieuwe ArchIdea in teken van de werkomgeving

ArchIdea #52

De nieuwe ArchIdea - een internationaal magazine bedoeld ter inspiratie van architecten, interieurdesigners en andere geïnteresseerden - staat deze keer voor een groot deel in het teken van kantoorruimten en de werkomgeving. Daarnaast een groot interview met architect Lukasz Zagala van de Poolse Medusa Group Kijkend naar zijn inventieve, maar low-key en ruwe ontwerpen is het moeilijk voor te stellen dat hij eerder werkte voor een Franse ster-architect als Jean Nouvel. De ambitie van Medusa Group is om een goede ruimte te creëren uit het niets met als motto: ‘primum non nocere’; allereerst, doe geen kwaad.

Daarnaast dus kantoorgebouwen. De voormalige fixatie op de buitenkant is verschoven naar het interieur. Algemeen kantoorconcepten die voorheen werden beschouwd als efficiënt, zoals open of mobiele kantoren, voldoen niet meer aan de huidige behoeften waarbij het interieur een belangrijke rol speelt in het cultiveren van loyaliteit van werknemers. Het werkinterieur evolueert daarmee naar een aangename omgeving met verschillende functies: minder kantoor en meer stad.

ArchIdea - de halfjaarlijkse glossy geproduceerd en aangeboden door Forbo Flooring - biedt daarnaast heel veel bijzondere (inter)nationale projecten. Voor het bestellen van een gratis magazine kunt u een e-mail sturen naar info.belgium@forbo.com. Daarnaast kunt u voor veel meer informatie terecht op www.archidea.com.

Okt 2015 - Forbo Flooring Systems start met nieuw duurzaamheidsinitiatief, 'inzet voor individuele gezondheid'

Forbo Flooring Systems start met nieuw duurzaamheidsinitiatief, 'inzet voor individuele gezondheid'

Gezondheid, de volgende stap in duurzaamheid

Vloeren maken deel uit van onze leef-, vrijetijds- en werkomgeving. Daarom is het onze missie om producten te ontwerpen en aan te bieden die de individuele gezondheid en het comfort op een positieve manier beïnvloeden. Met onze “inzet voor individuele gezondheid” willen we de nadruk leggen op onze toewijding aan duurzaamheid. Dit omvat alles wat maar te maken kan hebben met uw gezondheid, welzijn en comfort ten opzichte van onze producten en diensten, zowel voor vandaag als voor de toekomstige generaties.


Het milieudebat is al geruime tijd gericht op de toekomst: zorgen voor wat belangrijk is voor toekomstige generaties. De realiteit maakt echter duidelijk wat werkelijk van belang is: Nu! Luchtvervuiling en smog, de stijging van de zeespiegel en bezorgdheid over de uitputting van natuurlijke hulpbronnen zijn allemaal onderwerpen die tegenwoordig relevant zijn. Bij Forbo Flooring Systems willen we ons richten op het milieu van vandaag en de manier waarop het invloed heeft op u en uw gezondheid.
Centraal hierbij staat de evaluatie en controle van de invloed van de combinatie van milieuparameters (thermisch, akoestisch, belichting en luchtkwaliteit) op mensen en de bebouwde omgeving.
Hoe kan een vloerenbedrijf bijdragen aan de individuele gezondheid? Voor ons betekent dit: beschikken over een uitgebreid portfolio om de beste oplossing in elke situatie te kunnen voorleggen, te handelen wanneer er verbeteringen mogelijk zijn en een norm vast te stellen voor waar innovatie ons naartoe leidt.
“Inzet voor individuele gezondheid” is onze ambitie, waarbij iedereen die op eender welke manier met onze vloeren te maken heeft, voordeel haalt uit onze inspanningen om voor een betere leefomgeving te zorgen.
Drie pijlers waarop we bouwen
De filosofie van Forbo steunt op drie pijlers: Gezondheid & Veiligheid, Gezondheid & Hygiëne en Gezondheid & Welzijn.

Gezondheid & Veiligheid
Vloeren in een veilige binnenomgeving zijn ongevaarlijk, hebben een lage emissiewaarde en voldoen aan alle internationale normen. Bovendien worden veilige vloeren ontworpen om ongevallen te voorkomen; ze begeleiden slechtzienden, brengen dementiepatiënten tot rust en creëren een veilige omgeving in cleanrooms en operatiekamers.

Gezondheid & Hygiëne
Hygiënische vloeroplossingen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze kunnen in de ene ruimte fijn stof beperken en in de andere allergische reacties voorkomen. Hygiënische vloeroplossingen worden afhankelijk van de toepassing op maat gemaakt, of het nu gaat om een hoogtechnologische cleanroom met gevoelige apparatuur, een zorginstelling die zich focust op infectiepreventie of een dagopvang waar veel op de vloer gespeeld wordt. Laten we misschien het belangrijkste ook niet vergeten: kwalitatieve schoonloopsystemen die voorkomen dat vuil en stof mee in het gebouw naar binnen komen.

Gezondheid & Welzijn
Een toestand van welzijn en comfort is mogelijk als u de factoren die de zintuigen stimuleren binnenshuis onder controle heeft. Aangezien dergelijke vloeren bijdragen tot de akoestische kwaliteit, spelen ze een rol bij het thermische comfort van de ruimte en bij het bevorderen van de beschikbare natuurlijke lichtbronnen of van natuurlijke materialen die bijdragen tot de omgeving en het stressniveau verlagen. Met behulp van uiteenlopende kleuren en designs kunt u met uw vloeren de sfeer van een binnenruimte opwekken en mensen ofwel tot rust brengen, of hen opvrolijken en opzwepen. Wij geloven vooral dat natuurlijke en duurzame materialen de beste basis zijn voor gezondheid en welzijn op lange termijn.Forbo Flooring Systems, verantwoordelijke marktleider
Forbo Flooring Systems is een wereldwijde marktspeler die handelt in linoleum, projectvinyl, tapijttegels, Flotex gevlokte vloerbedekking, Coral-schoonloopsystemen, vinylvloerbedekkingen en bouw- & constructielijm. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, produceert en verkoopt Forbo een volledig assortiment van professionele serviceproducten. Alle producten van Forbo bieden een combinatie van hoogwaardige functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring Systems streeft naar een milieuvriendelijke productie en een uitgebreide klantenservice. Forbo Flooring Systems maakt deel uit van de Zwitserse Forbo Group en bezit 15 productielocaties en filialen in 24 landen wereldwijd.

Bezoek onze website voor meer informatie: www.forbo-flooring.com. Of neem contact op met Forbo Flooring Marketing, dhr. Willem Burmanje via willem.burmanje@forbo.com


Sep 2015 - Sustainability Report 2014

Vandaag is ons Sustainability Report 2014 vrijgegeven. Dit is het derde verslag in lijn met het Global Reporting Initiative (GRI).
Het GRI is een toonaangevende organisatie op het gebied van duurzaamheid. GRI bevordert de verslaggeving over de duurzaamheid als een manier voor organisaties om duurzamer te worden en een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling.

Nieuwsgierig? Download hier ons Sustainability Report 2014

CHO primairy school

Sep 2015 - Forbo introduceert Coral Classic schoonlooptegel

Forbo introduceert Coral Classic schoonlooptegel

Forbo introduceert deze maand een schoonlooptegel met de naam Coral Classic Tile als aanvulling op haar al bestaande Coral schoonloopmatten collectie. De tapijttegel laat zich makkelijk installeren en houdt 94% van alle vuil en vocht tegen en bespaart dus enorm op de schoonmaakkosten. Daarnaast kent de Coral Classic Tile de hoogste brandklasse voor veilige entrees. De Coral Classic Tile wordt in Nederland geproduceerd met 100 procent groene stroom. Voor meer informatie zie http://www.forbo.com/flooring/nl-be/producten/coral-schoonloopsystemen/coral-textiel/coral-classic-tegels/bl53f0

Aug 2015 - Nieuwe mogelijkheden met Eternal Design projectvinyl

Nieuwe mogelijkheden met Eternal Design projectvinyl

De nieuwe Forbo Eternal-collectie bestaat uit een uitgebreide reeks van natuurlijke designs in hout, steen, textiel en kleur, naast enkele exclusieve, digitaal geprinte dessins. Eternal is een hightech, heterogene vinylvloer voor algemeen gebruik in allerlei segmenten.

Alle Eternal-designs zijn volledig origineel en ontworpen door een intern team van experts, die de nieuwste trends omzetten in klassieke, eigentijdse, moderne en vooruitstrevende vloerdesigns die niet van originele houten en betonnen vloeren te onderscheiden zijn.

Mei 2015 - Nieuwe Novilon campagne trekt het breed

Nieuwe Novilon campagne trekt het breed

Forbo Flooring start deze maand met haar nieuwe Novilon campagne ‘Denk breed. Denk Novilon’. Met de slogan wordt niet alleen gedoeld op kamerbreed vinyl, maar ook op het feit dat Novilon kwalitatief hoogwaardig en duurzaam wordt geproduceerd in een uiterst brede keuze in kleuren en dessins. Bovendien is Novilon breed zintuigenprikkelend: het voelt niet alleen goed onder de voeten, maar klinkt (akoestiek) en oogt ook uitstekend. Voor veel meer informatie zie www.novilon.be.

Mrt 2015 - Nieuwe Marmoleum Modular nodigt uit tot spelen

Nieuwe Marmoleum Modular nodigt uit tot spelen

Nieuw en origineel
De nieuwe Forbo Marmoleum collectie is er eentje met een twist. Bij ons kiest u uit 46 kleuren en motieven voor een leuke vloer die bij elke interieurstijl past. Voortaan zijn er vier nieuwe tegelformaten te vinden in ons aanbod: extra large (75 x 50 cm), twee tussenformaten (50 x 50 cm en 50 x 25 cm) en small (25 x 25 cm).

Linoleum
Deze nieuwe collectie laat het oude, vertrouwde linoleum ver achter zich. Met Marmoleum Modular kunt u speels experimenteren met kleuren en motieven – een ware revolutie in de vloersector! Subtiele nuances of sterke contrasten: u kiest! Op zoek naar een industriële betonlook of marmermotief? Wilt u spelen met subtiele ton sur ton kleurverschillen voor een vloer die niet langer moet onderdoen voor natuursteen of beton? Of gaat u toch liever voor een hippe, kleurrijke vloer? Dat kan, want met ons kleurenpalet creëert u gewoon zelf een motief dat bij uw interieur past.

Creatieve vrijheid
Marmoleum Modular biedt u de kans om de vloer van uw dromen te creëren. Deze collectie nodigt namelijk uit om naar hartenlust te spelen met tegels in verschillende combinaties, vormen, formaten en kleuren. Dit is een volledig nieuw vloerconcept, eentje dat veel verder gaat dan traditionele vloerbedekkingen waarbij u alleen uit verschillende ontwerpen kunt kiezen. Voortaan kiest u ook zelf de vorm, het formaat en de kleur, zodat uw vloer écht bij u past.

Dit is dé collectie bij uitstek om met verschillende kleuren en patronen te spelen. We hebben een aantal voorbeeldroosters samengesteld, zodat u ziet welke vloertypes mogelijk zijn. Kleur de roosters online in en bekijk hoe uw eigen design omgetoverd wordt tot een échte vloer in een leuke woonomgeving.
Bekijk de verschillende mogelijkheden van Marmoleum Modular op:
http://www.forbo.com/flooring/en-gl/products/marmoleum-modular-landingpage/grids-and-floorplans/pdw3eb

Online vloeren samenstellen? Ga naar onze vloerplanner:
http://forbo-business.esignserver3.com/gallery.do

Feb 2015 - Forbo Flooring lanceert nieuwe Novilon pvc stroken en Nova banen collectie.

Forbo Flooring lanceert nieuwe Novilon pvc stroken en Nova banen collectie.

Forbo Flooring zal tijdens de beurs Batibouw de uitgebreide, levendige en veelzijdige collectie planken en tegels voorstellen aan het grote publiek. De uitgebreide collectie luxe PVC planken en tegels zal leverbaar zijn in zowel hout als steenmotieven. Alle ontwerpen zijn uniek en werden bovendien in eigen huis ontwikkeld.

Het reliëf en de ingenieuze printtechniek maken dat de exclusieve Novilon Design producten er precies zo uitzien als echt gezaagd hout of uitgehouwen steen. De houtcollectie bestaat uit authentiek hout, herkenbaar voor een breed publiek, traditioneel hout voor een klassiek interieur, en modern en abstract hout. De steencollectie kent klassieke lei- en natuursteenmotieven en moderne steendessins.
Door de verschillende formaten zijn diverse installatiemethoden mogelijk: een moderne visgraat in XL (150 x 28 centimeter) of juist in XS (100 x 15 centimeter) of een ‘gewoon’ halfsteensverband. Met Novilon Design bent u flexibel in de uitstraling van uw vloer en creëert u een bijna niet van echt te onderscheiden plankenvloer.
Net als het kamerbreed vinyl, het product waar Novilon groot mee is geworden, kent Novilon Design nog tal van andere voordelen. Welke vloer de consument ook kiest: hij is verzekerd van een praktische, stille en duurzame vloer die eenvoudig te onderhouden is.
Wanneer u kiest voor Novilon Design Click, dan is verlijming van uw vloer niet nodig. Deze planken en tegels worden zwevend geplaatst.
Forbo Flooring lanceert bovendien ook een nieuwe collectie Novilon Nova. Nova staat voor het luxe leven. Een elegante en rustieke lifestyle, nostalgisch en modieus passend binnen een verfijnd en warm interieur, met een comfortabel klassiek gevoel. De Novilon nova collectie wordt gevormd door een aantal klassiekers en gloednieuwe dessins, waaronder verschillende met een V-groef in de lengterichting. Deze V-groef benadrukt de planken waardoor de vloer nog natuurlijker oogt. De collectie is leverbaar in 2,3 of 4 meter breedte.
Forbo Flooring is met een marktaandeel van ruim 60% leider op de wereldmarkt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo een compleet pakket professionele serviceproducten. Alle Forbo-producten worden gekenmerkt door een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring zet zich in voor milieuvriendelijke productie en uitgebreide klantenservice.

Jan 2015 - Forbo Flooring presenteert nieuwe inspirerende website

Forbo Flooring presenteert nieuwe inspirerende website

Persbericht – 26 januari 2015

Interactiviteit en gebruiksvriendelijkheid staan centraal in nieuwe ontwerp

Forbo Flooring heeft een nieuwe inspirerende website. Interactie en gebruiksvriendelijkheid staan centraal in het nieuwe ontwerp. ‘We richten ons met deze site volledig op de wereld van onze klant’, aldus Willem Burmanje, directeur marketing communicatie bij Forbo. Daarbij ligt de focus op inspiratie, middels bijvoorbeeld referentieprojecten, en het aanbieden van relevante inhoudelijke informatie voor de verschillende doelgroepen. De site is beeldgericht, intuïtief en ook geschikt voor smartphone en tablet.

Het nieuwe online platform van Forbo biedt onder andere een slimme, snelle zoekfunctie voor producten en een vloerplanner waarmee klanten een vloer naar keuze in hun eigen woon- of werkomgeving kunnen visualiseren en bekijken. De website richt zich sowieso meer op beeld dan op woord, al blijven alle vereiste documenten, certificeringen en technische gegevens beschikbaar, maar wel vaak uitgelegd middels een eenvoudig YouTube filmpje. Architecten en ontwerpers kunnen via de nieuwe site onder andere CAD-bestanden en trendgegevens downloaden.