Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloeroplossingen voor scholen

Thuis in het onderwijs

In 60% van alle schoolgebouwen in Nederland ligt Marmoleum of een andere vloer van Forbo. In het basis- en voortgezet onderwijs is dat zelfs 80%. En dat is niet voor niks.

revius

Onze expertise in het onderwijs

Al meer dan 120 jaar expert

Forbo weet als geen ander dat de eisen voor onderwijsstellingen extra bijzonder zijn. De dagelijkse belasting van grote aantallen kinderen, zandinloop en schuivende stoelen vraagt om vloeren die dit kunnen verdragen. En om een onderhoudsaanpak die is toegespitst op een hoge gebruiksintensiteit, zonder dat dit de continuïteit van het onderwijs in de weg staat.

Daarnaast is bekend dat een goede en doordachte onderwijsomgeving een positieve impact heeft op het leerproces. Onze collecties leveren hieraan een belangrijke bijdrage dankzij het natuurlijke karakter, de sfeervolle uitstraling en de akoestische eigenschappen.

Tot slot zijn er nog de eisen die bij u leven als beheerder of eigenaar. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om uw cost of ownership of het maken van milieu- en maatschappelijk verantwoorde keuzes. Ook dan is het prettig om te weten dat u goed zit met onze duurzame en slijtvaste vloeren.

Forbo in scholen - Marmoleum Splash
Flotex Marmoleum Allergy UK

Een gezonde ruimte voor iedereen

Flotex en Marmoleum, beide vloeren van Forbo Flooring Systems, hebben de prestigieuze "Seal of Approval" ontvangen van Allergy UK. Met de juiste onderhoudsmethode vermindert het allergenen of huisstofmijt die zich normaal in vloerbedekking nestelen.

Uit een recent rapport door Allergy UK zijn er minstens 12 milljoen mensen die "allergisch zijn voor hun eigen huis" - waarvan 58% zegt dat huisstofmijt de reden is voor deze allergie. Om een betere leefomgeving te creëren mag dit niet worden genegeerd. Dit geldt tevens voor educatieve, kantoren en zorg en welzijn instellingen - en alle andere omgevingen waar mensen voor lange periodes aanwezig zijn.

Kennisdag Werk aan de Campus

Woensdag 1 april organiseren we samen met ICS Onderwijsadviseurs een kennisdag over het ontwikkelen van aantrekkelijke faciliteiten en gebouwen voor studenten, medewerkers en bezoekers voor huisvestingsmanagers binnen MBO, HBO of universiteit.
Meer informatie en aanmelden

Forbo scholenactie

Omdat we dit jaar 120 jaar bestaan trakteren we! We hebben een speciaal linoleum lespakket samengesteld, vol leuke en leerzame items. Of doe mee met onze ontwerpwedstrijd en win de vloer van de toekomst.Meer informatie

De juiste vloer voor elke ruimte

Producten

Referenties

Het duurzaamste onderwijsgebouw

Met een score van 96,01 staat gebouw Atlas van de TU Eindhoven helemaal bovenaan de BREEAM-lijst van duurzaamste onderwijsgebouwen wereldwijd. Het CvB kreeg 16 april 2019 het bijbehorende certificaat tijdens het Nationaal BREEAM-congres. De architect heeft op veel plaatsen gekozen voor Marmoleum Concrete en luxe vinyltegels - Allura Flex Concrete.

Bekijk de referentie

TU Eindhoven Atlasgebouw

Meer inspirerende (internationale) referenties vindt u op onze referentiepagina.

Services

Speciale services voor uw school

De kennis en ervaring die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd, blijft groeien dankzij de relaties die wij onderhouden met scholen, gemeenten, besturen en onderwijsorganisaties. Met gerichte adviezen, optimale ondersteuning en speciale diensten laten wij graag zien wat onze toegevoegde waarde is voor uw onderwijsinstelling.

Forbo Ontwerpservice
De ontwerpservice is al 40 jaar een unieke dienstverlening waarbij creativiteit en functionaliteit samen komen in een vloerplan dat voldoet aan al uw wensen.
Meer informatie

Forbo System Solutions
Forbo Flooring heeft in nauwe samenwerking met Forbo Eurocol een aantal unieke totaaloplossingen ontwikkeld waarmee u volledig ontzorgd wordt.
Meer informatie

ontwerpservice

Uw segmentmanager

Uw segmentmanager: Marieke Meulman

Wat maakt een leslokaal (of schoolgebouw) tot een fijne en inspirerende plek voor kinderen én docenten?
“Het is belangrijk dat iedereen zich fijn en prettig in de klas voelt. Kijk je naar de vloer, dan is het van belang dat het kleurpalet matcht en materiaalcombinaties kloppen. Dat is het mooie van onze vloeren: alles is op elkaar afgestemd, waardoor het eenvoudig is producten met elkaar te combineren.”

Hoe help je onderwijsinstellingen de juiste keuze voor een vloer te maken?
“Vloeren in onderwijsgebouwen worden meestal in 15 tot 20 jaar afgeschreven. In die tijd worden vloeren zeer intensief gebruikt. Daarom is het ook zo belangrijk de juiste keuze te maken. Door mijn praktijkervaring en productkennis te delen, kunnen optimale keuzes worden gemaakt.”

Neem contact op met Marieke

marieke meulman

Brochures