Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Flotex Flokkolt Szőnyegek

Flotex Flokkolt Szőnyegek

A Flotex a praktikusság, rugalmasság valamint a csúszásgátlás és az akusztikai előnyökkel rendelkező tulajdonságok kombinációja. A Flotex erős, higiénikus padlózat és mivel teljesen vízálló, a Flotex az, ami igazából mosható szőnyeg padlózat. Merítsen ihletet flotex magazinunkból flotex magazine

A Flotex egy meleg, kényelmes, higiénikus padlózat, amely megfelel bármely kereskedelmi előírásnak. Köszönet a rendkívül hatékony antibakteriális kezelésnek - Sanitized® -, a Flotex állandó védelmet nyújt a baktériumokkal (MRSA, E-coli, poratkák) szemben.

 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Colour Penang 382024
  Flotex Colour

  Flotex Colour

  A Flotex Colour 3 dizájn kollekciója, avagy a színek rapszódiájának széles spektruma. Ideális oktatási-, egészségügyi intézményekbe, idősek otthonába, szabadidő központokba, lakossági és egyéb kiskereskedelmi helyiségekbe.

 • Flotex Linear Integrity2 350011 Checkerboard installation
  Flotex Linear

  Flotex Linear

  A Flotex Linear széles körű választási lehetőséget nyújt 5 vonalas dizájnból: Integrity², Complexity, Stratus, Cirrus and Pinstripe.

 • Flotex_Vision_College
  Flotex Vision

  Flotex Vision

  Flotex Vision is an inspiring choice of over 500 digitally printed designs to suit every taste or requirement, right down to a 'colour on demand' option.

 • Flotex Sottsass Wool
  Flotex Sottsass

  Flotex Sottsass

  Ground breaking both aesthetically and technically. Flotex Sottsass flocked flooring is the result of a creative collaboration between Forbo Flooring and the Italian design studio Sottsass Associati which is responsible for the famous Memphis Design trend at the end of the last century. The Sottsass designs present unique organic forms and irregular, apparently random patterns.

Miért Flotex?

Egy választás, ami nem kompromisszum

A Flotex egy high tech minőségű szőnyeg padlózat, amely a rugalmasságot és a szőnyeg kulcsfontosságú tulajdonságait elegyíti egy termékben, azaz tartalmaz minden olyan tulajdonságot, amelyet egy innovatív padló szőnyegtől elvár.

Tartós és kényelmes
A tartósság és ellenállóság a Flotex fő tulajdonságai, melyet a 80 millió, 6.6 típusú nylon szál/m2 tartalmának köszönhet. A nyugalom és kényelem megtapasztalása pedig az áthatolhatatlan párnázott hátlapok eredménye.

Halk és higiénikus
A nejlon rostanyagok nemcsak a hang elnyelését és a komfortosságot biztosítják, az allergéneket és a finom port is távol tartják. Így könnyen tisztítható akár száraz- akár nedves körülmények között. A termék kontsturkciójának köszönhetően, a Flotex a penészt és a kellemetlen szagokat is távol tartja és visszanyeri eredeti formáját minden tisztítás után.

Szívós mégis mosható
A minden napos porszívózás eltávolítja a szennyeződéseket és a port a felületről. Mindemellett azonban erős szennyeződést követően szükség lehet gőzzel való tisztításra vagy mélyebb mechanikai tisztításra hagyományos tisztítószerekkel. Már egy egyszerű takarítást követően a Flotex visszanyeri eredeti formáját. A Flotex kollekció színek és dizájnok széles skáláját kínálja.

Biztonságos és zaj elnyelő
A Flotex, „A” osztályú hangelnyelésének köszönhetően alacsony szinten tartja a helyiségben keletkező zajokat és jó lépéshang csillapítást is biztosít(>20dB), így is biztosítva a zavartalanságot akár egy szobában, akár egy egész épületben. A Flotex megfelel a HSE nedves- és száraz felületi csúszásállóság minősítésnek sík felületeken és rámpákon való használatakor.

High-tech Textile

Kollekció

Bionikus padlózat

A bionikus technológia a természetben található biológiai módszereket és rendszereket kombinálja az ember alkotta termékekkel és eljárásokkal. A technológiának ez a fajta átültetése az állatvilágból és a növényvilágból segít megalkotni egy optimális és rendkívül hatékony terméket. Klasszikus példa a bionikus technológiára a víz- és szennyezés taszító felületek fejlődése, amely megfigyelhető a lótsz virág levelein is. A Flotex nem csupán egy textil, nem is csak rugalmas és tartós, hanem egyedülálló konstrukciója sikeresen kombinálja e tulajdonságokat. Megfelelő keresekedelmi helyiségekben, azonban bizonyos feltételek mellett.

A megközelítőleg 80 millió apró 6.6 típusú nejlon szál (flokk) olyan erős, akár egy bambusz szerkezet. mégis komfort érzetet ad. A precíziós nyomtatási technológiával gyártott Flotex gazdag szín palettája a természetben található színeket másolja a legapróbb részletekig. A csúszásállósága nedves illetve száraz környezetben (az R13-hoz hasonlóan) a gekkó lábainak mozgását imitálja. Ahogyan a méh gyűjtögeti és körbe-körbe viszi a virágport a virágok között, a Flotex felülete foglyul ejti a finom port és az allergéneket a levegőből, melyek aztán egy egyszerű takarítssal eltávolíthatóak.

Összegezve: a Flotex egy high tech minőségű szőnyeg, mely bionikus teljesítménnyel bír. Elérhető tekercses és modul formátumokkban is.

Bionic Flooring Performance - Bee

A Flotex & a környezet

Egy fenntartható termék

A Forbo a Flotex-et zöld árammal és minimális újrahasznosított hulladék anyaggal gyártja - Nagy-Britanniában és Franciaországban -, így is biztosítva egy kiváló minőségű termék létrehozását. A Flotex 6,6 rostanyag tartalmú nejlonból, a Flotex dizájnok pedig víz alapú tintával készülnek. Nincsenek plusz vegyi folyamatok, csupán a magas hőmérsékleten történő gőzkezelés a színek élénkségének biztosításához. Hulladék kiömlés nem fordul elő.

A Flotex hulladékanyagát a Forbo másik gyártósorain alakítják át a termékek hátlapjához. A Flotex hátlapja akár 67% újrahasznosított anyagot is tartalmaz. Az igazi előnye a Flotex termékeknek extrém teljesítményük: az élettartamuk hatszorosa az átlag textilburkolaténak. Tisztítása egyszerűen vízzel és tisztítószerrel történik. A legtöbb szennyeződéshez háztartási szappan is elég, de más tisztítószer eltávolítja a tintát, olajat vagy egyéb foltokat. Használat után a termék újrahasznosításra vissza kerül a gyártási folyamatba.

Flotex

Brosúra

Tudjon meg többet a Flotex-ról

Amennyiben többet szeretne megtudni a Flotex termékről, töltse le brosúránkat Flotex brochure

Vagy nézzen bele flotexbook online

Flotex Brochure

Technikai tájékoztató

Letölthető dokumentumok

A Forbo számos promóciós és technikai dokumentummal rendelkezik minden termékét illetően. A dokumentumok elérhetőek a termék választás oldalon, ahonnan a kiválasztott technikai tájékoztatók letölthetők Download Center

A Flotex technikai leírása az alábbi linkről tölthető le:
Flotex Technical Specifications

Flotex Technical Specifications

A Flotex szennyezettségi besorolása

A Flotex szennyezettségi besorolása

Azokban a helyiségekben, ahol a bejárati padlózat minősége nem megfelelő akár a forgalomhoz, akár a szennyeződés típusához képest, a piszok és nedvesség könnyen bejut az épületbe.

Szennytakaró
A Flotex képes "elrejteni" a szennyeződéseket kisebb-nagyobb mértékben, függően a színektől és a mintázattól. Objektív vizsgálati módszerek alkalmazásával, minden egyes Flotex dizájnt minősítünk az "általános" szennyeződés takarási képességét illetően. E tesztek eredménye egy szennyezettségi besorolás, melyet a termék mellett egy referencia számmal jelölünk.

Flotex

Allergy UK & Sanitized®

Allergy UK & Sanitized® kezelés

Allergy UK
A Flotex elismert termék az Allergi UK által is, mivel bizonyítottan pozitív hatással van az allergiás betegségekben szenvedőknek. Képes az allergéneket megállítani és biztonságosan eltávolítani őket standard tisztítási eszközökkel. Tisztításkor, a Flotex kétszer annyi allergént távolít el a hagyományos szőnyegekhez képest. Több káros allergén eltávolítását követően egy sokkal komfortosabb, egészségesebb környezet alakítható ki az asztmában és allergiás betegségben szenvedőknek.

Sanitized®
A Flotex, Sanitized® védő bevonattal kezelt termék, amely elnyomja a házi poratka populációjának növekedését (dermatophagoides pteronyssinus) még azokban a helyiségekben is, ahol porszívóval nehéz az eltávolításuk. Független tesztek kimutatták, hogy egy Flotex Sanitized® minta a poratka populációját átlagban 86%-kal csökkentette kb. 8 hét után.

Sanitized