Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linóleum

Marmoleum

A sokoldalú klasszikus modern köntösben A Marmoleum a Forbo legkiemelkedőbb márkája a linóleum kollekción belül. Kezdve a finom márvány mintáktól a modern beton színekig, az egyszínűtől az izgalmas, csíkos mintákig, a Marmoleum széles kínálatával megoldást ajánl minden ízlésnek és környezetnek.

A Marmoleum egy természetes alapanyagú padlóburkolat, mely összetevőjének 97 % -a természetes nyersanyag. Ennek 70 %-a gyorsan megújuló forrásból származik, 43% újrahasznosítható tartalommal. Ebből adodóan a Marmoleum a legidőtálóbb padló típus.

 • Marmoleum
 • Marmoleum
 • Marmoleum
 • 3640
  Marmoleum Piano

  Marmoleum Piano

  A Marmoleum Piano egy két tonusú szemcsézett hatású, majdnem egyszínű struktúra harmóniát tükröző megjelenéssel, mely kihangsúlyozza a természetességet és igényességet.

 • 3871
  Marmoleum Fresco

  Marmoleum Fresco

  A 19 színből álló Fresco kollekció az árnyalatnyi hatás koncepción alapul, amely egy meleg és autentikus érzetet eredményez.

 • 5314
  Marmoleum Graphic

  Marmoleum Graphic

  A Marmoleum Graphic kollekció a nagy kontrasztú fekete és fehér színek gyűjteménye, valamint a kiegészítő szürkéké, melyek igazán építészeti kollekcióvá varázsolják a Graphic gyűjteményt.

 • 3353
  Marmoleum Walton Cirrus

  Marmoleum Walton Cirrus

  A Marmoleum Walton Cirrus egy hajszálnyi márvány mintával készült és elérhető 12 hangsúlyos színben.

 • 171
  Marmoleum Walton Uni

  Marmoleum Walton Uni

  A Marmoleum Walton Uni 4 szolid tónust tartalmaz, amely egy egyszerű és városi megjelenést nyújt környezetének.

 • Marmoleum Vivace 3405 Granada
  Marmoleum Vivace

  Marmoleum Vivace

  A Marmoleum Vivace egy erőteljes, színes kollekció 8 elegáns színből keverve, mégis megtartva uralkodó színárnyalatait.

 • Marmoleum Real 3241 orange sorbet
  Marmoleum Real

  Marmoleum Real

  A Marmoleum Real a legnagyobb Marmoleum kollekció, melyre a klasszikus márvány minta jellemző. Az 59 színből álló paletta végtelen lehetőséget nyújt a saját padlózat megtervezéséhez.

 • 3705
  Marmoleum Concrete

  Marmoleum Concrete

  A Marmoleum Concrete 16 színe emlékeztet a finom beton színekre árnyalatni különbségekkel, melyek passzolnak a mai modern környezetekbe.

 • 5213
  Marmoleum Striato

  Marmoleum Striato

  A Marmoleum Striato retro-mégis-modern csíkos dizájnja egy extra dimenzióval szolgál a nagy, magas és nyitott tereknek. A színek játékával és a 150 éves folyamat határainak kiszélesítésével új dizájnokat és színkombináicókat alkottunk.

Technikai tájékoztató

Dokumentumok letöltése

A Forbo széleskörű promóciós és technikai dokumentációval rendelkezik minden termékére vonatkozóan. A dokumentumok a termék kereső oldalán találhatóak és letölthetőek. Download center .

Technical Specifications

Installáció

Könnyű installálni

Ahhoz, hogy tökéletes padlózatot kapjunk, nagyon oda kell figyelni az előkészületekre és a helyes installálásra. A Forbo kiváló minőségű installációhoz szükséges termék választékkal rendelkezik, mely segít a kívánt, hibátlan eredmény eléréséhez. Kulcsfontosságú tényezők a sikeres installáláshoz a következők:

Aljzat előkészítése
A padlózat installálása az aljzattal kezdődik, melynek száraznak, szilárdnak, simának és száraznak kell lennie. A Forbo a megfelelő termékeket és alapozókat kínálja a ragasztás előkészítéséhez és az aljzat kiegyenlítéséhez.

Installációs terv
Nagyon fontos, hogy megfelelő tervet készítsünk még az installálás előtt. Hagyjuk az anyagokat akklimatizálódni legalább egy éjszakán keresztül installálás előtt. A Forbo rendelkezik speciális szállítási és kigöngyölítő eszközökkel, mint pl. a Forbocar vagy a Forbo Carryset.

Karcolás és vágás
A megfelelő kezdés nagyon fontos: fokozottan ügyeljen az első lap lefektetésére! Egy profi installációs szet hozzájárul a tökéletes eremény eléréséhez.

Ragasztás
Egy tökéletesen installált padlózat tökéletes tapadást igényel. A Forbo-n belüli Eurostar/Eurosafe széria kiváló minőségű ragasztó, amely minden típusú környezethez megfelelő. Fektesse a lapot a nedves ragasztó ágyba és nyomja határozottan a helyére, különösen a lap végén. Távolítsa el a felesleges ragasztót. Installálást követően bizonyosodjon meg róla, hogy a helyiség jól szellőző, hogy a ragasztó megköthessen. Inkább ne használja még a frissen ragasztott padlót addig, amíg a ragasztó teljesen meg nem köt, ami normál körülmények között kb. 2 nap.

Hegesztés
A hegesztés esztétikai és/vagy higiéniai szempontból történik. Miután a ragasztó teljesen megkötött, ami általában egy napot vesz igénybe, a padlózat hegeszthető a Forbo által szabadalmaztatott hegesztő rendszerével.

Utolsó simítások
A tökéletes eredmény eléréséhez természetesen az utolsó simítás elengedhetetlen. Ehhez jó néhány kiváló minőségű termékkel szolgálhatunk. Szegélyek, lépcsőél zárók és burkolatváltó elemek különböző kínálalati nyújtanak megoldást a tökéletes eredményhez.

Replace this document
Installation Guide

Linoleum Installation

Fenntartható & Tartós

A Természetesség Nyertese!

A Marmoleum 97%-ban természetes alapanyagból előállított linóleum, 70%-a felújítható, 43%-os újrahasznosítható tartalommal. Az egyik legfontosabb nyersanyaga a lenolaj, melyet a len haszonnövény magvaiból sajtolunk. A másik ilyen fontos nyersanyag a faliszt, amelyet a fenyő puha darálékából állítunk elő (a felhasznált fenyő kizárólag ellenőrzött erdőgazdaságokból származik) illetve juta, mely terményének rostjai biztosítják az anyag erősségét.

Mivel a Marmoleum összes összetevője természetes, olyan mintha tápanyagokból alkottuk volna meg. Ami azt illeti, a Marmoleum gyártásának folyamata nem egészen olyan, mint mondjuk a kemencében sült almás pitéé. Ami a Marmoleumot különlegessé teszi az az, hogy nyersanyagai termesztési helyeikről származnak - ahol a növények élőhelyükön növekszenek - mely gyakran csupán 12 hónapot jelent. A juta és a len egynyári növények, melyek betakaríthatóak, csakúgy mint a búza és a kukorica. A gyanta kitermelése folyamatos eljárás, miközben a faliszt a faipar hulladékanyaga, melyek európai haszonfa ültetvényekből származnak. A mészkő pedig bőségesen rendelkezésre áll.

A Marmoleum az egyszerű, természetes összetevők kombinációja. A Marmoleum nem tartalmaz adalékanyagokat azért, hogy tetszetősebb legyen, nincsenek olyan plusz és felesleges kiegészítői, melyek kiemelik még jobban zöld profilját és nem tartalmaz mesterséges összetevőket, azért, hogy javítsák a stabilitását és rugalmasságát. A Marmoleum az ami és semmi más.

Natural, Renwable, Recycled

Karbantartás

A Marmoleum karbantartása

A Marmoleumot könnyű tisztítani és karbantartani, köszönhetően a tartósTopshield2 bevonatnak. A Forbo Floorcare a linóleum karbantartásához két különböző módszert javasol: a Spray módszer a leghatékonyabb és leggazdaságos módszer, melyhez egytárcsás gépet használnak. Ahol nem áll rendelkezésre az egytárcsás gép, ott a kézi Monel módszert javasoljuk.

A Spray módszer Mechanikai karbantartás egytárcsás géppel.
A legtöbb helyzetben a Spray módszer a legjobb választás. A Spray-tisztítást követően, a padlózat ugyanúgy megtartja optimális kondícióját, mint előtte illetve megakadályozza a szennyeződés tapadását. A Spray módszer biztosítja a száraz és higiénikus környezetet.

A Monel módszer Kézi Forbo padlózati karbantartás
A Monel módszer (vagy ‘soap film method/vékony filmréteg’) a másik legjobb választás, amennyiben a tárcsás gép nem áll rendelkezésre. A vízben oldódó Monel film megakadályozza a makacs szennyeződések megtapadását a padlózati felületen. A Monel bizosítja a fényes felületet és csúszásgátlást.

Marmoleum easy to clean

Brossúrák

Marmoleum magazine cover

Kollekció

The Next Generation of Marmoleum

A Forbo Marmoleum kollekciója különböző dizájnok és színek szériája. A kollekciókon belül a színek összhangban vannak. Lejjebb megtalálja a különböző egyedi dizájnú Marmoleum kollekciók leírását.

Marmoleum Marbled: Real, Fresco, Vivace
A márványozott kollekció egy hatalmas szín sorozat, kombinálva erősebb és finomabb márvány mintákkal. A márvány dizájnok bárhogyan keverhetőek minimum három maximum nyolc különböző színből, amelyek különböznek mind intenzitásban mint kontrasztban. Néha az igazi márványra hasonlítanak, néha pedig a színek halványabbak, finomabbak.

Marmoleum Solid: Conrete and Walton
Ennek a kollekciónak a lelke a finom színárnyalatok gyűjteménye, a szinte egyszínű minták kollekciója. A nagyon finom szín erezetek teszik igazán karakterisztikussá a kollekciót. A Solid kollekció a semleges színek széles skáláját kínálja, melyek a mai modern környezet kiegészítéséhez tökéletesen illenek.

Marmoleum Linear: Striato
A linóleum gazdag örökségét ünnepelve - az archívumok között kutatva - vezetett el minket a történelmi, 1950-es évekbeli csíkos mintázat újra felfedezéséhez. A színek spekturmát is finomítottuk a 21. század igényeinek megfelelően. Az irányított csíkos mintázat a linóleum gyártásának természetes eredménye, ami létrehozásának csupán kezdeti szakaszát jelenti. A színekkel való játékkal és egy 150 éves elavult folyamat határainak kiszélesítésével új dizájnokat és szín kombinációkat alkottunk.

Marmoleum Patterned: Graphic, Piano
Ez a kollekció egy párbeszéd a fekete, szürke és fehér színek között. A grafikák és a finom, két tónusú szemcsés mintázat: ez a Piano. Egy kellemes szín kínálat, mely jó alap lehet a játékos kombinációkhoz. A kollekció finomításával egy kifinomult és kellemes palettát sikerült létrehozni.

Marmoleum