Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

iF Award 2017 voor Cocoa

  • IF Cocoa

Winnaar 2017: Marmoleum Cocoa

De nieuwe Marmoleum Cocoa collectie, een met cacaoboonschillen verbeterd linoleum, is bekroond met de iF Design-award 2017. De collectie is onderdeel van het nieuwe Marmoleum Solid, de nieuwste linoleumcollectie die hedendaagse linoleumontwerpen biedt in betonlook, uni en semi-uni. De collectie is direct beschikbaar per 1 april.

Marmoleum Cocoa

Het gebruik van cacaoboonschillen als onderdeel van de Marmoleum Cocoa collectie verbetert niet alleen het duurzame karakter van linoleum, maar zorgt ook voor extra tactiliteit en een subtiel design.

Het verwerken van chocolade in Nederland ontstond in de 17e eeuw in dezelfde regio als waar de huidige Forbo linoleumfabriek te vinden is.

De upcycling van deze cacao-industrie-afvalstroom is een goed voorbeeld van de inspanningen die Forbo levert om linoleum te innoveren als een originele en duurzame vloerbedekking.

Marmoleum Cocoa is verkrijgbaar in vijf aardse tonen die onder de verleidelijke namen van witte, melk en pure chocolade en een 'mystery' chocolade worden gepresenteerd.