Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Conti House Leibniz University

  • Conti Haus Hannover
  • Conti Haus Hannover

With its glass-block walls, geometrically patterned linoleum floors in anthracite, white and red, and curved, sweeping staircase, the entrance to the former headquarters of Continental AG exudes the charm of the fifties. At its inauguration in 1953 it was the tallest and most modern office block in Germany. The renovation has successfully preserved and restored many period features. A good example is the reconstructed floor in the foyer, with linoleum in the original marquetry-like geometrical pattern.

Project name Sanierung des Eingangs des "Conti"-Hauses, Hannover
Installation by Arbo Fußboden GmbH, Hannover
Building Contractor Staatliches Baumanagement, Hannover
Architect Woelk & Wilkens Architekten BDA, Hannover
Location Hannover, Deutschland

Documents

  • Document