Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Webbinarium: Marmoleum Live Forward

En titt på en CO₂-neutral framtid

För första gången kommer Forbo Flooring Systems att vara värd för ett internationellt webbinarium. Vid detta online-evenemang kommer Cristina Gamboa och Daan Roosegaarde att ge sin syn på hur vi kan leva CO₂-neutralt.

Webinar Marmoleum Live Forward – A peek into a CO2 neutral future (SE)

Registrera dig för webbinariumet

Det sociala ansvarstagandet och pressen att minska CO₂-utsläppen är enormt. Klimatförändringarnas effekter blir allt med märkbara globalt. För närvarande svarar inbäddad koldioxid för 28 % av utsläppen från byggsektorn. Nya och renoverade byggnader bör uppfylla standarder för noll nettoutsläpp av koldioxid för att uppfylla målen för hållbar utveckling. Hur angriper vi uppgiften längs hela kedjan? Vilka åtgärder har vidtagits hittills och vad står vi fortfarande inför? Vi tror att en koldioxidneutral byggmiljö börjar med konstruktion.

I detta Live Forward-webbinarium delar World Green Building Councils VD Cristina Gamboa och konstnären och innovatören Daan Roosegaarde med sig av sin vision om hur vi tillsammans kan uppnå CO₂-neutralitet. En utmanande dialog mellan dessa två banbrytande pionjärer. När de har delat sina personliga historier utifrån sin expertis, kommer gästerna tränga längre in i detta ämne.

Reservera din plats nu

Marmoleum Live Forward logotyp

Allmän information

Datum: Tisdagen den 29 september 2020
Klockslag: 16.00–17.15 (CET)
Plats: Online
Tema: En titt på framtiden för CO2-neutrala byggnader
Gäster: Christina Gamboa, Daan Roosegaarde
Moderator: Willem Burmanje

Tidplan webbinarium

16.00 Välkomsthälsning
16.05 Presentation/föredrag av Cristina Gamboa
16.20 Intermezzo med Willem Burmanje
16.25 Presentation/föredrag av Daan Roosegaarde
16.40 Dialog och frågor
17.15 Slut

Om World Green Building Council

World Green Building Council (WorldGBC) katalyserar användningen av hållbara byggnader för alla, överallt. Vi är ett globalt aktivitetsnätverk som består av cirka 70 Green Building Council runt om i världen och arbetar för att förändra bygg- och anläggningssektorn inom tre strategiska områden – klimatåtgärder, hälsa och välbefinnande samt resurser och cirkuläritet. Som medlemmar i FN:s Global Compact arbetar vi med företag, organisationer och myndigheter för att driva ambitionerna i Parisavtalet och FN:s globala mål för hållbar utveckling. Genom att verka för systemförändring leder vårt nätverk branschen mot noll nettoutsläpp av koldioxid samt hälsosam, rättvis och motståndskraftig byggd miljö.

Christina Gamboa

Om Studio Roosegaarde

Studio Roosegaarde är en pionjär för beboelighet i våra framtida landskap. Ren luft, rent vatten, ren energi och nu rena utrymmen är våra nya värden. Som laboratorium för social design sammanför den holländska konstnären och innovatören Daan Roosegaarde och hans team av designers och tekniker människor och teknik i konstverk som förbättrar det dagliga livet i stadsmiljöer, eggar fantasin och bekämpar klimatkrisen.

Internationellt hyllade verk innefattar WATERLICHT (en virtuell översvämning som visar kraften i vatten), SMOG FREE PROJECTS (världens första och största utomhusluftrenare som förvandlar smog till smycken) SMART HIGHWAY (vägar som laddas hela dagen och lyser på natten) och SPACE WASTE LAB (visualisering och återanvändning av rymdavfall). Roosegaardes mantra "Schoonheid" är ett holländskt ord med två betydelser: "Skönhet", som kommer från kreativitet, och "ren", som kommer från ren luft och ren energi. Roosegaarde anser att detta bör vara en grundläggande förutsättning i det dagliga livet.

Daan Roosegaarde

Marmoleum – Live Forward-kampanj

Följ den verkligt CO2-neutrala vägen

Tiderna förändras och som vi alla vet är det för närvarande inte alltid på ett bra sätt. Idag måste vi tänka mer på morgondagen än vi gjorde i går. Vi är skyldiga vår generation det och vi måste göra det för de kommande: Tänka på hur vi äter, hur vi reser, hur vi kopplar av, arbetar och tänker, eller med andra ord: Vi måste ändra vårt sätt att leva.

Under de senaste 125 åren har vi följt en inspirerande Marmoleum-väg. Med upp- och nedgångar och de mest fantastiska färger och texturer. En CO₂-neutral väg genom miljontals byggnader runt om i världen. En väg som fortfarande utvecklas, eftersom den ännu inte har nått den helt hållbara framtiden. Det är därför vi inbjuder dig att gå med oss ... välj medvetet ...

LIVE FORWARD