Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Kennisdag Werk aan de Campus

Woensdag 1 april organiseren we samen met ICS Onderwijsadviseurs een kennisdag over het ontwikkelen van aantrekkelijke faciliteiten en gebouwen voor studenten, medewerkers en bezoekers voor huisvestingsmanagers binnen MBO, HBO of universiteit.

Fontys Hogeschool

Aantrekkelijke faciliteiten en gebouwen

voor studenten, medewerkers en bezoekers

Het Nederlands hoger onderwijs staat wereldwijd goed aangeschreven en staat bekend om baanbrekend onderzoek, excellent onderwijs en innovatieve samenwerking. Hiervoor zijn faciliteiten en gebouwen nodig die uitdagen en inspireren. Op grote schaal worden momenteel campussen vernieuwd, met de focus op duurzaamheid en een betere benutting van bestaande ruimten. Zo worden kosten bespaard en is er meer geld voor onderwijs en onderzoek. De ontwikkeling van omgevingen waar studenten en medewerkers prettig kunnen studeren, werken en ontspannen staat deze middag centraal.

Op woensdagmiddag 1 april van 12:00 tot 16:30 bent u van harte welkom op de bijeenkomst rondom het thema ‘Beleving van leer- en werkplekken in het hoger onderwijs’ georganiseerd in samenwerking met ICS Onderwijsadviseurs. Dit jaar zijn we te gast bij Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Fontys Hogeschool

Programma

11.45 uur Ontvangst
12.00 uur Rondleiding
door Frans Benjamins en Jeffrey Sonnema Architectenbureau |en|en

12.30 uur Lunch
13.00 uur Sprekers:

Bas van Gompel programma manager Nieuwbouw Fontys - huisvestingsvisie en strategie en hieruit voortvloeiende bouwplannen van Fontys.

Odette Ex interieurarchitect en eigenaar bureau Ex Interiors - Inside/Inside en visie op gerealiseerde projecten in hoger onderwijs

Simone van den Brink ontwerpcoördinator en procesmanager bij Universiteit van Amsterdam - betrokken bij ontwikkeling binnenstedelijke campus van de UVA

Henk Vermeulen voorzitter CvB van ROC Nimeto en Wilma Kempinga Mevrouw Meijer - het future proof maken van hun gebouw volgens de filosofie van Mevrouw Meijer

Alexandra den Heijer hoogleraar faculteit Bouwkunde, TU Delft - ontwikkeling en toekomst van universiteit en campus

16.00 uur Afsluiting, borrel
17.00 uur Einde

Locatie

Fontys Hogeschool Eindhoven

Deze editie zijn we te gast bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. U bent welkom in één van de nieuwste gebouwen: het prachtige Fontys Nexus, gevestigd op het terrein van de TU Eindhoven.

Foto's op deze pagina door fotograaf Michael van Oosten