Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

5 goda skäl att välja CO₂-neutrala golv

Ska du välja ett hållbart golv som inte påverkar vårt klimat, då ska du välja Forbos Marmoleum. Marmoleum är den nya generationens linoleum som kombinerar miljömässiga värden med slitstyrka och modern design.

Marmoleum Marbled Splash-Fresco 3430-3271
Marmoleum Terra 5804

1. Förbättra världen – börja med golvet

Forbos Marmoleum 2,5 mm är världens enda CO₂-neutrala halvhårda golv (A1–A3, Cradle-to-Gate enligt EN15804) och är det bästa valet för en hållbar interiör. Genom att använda slitstarka material i ditt hem, kontor, skola, tåg, sjukhus eller butik kan du också bidra till ett bättre klimat.

Läs mer världens första CO2-neutrala golv

Hållbarhet i alla dimensioner-miljö, slitstyrka och design

2. Hållbarhet i alla dimensioner-miljö, slitstyrka och design

När vi säger att Marmoleum Marbled är världens hållbaraste golv menar vi ett golv som är motståndskraftigt nog att kunna läggas i miljöer med stora krav på slitstyrka, tålighet och livslängd, där samtidigt designgraden är hög i såväl struktur, mönster som färger.

Läs mer om kollektionen

En bättre inomhusmiljö

3. En bättre inomhusmiljö

Marmoleum är gjord av naturen. Men också inspirerad av naturen. Väljer du ur kollektionerna i Marmoleum Marbled får du ett stort urval kulörer och strukturer att välja mellan. Alla med känslan att gränsen mellan utomhus och inomhus suddas ut, till förmån för människors hälsa och välbefinnande.

Stor valfrihet i färger, mönster och struktur

4. Stor valfrihet i färger, mönster och struktur

Forbo Marmoleum finns idag i över 200 färgställningar och fler än 15 designserier. Detta ger dig stor valfrihet både i kulörval, mönster och olika strukturer med möjlighet att kombinera fritt som i vår nya kollektion Marbled med fem designteman inspirerade av naturen

Tillverkad av naturliga råvaror rakt igenom

5. Tillverkad av naturliga råvaror rakt igenom

Forbo Marmoleum tillverkas av 97 % naturliga råvaror, varav 70 % är snabbt förnyelsebara och 43 % av innehållet är återvunnet. Det färdiga Marmoleum-golvet är biologiskt nedbrytbart och när det efter mer än 30 år är slutanvänt kan golvet helt och hållet skrotas utan att det påverkar miljön negativt.

Läs mer om våra linoleumprodukters EPD:er

Missa inte vårt nyhetsbrev med fokus på dig som arkitekt och fastighetsägare

Missa inte vårt nyhetsbrev med fokus på dig som arkitekt och fastighetsägare

Vill du få mer nyheter om intressanta arkitekturobjekt där Forbo deltar, produktnyheter och innovationer med fokus på golv? I vårt nyhetsbrev får du inspiration från objekt över hela världen, där vi kommer presentera allt från spektakulära kontor och kulturbyggnader till skol- och sjukhusmiljöer, med funktion och hållbarhet i fokus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev