Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linóleum

Bútor linóleum

Sokoldalúan felhasználható burkolóanyag mindazok számára, akik olyan lélegzetelállítóan gyönyörű és tartós padlózatokat, falakat, bútorokat kívánnak alkotni, amelyek kitűnnek a többi közül, és kiállják az idő próbáját. A Bútor linóleum bármilyen felületnek (padló, fal, és még a berendezési tárgyaknak is, úgy mint pl. pultok, konyhaszekrények frontja, asztalok, székek, stb.) különleges hatást kölcsönöz.

A Bútorlinóleum természetes alapanyagú termék, melyet lenolaj, faliszt, gyanta és mészkő keverékéből állítanak elő. A vízalapú tökéletesített fedőrétegnek köszönhetően e burkolat még ellenállób a foltokkal és a karcolásokkal szemben, miközben egy meleg, lágy tappintást és matt felületet biztosít.

 • Bútor linóleum
 • Bútor linóleum
 • C169
  Walton Crocodiles

  Walton Crocodiles

  Walton Crocodiles presents 4 mono-chromatic designs embossed with a delicate crocodile pattern that results in appealing light reflections and patterns. The neutral colours take their cue from leather and are often used in horizontal and vertical applications, as well as on curved surfaces.

 • 4164_2_knijn
  Desktop

  Desktop

  The DeskTop furniture linoleum collection consists of 20 elegant colours that add a distinctive touch to any piece of furniture. The available colours include contemporary monochromatic tones, several more outspoken colours and a number of darker colours that take their cue from wood tones and leather.

A kollekció

Elegáns bútorlinóleum

Az eleganciájáról és tartósságáról híres Bútor linóleum számtalan lenyűgöző dekoratív felületek burkolására alkalmas.A Bútor linóleum egyedülálló esztétikai és tapintható tulajdonságai biztosítják, hogy általa minden felület/tárgy önálló karakterrel rendelkezzen.

A matt felület és a meleg, lágy struktúra kombinációja garantálja a beltéri burkolatok, falak és bútorok igazán különleges megjelenését, amely még a legkevésbé sem hasonlít máshoz.

A bútor linóleum 2 jellegzetes kollekció formájában rendelhető:Desktop kollekció, mely 20 matt, unicolor színből áll

desktop
A Desktop bútor linóleum 20 elegáns, klasszikus és modern színből áll, mely minden bútor számára egyedi tapintást nyújt. A színpaletta monokromatikus tonusú színeket tartalmaz, a kirívó színektől kezdve vannnak sötétebb színek is, amelyeket a fa és a bőr tónusok inspiráltak.
A Bútor linóleum bármilyen felületnek (padló, fal, és még a berendezési tárgyaknak is, úgy mint pl. pultok, konyhaszekrények frontja, asztalok, székek, stb.) különleges hatást kölcsönöz.

és a kellemes krokodil dombornyomásos Walton Crocodile kollekció

A Walton Crocodiles 4 mono-kromatikus lenyűgöző krokodil dombornyomásos dizájnt ötvöz magába, melynek eredménye a fény előnyös tűkröződése.A semleges színeket a bőr ihlette és gyakran alkalmazzák függőleges, vízszintes és íves felületek burkolására


Egyedülálló előnyök a felhasználó számára:
• tetszetős megjelenés
• természetes, környezetbarát
• még ellenállóbb a foltokkal és a karcolásokkal szemben
• nem látszanak rajta az ujjlenyomatok
• matt felület
• antisztatikus
• színei nem fakulnak

Egyedülálló előnyök a kivitelező számára:
• rugalmas
• könnyen burkolható
• többféle aljzatra helyezhető
• megmunkálása a fáéhoz hasonló
• felületileg kezelhető
• egyénileg és iparilag is felhasználható

Furniture linoleum

Tehnikai információk

Tehnikai információk

A bútorlinóleum bármilyen jellegű felületre könnyen fektethető, mint az MDF, farostlemez, vagy rétegelt lemez. Az eredmény egy speciális matt megjelenést kölcsönöz a felületnek, mely megakadályozza a kellemetlen fényvisszaverődéseket. Általában a bútorlinóleum nem igényel további kezelést, de egy további bevonatot lehet alkalmazni, ha szükséges szórópisztoly segítségével. (Pl UV ellenálló PU bevonat)

Színezés
Mivel a bútorlinóleum természetes alapanyagokból gyártódik enyhe színeltérések jelentkezhetnek a különböző gyártássorozatokban. Ezt érdemes figyelembe venni, az ismételt megrendelések esetében.

Szárító szoba effektus
A gyártási folyamat utolsó szakaszában egy a - szárító szoba sárgulás- néven ismert sárgás árnyalat jelentkezhet a bútorlinóleum felületén, főleg a világosabb árnyalatú anyagok esetében. Ez teljesen normális jelenség és hamarosan eltűnik, amint az anyag természetes fényre kerül.

Kezelhetőség és szállítás
A bútorlinóleumot egy hordozó felületre telepítik. Ilyen anyagok pl.: MDF, farost lemez, multiplex, vagy préselt lemez.
Két különböző típusú anyag összeragasztásakor feszültség kelethezhetik közöttük. Ennek enyhítése érdekében gyakran "egyensúlyozni" kell az anyagot. Ez vonatkozik a linóleumra is, főleg a lapok esetében. Ajánlatos a hordozó felület mindkét oldalára azonos tehnikai sajátosságokkal rendelkező anyagot használni.

Nagyobb felületek esetében a következő szempontokat kell figyelembe venni:
1. A hordozó anyag megválasztása
2. A hordozó anyag vastagsága, erőssége, és szimmetrikussága
3. Az ellensúlyozásra választott háttér
4. Az alkalmazott anyagok megfelelő aklimatizációja

bútorlinóleum

Tisztítás és karbantartás

Furniture Linoleum

Technikai tájékoztató

Techn. specs. Furniture Linoleum

Brochure

Furniture Linoleum brochure