Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Dutch Design Week

De Dutch Design Week Eindhoven van 21 t/m 29 oktober, is al 16 jaar het toonaangevende evenement op het gebied van (product)ontwerp. Forbo presenteert dit jaar op maar liefst drie plekken in de stad: de Kazerne, Broeinest en het Klokgebouw.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en het aanvragen van interviews, neem contact met ons op.

Earth laughs in flowers

EN INEENS STOND ER EEN BLOEM VAN MARMOLEUM

Kom eens dichterbij in mijn wereld.
Als kind had ik een fascinatie voor kijkdozen.
Nu probeer ik nog steeds mensen op een andere manier naar de wereld te laten kijken.
'Kan je het ook met Marmoleum?' vroeg Forbo.
Natuurlijk zei ik ja, ik zag het voor me.
Het materiaal, bedoeld voor op de vloer,
liet zich niet zomaar vormen
Met geduld en doorzettingsvermogen
zijn we er samen uitgekomen.
- Linda Nieuwstad -

Klokgebouw
Hal 4 stand 4.06
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven

ddw-17
DDW17

Linoleum, a different dimension

Linoleum is bekend om zijn veelal vlakke en praktische toepasssingen. De expositie 'Linoleum, a different dimension' van Forbo in de Kazerne laat een verrassende nieuwe dimensie van het materiaal zien. Ervaar hoe inspirerend het kan zijn als ontwerpers dit duurzame materiaal gebruiken voor industriële producten, autonoom werk, prototypes en experimenten.

De getoonde werken zijn door Marijke Griffioen en Thomas Eurlings, ontwerpers bij Forbo Flooring, gekozen op basis van de unieke en innovatieve manier waarop het linoleum is verwerkt. De aantrekkelijke vorm en vaardigheid waarmee het gemaakt is, samen met het bijzondere verhaal, is wat deze werken met elkaar verbindt.

Kazerne
Paradijslijn 2-8
5611 KN Eindhoven

Marmoleum Cocoa

Forbo is partner van Broeinest, dé materialenbibliotheek en ontmoetingsplek voor (interieur)architecten en ontwerpers. In de tentoonstelling Matter Revealed toont Broeinest op de Dutch Design Week Forbo's Marmoleum Cocoa. Ervaar de totstandkoming en de productieprocessen van dit materiaal.

Marmoleum Cocoa bevat naast de reguliere grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en pigmenten een bijzonder restproduct uit de Zaanstreek: de gemalen schillen van de cacaoboon. Dit geeft het Marmoleum mooie natuurlijke highlights aan de uni-uitstraling van de collectie. Het is bovendien erg duurzaam.

Broeinest
Torenallee 45
5617 BA Eindhoven

ddw17-2