Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hållbar historik

Linoleum AB Forshaga grundades redan 1896 för tillverkning av linoleummattor.

Gamla fabriken i Forshaga

Företagets första fabrik var inrymd i ett nedlagt glasbruk som låg i Forshaga, Värmland. 1909 flyttades tillverkningen till en nybyggd linoleumfabrik i Göteborg, nära Almedals station.

Forshaga Linoleum anslöt sig redan 1928 till Continentale Linoleum Union som 1973 döptes om till Forbo. Forbo Flooring Systems tillverkning sker i Europa med marknadsföring och försäljning världen över.

Ingredienser linoleum

150 år med hållbara golvmaterial

Våra Linoleumgolv som går under namnet Marmoleum är naturligtvis flaggskeppet i vårt golvsortiment ur många aspekter. Inte minst när det gäller hållbarhet.

När och hur uppfanns detta fantastiska material, som om det sett dagens ljus i nutid hade varit en ren revolution som golvbeläggning? Jo, en man vid namn Frederick Walton upptäckte linoleum och tog patent på dess tillverkningsprocess redan år 1863. Ingredienserna var sågspån eller ett mjöl av kork, kokt linolja, harts, torkmedel samt färgpigment.

Hållbara referenser

Marmoleum, Forbos linoleum, har på grund av sina goda egenskaper fått vidsträckt användning eftersom den är hållbar, värmeisolerande och ljuddämpande. Golvmaterialet har letat sig in i ett ofattbart antal byggnader världen över.

I dag återfinns Marmoleum i en rad offentliga byggnader över hela världen. Från det nya operahuset i Oslo, till etnografiska museet – Musée du quai Branly – i Paris.

Se alla referenser

Operahuset i Oslo