Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vitality Hotel Corendon

Corendon wilde een hotel vestigen op een locatie net buiten de ring van Amsterdam. Een voormalig kantoorpand is getransformeerd naar het Corendon Vitality Hotel. Dit hotel omvat naast 263 kamers en de andere gangbare functies van een hotel ook een openbaar toegankelijk restaurant, health & fitness-voorzieningen, een Turkse hamam en een zwembad in de kelder.

Het hotel heeft een 'Turkse touch meegekregen. Deze touch komt terug bijvoorbeeld in de stijl van de entree, deze ziet er uit als een Turkse bazar. Het restaurant bevat een olijfboom waar mensen een lint met een wens in kunnen hangen volgens Turks gebruik.

Corendon Vitality Hotel 1
Corendon Vitality Hotel 4

Warme 'houten' vloer

Het Corendom Vitality Hotel richt zich op verschillende doelgroepen. De gasten bestaan voor ongeveer de helft uit zakelijk publiek en voor ongeveer de helft uit een 'leisure-publiek'. Door de ruimtes neutraal te houden kan men relatief simpel met een aantal decoraties de gewenste sfeer bereiken die past bij de gelegenheid.

In de publieke ruimtes is de sfeer met name gezet door het gebruik van donker hout voor de vloeren en de meubels, in combinatie met warm getint notenhout. De houten vloeren zijn feitelijk pvc-stroken met de tekening en de voelbare nerfstructuur van hout, Allura black oak geeft exact het gevoel wat men wou bereiken.

Bekijk hier het Corendon Vitality Hotel