Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Flotex by Starck – Inspirerande design

Flotex by Starck är en ny mattkollektion utvecklad i nära samarbete med visionären och kreatören Philippe Starck. Här utmanar vi den traditionella synen på formspråk och mönster på golv.

Philippe Starck Roomshot Flotex by Starck campaign

Kollektionen bygger på tre designteman; Vortex, Artist och Twilight, med unika mönster som leker med skala och övergångar. Naturligtvis har du fritt spelrum att skapa dina egna unika kombinationer och uttryck med en mängd olika mönster och färgställningar, oavsett om det är för ett kontor, ett hotell, en restaurang, en skola eller ett museum.

Läs om Flotex unika egenskaper

Se filmen om Flotex by Starck

Flotex by Starck Vortex Etage1 Forbo Flooring Systems Showroom Stockholm

Vortex

"Organized chaos of the wind on the field"
Detta designtema är formgivet för att förändra vårt sätt att se på rymd, genom att visualisera samspelet mellan kaos och lugn. I stora och små ytor kan du landa mönster som övergår i varandra med starka kontraster mellan storskaliga mönster och enklare texturer.

Utforska Vortex

Flotex by Starck - Artist

Artist

"Nothing replaces the painter's hand"
I designtemat Artist är designen lite lugnare och fungerar antingen individuellt eller tillsammans, där en färg övergår i en annan. Utgångspunkten är övergången mellan två texturer, som kan användas var för sig eller så att en kulör gradvis övergår till en annan.

Utforska Artist

Flotex by Starck - Twilight

Twilight

"Endless fight between day and night"
Designtemat utgår från två starka element, en ljusare och en mörkare nyans, som representerar den eviga kampen mellan dag och natt. I detta möte skapas energi och ett slagkraftigt uttryck, som samtidigt både särskiljer och sammanlänkar olika ytor.

Utforska Twilight

Flotex by Starck - Combination and Inspiration

Kombination och inspiration

Med tre designteman som var och en kommer i fyra separata delar får du fritt spelrum att skapa mönster som passar just ditt projekt. Designmöjligheterna är oändliga, vill du få inspiration på hur du kan kombinera de olika delarna i Flotex by Starck, gå in på vår sida "Combination and Inspiration".

Gå in på Combination and Inspiration

Kaffefläck Flotex

Upptäck Flotex fantastiska egenskaper

Flotex är gjort av ett fantastiskt material som kombinerar det bästa av två världar. Textilmattans komfort och goda egenskaper när det gäller ljuddämpning och välbefinnande. Plus vinylgolvets slitstyrka och goda städekonomi, då det är lätt att få bort smuts och fläckar.

Läs om Flotex unika egenskaper