Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linoleumi

Linoleumi

Luonnollinen voittaja! Forbon luonnolliset Marmoleum-linoleumilattiat edustavat kestävää kehitystä, kestävyyttä, laatua sekä innovatiivista designia. Linoleumi mallistomme tarjoavat ratkaisun kaikkiin ympäristöihin ja valittavanasi on yli 300 väriä ja yli 12 erilaista kuosia. Näyttävä ja helppohoitoinen linoleumilattia sopii erityisesti julkisiin tiloihin, joissa lattian täytyy kestää kovaakin kulutusta.

Marmoleum, Forbon päälinoleumimallisto edustaa monipuolisuutta niin väreissä kuin suunnittelussa. Tämän lisäksi linoleumi on erittäin kestävä ja luonnollinen lattianpäällyste, joka tarjoaa joustavien lattianpäällysteiden ekologisimman vaihtoehdon. Linoleumilattia on ympäristöystävällinen ja kestävä lattiamateriaali.

Kaikissa Marmoleum-lattianpäällysteissä on nyt Topshield2, kaksinkertainen UV-kovetettu käsittely, jonka ansiosta Marmoleumin elinkaaren aikaiset kokonaiskustannukset ovat lattiamateriaaleista alhaisimmat.

 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Linoleumi
 • Marmoleum marbled campaign image
  Marmoleum Marbled

  Marmoleum Marbled

  Maailman ympäri 90 värissä. Forbon Marmoleum Marbled-mallisto käsittää laajan värivalikoiman; voimakkaat ja hienovaraiset marmorikuosit ovat nyt mukana samassa mallistossa. Marmorikuoseissa on kolmesta kahdeksaan väriä, joiden intensiteetti ja kontrasti voivat vaihdella. Joskus kontrastit ovat vahvoja ja muistuttavat oikeaa marmoria, toisinaan ne ovat hillitympiä muistuttaen enemmän seinämaalauksia. Mallisto on jaettu kolmeen valikoimaan: Real, Fresco ja Vivace.

 • Marmoleum Linear
  Marmoleum Linear

  Marmoleum Linear

  Uusi Marmoleum Striato-mallisto koostuu jännittävästä viivakuosivalikoimasta lämpimän neutraaleissa sekä rohkean kirkkaissa väreissä. Striato Textura lisää kosketuksen ulottuvuuden Striato-lattiapäällysteisiin luonnonmukaisella kohokuvioinnillaan, joka tuo eloisuutta lattiaan valon hienovaraisten varjojen avulla.

  Klikkaa alla olevia kuvia ja tutustu kolmeen Marmoleum Striato valikoimaan.

 • Marmoleum Solid 352 x 352
  Marmoleum Solid

  Marmoleum Solid

  Jälkiä tulevaisuudesta. Sävykkyys ja hienovaraisuus ovat tämän malliston avainsanat. Kyseessä on lähes yksivärinen mallisto, joka on luotu alkuperäisen linoleumin hengessä. Voidaan sanoa, että mallisto ilmentää jälkiä usealla eri tavalla: historian jäljet näkyvät perinnön ja tulevaisuuden inspiroimassa yltäkylläisessä väripaletissa, linoleumin valmistusprosessin ja eri värien jäljet taas erittäin hienopiirteisessä värityksessä. Solid-mallistossa on laaja valikoima hienovaraisia ja rohkeita värejä, jotka korostavat ympäristönsä nykyaikaisuutta.

 • Marmoleum Patterned
  Marmoleum Patterned

  Marmoleum Patterned

  Ajatonta tyylikkyyttä. Mallisto on vuoropuhelu, johon osallistuvat musta, harmaa ja valkoinen Graphic sekä jännittävän laikukas kaksivärinen Piano. Näistä kahdesta mallistosta voi rakentaa sekä leikkisiä että tyylikkäitä yhdistelmiä. Helposti sovitettava väripaletti oli hienostuneen ja miellyttävän malliston lähtökohta. Graphicin rohkeat ratkaisut ovat ihanteellisia, kun tavoitellaan taiteellista muotokieltä ja yhdistellään erilaisia materiaaleja. Piano-malliston neutraalien ja selkeiden värien yhdistelmä tavoittelee rentoa leikkisyyttä.

 • Marmoleum Modular Colour
  Marmoleum Modular

  Marmoleum Modular

  Uusi ja ainutlaatuinen
  Marmoleum Modular on uusi mallisto, joka tekee vaikutuksen. Tarjoamme 61 väriä ja kuosia, joiden avulla voit luoda inspiroivia ja omaan ympäristöösi sopivia lattianpäällysteratkaisuja. Laattakokoja on kuusi: 75 x 50 cm ja 50 x 25 cm suorakaidelaatat, 50 x 50 cm ja 25 x 25 cm neliölaatat sekä 100 x 25 cm ja 100 x 15 cm lankut.

 • Marmoleum Click
  Marmoleum Click

  Marmoleum Click

  Hauska suunnitella, helppo asentaa. Marmoleum Click on luonnollisista raaka-aineista valmistettu Joutsenmerkitty lattiapäällyste, jonka runkona on vettä hylkivä HDF-levy, jossa on ääntä vaimentava korkkipohja ja 2,5 mm paksu Marmoleum-pintakerros. Marmoleum Click-mallistoa on saatavana 23 värissä rauhoittavan neutraaleista eloisan rohkeisiin kuoseihin. Näin voit luoda kutsuvat ja persoonalliset tilat, jotka sopivat kotiisi ja elämäntyyliisi.

 • Unexpected Nature Sulphur
  Unexpected Nature

  Unexpected Nature

  Luonnon kauneus on mykistävää; majesteettiset vuoristot, syvänsiniset järvet, harmaan eri sävyissä lepäävät laavakerrokset. Vaikka kuinka kuvittelemme tuntevamme luonnon monimuotoisuuden, onnistuu se yllättämään meidät odottamattamme. Haluatko tuoda samaa tunnelmaa myös sisätiloihin?

 • Touch Duet 3523
  Touch

  Touch

  Touch ja tunnet eron! Touch-mallisto mahdollistaa inspiroivien ja luonnollisten ympäristöjen luomisen. Tiloja, jotka noudattavat tämän hetken taide-, muoti-, arkkitehtuuri- ja sisustustrendejä. Vaikutelma on sekä kiiltävä että matta, epätasainen ja sileä. Lattian kuvioitu pinta ja värit tarjoavat kokemuksen, jonka tunnet yhtä paljon kuin näet.

 • Acoustic Linoleum
  Askelääntä vaimentava linoleumi

  Askelääntä vaimentava linoleumi

  Hiljainen lattiapäällyste! Askelääntä vaimentava linoleumilattia alentaa melutasoa linoleumimattoon kiinnitetyn eristyskerroksen ansiosta. Näin saavutetaan jopa 17 dB:n askeläänenvaimennus.

 • Marmoleum Sport
  Marmoleum Sport

  Linoleumi liikuntalattiat

  Marmoleum Sport-mallistoa on saatavana 12 väriä, jotka perustuvat yleisesti liikuntatiloissa käytössä oleviin värimalleihin. Malliston värejä voidaan yhdistellä, kun halutaan luoda lattiaan kuvioita eri urheilulajien tarpeisiin. Värit on myös valikoitu niin, ettei lika näy niissä hyvin.


 • Conductive linoleum
  Sähköä johtava linoleumi

  Sähköä johtava linoleumi

  Marmoleum Ohmex täyttää korkeammat sähkönjohtavuutta koskevat vaatimukset. Ominaisvastusta on parannettu < 1-10 8 Ω (EN 1081), mikä takaa henkilökohtaisen turvallisuuden ja suojaa staattiselle sähkölle herkkiä tuotteita ja laitteita.

 • Marmoleum meets Mendini
  Marmoleum Mendini

  Marmoleum Mendini

  Läheisessä yhteistyössä italialaisen arkkitehti Alessandro Mendinin kanssa olemme luoneet kuusi innovatiivista lattiakuviota, jotka ovat toteutettu uudenaikaisella Aquajet-tekniikalla.

 • aquajet_machine_HD
  Aquajet

  Aquajet

  Aquajet-tekniikalla voidaan toteuttaa erittäin yksityiskohtaisia ja kauniita kuvioita, vain mielikuvitus on rajana!

 • Corklinoleum
  Corklinoleum

  Corklinoleum

  Corklinoleum-lattian luonnollinen ja miellyttävä ulkonäkö antaa levollisen tunnelman joka huoneeseen. Se on hygieeninen, käytännöllinen ja koristeellinen.

 • Furniture linoleum
  Furniture linoleum

  Furniture linoleum

  Forbo Furniture Linoleum on oikea viimeistely silloin, kun haluat luoda henkeäsalpaavan kauniita ja toimivia kalusteita, jotka erottuvat joukosta ja kestävät käyttöä.

 • Bulletin Board pinboard linoleum
  Bulletin Board

  Bulletin Board

  Bulletin Board ilmoitustaululinoleumi tarjoaa käytännöllisen ratkaisun kerätä, koota ja vaihtaa ajatuksia siellä, missä ihmiset suunnittelevat, luovat ja tapaavat. Bulletin Board on luonnonmukainen materiaali, josta voidaan tehdä kehystettyjä ilmoitustauluja tai vaikkapa kokonaisia seiniä. Sen pinta on miellyttävä ja värikäs luoden sisustuksellisen elementin huonetilaan.

Linoleumi & ympäristö

Vihreä valinta

Luonnon materiaalit
Marmoleum valmistetaan 97% luonnon raaka-aineista, joista 70% on nopeasti uusiutuvia ja 43% uusioraaka-aineita. Marmoleumin tärkeimpiä raaka-aineita ovat pellavakasvin siemenistä saatava pellavaöljy, sertifioiduista metsistä saatava puujauho sekä juutti, luonnollinen pohja, johon linoleumi kiinnitetään. Marmoleum on maailman palkituimpia ja ympäristöystävillisimpiä lattiapäällysteitä ja sille on myönnetty mm. Joutsenmerkki.

Luonnollinen elinympäristö
Marmoleumin tekee erityiseksi se, että se on valmistettu pelkästään luonnosta saaduista raaka-aineista, joista monet ovat vuosittain uusiutuvia. Juutti ja pellava ovat vuosittaisia satoja, joita korjataan samalla tavalla kuin esimerkiksi vehnää. Hartsin uuttaminen on jatkuva prosessi ja puujauhe on eurooppalaisia tuotantometsiä hyödyntävän sahateollisuuden jätettä. Kalkkikivivarannot ovat ehtymättömät

Luonnossa hajoava
Kaiken tämän ansiosta Marmoleum on luonnollinen lattianpäällyste, joka palveltuaan 30 vuotta tai pitempään voi saada uuden elämän. Marmoleumin voi hävittää, koska se hajoaa luonnossa. Marmoleumin voi myös polttaa, jolloin sen lämpöarvo on niin suuri, että se ylittää valmistuksessa käytetyn energiamäärän.

We take the green road

Linoleumi 150 vuotta

Linoleumin 150 juhlavuosi

Frederick Walton
Frederick Walton keksi linoleumin ja patentoi sen valmistusprosessin vuonna 1863. On hämmästyttävää, että kaasuvalojen ja hevosvankkureiden aikaan keksitty tuote on edelleen siinä käytössä, johon se alun perin suunniteltiin, kuten sairaaloiden ja koulujen lattianpäällysteenä

Vakuuttavat referenssit
Jo yli 100 vuoden ajan linoleumi on löytänyt tiensä mitä erilaisimpiin rakennuksiin kaikkialla maailmassa. Se oli San Franciscossa Kaliforniassa sijaitsevan kuulun Alcatrazin vankilan ruokalan – ja myös Washingtonissa sijaitsevan Valkoisen talon lattiamateriaali. Moskovan Kreml, Saksan Reichstag, Buckingham palace, Sorbonnen yliopisto Pariisissa ja jopa Anne Frankin talossa Amsterdamissa oli linoleumia.

Useat uudet julkiset rakennukset Oslon uudesta oopperatalosta Jean Nouvelen uusimpaan tribaalitaidemuseoon Pariisissa todistavat, että Marmoleum on edelleen klassikko, jota arkkitehdit rakastavat sen aitouden ja monipuolisuuden vuoksi.

Bauhaus instituutti
Dessaussa vuonna 1925 perustetussa saksalaisessa Bauhaus-instituutissa luotiin runsaasti taiteiden, käsityön ja arkkitehtuurin modernismin ilmentymiä. Bauhaus on monille Euroopasta Pohjois-Amerikkaan ja koko maailmaan levinneen nykyaikaisen rakennustaiteen kehto. Kunnostetussa Bauhausissa on vieläkin asennettuna Forbo Marmoleumklassikko,“Berlin red”.

Bauhaus, Reiner Becker Architekten

Topshield2

Uuden sukupolven Marmoleum

Topshield2 on Forbon kehittämä käsittely linoleumille. Topshield2-käsitelty Marmoleum ei vaadi alkukäsittelyä eikä vahausta. Se kestää paremmin kulutusta sekä ehkäisee hyvin likaantumista, naarmuuntumista ja tahriintumista.

Lattia kohtaa arjessaan lukuisia haasteita. Sen on kestettävä jokapäiväisen käytön rasitukset – vuodenaikojen säät, jalanjäljet ja rakennukseen kulkeutuva lika, vahinkojen aiheuttamat naarmut ja tahrat sekä lattian ulkonäön heikkeneminen ajan myötä. Lattian on säilyttävä uuden veroisena monien vuosien ajan. Marmoleum on todistanut kestävyytensä lukemattomissa kohteissa. Se on nykyaikainen lattia, jonka suorituskyky riittää pitkälle tulevaisuuteen.

Topshield2

LCA & EPD

Life Cycle Assessment & EPD's

Me Forbolla uskomme, että avoin ja rehellinen kommunikaatio kestävästä kehityksestä on ainoatapa osoittaa tuotteistamme ja prosesseistamme kertovat asiat todeksi. Elinkaariarviointi (LCA) on tuotteen koko elinkaaren kattava ympäristövaikutusanalyysi, jota käytämme tuotteen syntymisessä, käytössä ja elinkaaren päässä syntyvien ympäristövaikutusten mittaamiseen. Mitattavia kategorioita on useita.

Tuotteen ympäristöseloste (EPD) on LCA:n lopputulos ja se julkaistaan tuotteittain riippumattoman tahon vahvistettuna raporttina. Marmoleumin ympäristöseloste vahvistaa väitteemme ja selostaa avoimesti testituloksemme ja mittauksemme

Vastuumme ympäristöstä
Marmoleum valmistetaan huippunykyaikaisessa ympäristössä, jossa perinteinen valmistusprosessi on automatisoitu tehokkaisiin tuotantolinjoihin, joiden käyttövoimana on pelkästään vihreää energiaa. Pyrimme jatkuvasti kehittämään prosessejamme ympäristöystävällisemmiksi: maksimoimme Marmoleumin valmistuksessa käytetyn kierrätetyn raaka-ainemäärän ja noudatamme vihreitä suunnitteluperiaatteita luodessamme uusia kuoseja tai rakenteita.

Marmoleum asennusjätteen palautusohjelmat
Olemme useilla markkina-alueillamme käynnistäneet palvelun, joka ottaa talteen kaikki asennuksessa syntyvät
jätteet. Ylijäämät ja leikkuujätteet korjataan talteen ja palautetaan tehtaallemme. Noudatamme samaa periaatetta pienemmässä mittakaavassa valmistaessamme mallikirjoja. Tällä tavoin voimme tehdä parhaamme kierrätyksen edistämiseksi myös siellä, missä asiakas ja tuotteemme kohtaavat.

Ympäristömerkit ja sertifikaatit
Marmoleum on maailman palkituimpia ja ympäristöystävällisimpiä lattianpäällysteitä. Arvostamme kaikkia merkkejämme, olivat ne sitten
kansainvälisesti tunnustettuja kuten Joutsenmerkki, Blue Angel-sertifikaatti, North American Sequoia Seal‑merkki tai maakohtaisia, kuten Nature Plus tai
Itävallan ympäristömerkki. Mikäli rakennukselle halutaan BRE- tai LEED-sertifiointi, tuo Marmoleum selkeitä etuja koska se parantaa rakennuksen kokonaisarvosanaa.

Environment

Linoleumin valmistus

Olemme ylpeitä Marmoleumista

Linoleumin valmistustekniikka on kehittynyt viimeiset 150 vuotta. Marmoleum-tavaramerkin kehittänyt Forbo on johtanut tätä kehitystä. Marmoleumin valmistaminen on taidetta, jota ei opita missään ammattikoulussa tai käsityön opinahjossa. Itse asiassa sen taidon osaavain muutama ihminen.

Oikean seossuhteen määrittäminen, raaka-aineiden oikean sekoittumisajan valvominen, oikean lämpötilan ja paineen asettaminen ovat kaikki
Marmoleum-asiantuntijalta edellytettyjä taitoja. Olemme ylpeitä asiantuntijoistamme, ja he ovat ylpeitä jokaisesta valmistamastaan Marmoleum-lattianpäällysteestä.

Our proud linoleum craftsmen

LRV- ja NCS-koodit

LRV- ja NCS-koodit

Arkkitehtuurissa valonheijastusarvo (LRV) määritellään prosenttiarvona näkyvästä ja käytettävissä olevasta valosta, joka heijastuu pinnasta, kun valonlähde valaisee sitä. LRV:tä voidaan hyödyntää monissa värivalintaa koskevissa päätöksissä. Värin arvioitu LRV ilmaisee näkyvän valon määrän, jonka väri heijastaa. Mustan valonheijastusarvo on 0 %, ts. se absorboi kaiken valon. Valkoisen valonheijastusarvo on 100 % ja se pitää rakennuksen valoisana ja viileänä. Tällä on vaikutus sähkönkulutukseen, sillä vaaleammat värit vähentävät valaistuksen tarvetta, mikä on edullista ympäristön kannalta. Kaikille Forbo-tuotteille ilmoitetaan valonheijastusarvo. Se löytyy mallistosivuilta kunkin tuotteen kohdalta.

NCS-värikoodaus kertoo materiaalin värin. Numeerisilla värikoodeilla, ns. NCS-koodeilla, kuten NCS S 1080-Y70R, voidaan eritellä tarkasti mikä tahansa väri. NCS on määritellyt 1950 vakioitua väriä kymmenysasteikolla, jolla saadaan kuvattua koko väriavaruus. Jokaista koodia vastaava väri on aina identtinen näytteestä huolimatta, olipa kysymyksessä vakioitu väri tai mikä tahansa väri 1950 standardivärin väliltä. Näin löydät sopivan lattiavärin minkä tahansa huoneessa olevan värillisen esineen perusteella.


Valonheijastus- (LRV) ja NCS-värikoodit ilmoitetaan malliston kaikille tuotteille.

"Natural Colour System" (NCS) on kehitetty tuotteen värikoodin, intensiteetin ja sävyn määrittelyä varten. NCS-mittauksen avulla järjestelmän värit ja väriryhmät voidaan tunnistaa ja sovittaa yhteen käytettävästä materiaalista riippumatta. Näin voidaan määritellä rakennuksen sisustuksen kaikkien osien värikoordinaatit. Kaikille Forbo-tuotteille ilmoitetaan NCS-koodi. Se löytyy mallistosivuilta kunkin tuotteen kohdalta.

ncs-index

Esitteet ja tekniset tiedot