Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hospitality & Leisure vloeren

Vloeren voor horeca en toerisme

Of je nu een weekendje weggaat, wil relaxen in de sauna of een hapje gaat eten, de omgeving moet naadloos aansluiten bij de gewenste beleving. Onze vloeren zorgen voor de juiste sfeer en voldoen aan de hoogste eisen.

Forbo Flotex hotelvloer

Expertise in Hospitality & Leisure

Voor elke ruimte de juiste vloer

Of je nu een weekendje weggaat, wil relaxen in de sauna of gaat sporten, de omgeving moet naadloos aansluiten bij de beleving die je zoekt op dat moment. Forbo is met haar vloeren al meer dan 120 jaar onderdeel van het grotere verhaal dat ondernemers willen vertellen. Wij begrijpen hoe kleur- en materiaalgebruik de ervaring van de klant beïnvloeden.

Als wereldwijde partner staan wij naast je op lokaal niveau. Onze accountmanagers weten precies wat er in de markt speelt en wat de trends zijn. Ons ontwerpteam kan waar nodig begeleiding en assistentie bieden bij het ontwerpen van de ruimte. En onze technici spreken de taal van de vloerleggers. Zo is iedereen aangesloten.

hotel
Corendon Vitality Hotel 1

Creating better environments

Forbo streeft naar het leveren van duurzame vloeroplossingen voor elk gebouw. Van slaapkamer tot fitnessruimte en van de plaatselijke bioscoop tot de wellness. Ons motto ‘Creating better environments’ is de kern van onze organisatie. Dit dringt door in de manier waarop we een product ontwerpen en grondstoffen inkopen tot de manier waarop we een product produceren en verzenden. En daarbij produceren wij het grootste deel van onze producten in Nederland, waardoor onze voetafdruk ook nog een beperkt blijft.

Duurzame vakantieparken en accommodaties

De komende jaren wordt duurzaamheid ook een steeds belangrijker onderwerp binnen de vakantieparken. Zo moet het vastgoed van vakantieparken voldoen aan bepaalde duurzaamheidseisen. Denk aan het circulair bouwen van accommodaties of centrumvoorzieningen.
Hoe zit het dan met de eisen van de beheerder of eigenaar bij het maken van duurzame beslissingen? Bijvoorbeeld wanneer het gaat om de cost of ownership of het maken van milieu- en maatschappelijk verantwoorde keuzes? Ook dan is het prettig om te weten dat je goed zit met onze duurzame en slijtvaste vloeren.

Qurios vakantieparken

Producten

Forbo vloeren voor het Hospitality & leisure segment

Allura 60280

Allura – luxe vinyltegels & -stroken

De Allura collectie biedt de esthetiek van realistische, natuurlijke houten en stenen vloeren en biedt tegelijkertijd de voordelen van een sterk en duurzaam vinyl. Allura is praktisch en gemakkelijk schoon te maken. De Allura collectie wordt volledig in onze fabriek in Coevorden ontworpen en geproduceerd, waardoor je verzekerd bent van een kwaliteitsvloer van Nederlandse bodem. Of je nu gaat voor Allura dryback, Flex loslegtegels of Allura Click, je bent verzekerd van het mooiste ontwerp en de hoogste kwaliteit. Allura is ftalaatvrij en voldoet aan REACH.

Naar de Allura Collectie

Eternal – Projectvinyl

Ervaar Eternal ieder moment van de dag. Doordat Eternal projectvinyl naadloos aansluit bij de specifieke functie van een ruimte, kunnen gebruikers zich er vrij en zorgeloos bewegen. De beschikbare kleuren en designs zijn zo gevarieerd dat in iedere ruimte de gewenste sfeer kan worden gecreëerd, voor ieder moment van de dag.

Naar de Eternal collectie

Eternal de Luxe 3112
Flotex by Starck - Artist

Flotex – textiele vloerbedekking

Flotex is een unieke textiele vloerbedekking die de sterkte, duurzaamheid en facilitaire voordelen van een vlakke veerkrachtige vloer combineert met de warmte, comfort en akoestiek van tapijt. Daarnaast biedt Flotex veiligheid door de hoge slipweerstand. Flotex is de enige textiele vloerbedekking die de Allergy UK Seal of Approval™ ontvangt. Dankzij de unieke constructie van Flotex worden allergenen gevangen in de dicht opeengepakte vezels, waardoor het aantal allergenen in de atmosfeer wordt verminderd.

Naar de Flotex collectie

Marmoleum – CO2 neutraal linoleum

Hoe je een locatie ervaart, hangt niet alleen af van de activiteiten waaraan je deelneemt. De impact van het interieur en de algehele ambiance spelen een cruciale rol bij de ultieme bezoekerservaring. Vanaf je eerste indruk bij binnenkomst in het gebouw, tot waar je eet of drinkt, Forbo's Marmoleum portfolio maakt het je gemakkelijk om de perfecte vloer te kiezen voor jouw locatie.

✔ Makkelijk in onderhoud
✔ Personalisatie
✔ Natuurlijke grondstoffen
✔ Ftalaatvrij
✔ PVC vrij
✔ CO2 neutraal (cradle to gate zonder compensatie)

Marmoleum is goedgekeurd door Allergy UK omdat het dankzij het gladde oppervlak geen huisstofmijt herbergt. Marmoleum is bekroond met 12 onafhankelijke Ecolabels - meer dan enige andere vloerbedekking ter wereld.

Ga naar de Marmoleum collectie

Duddells Restaurant
Step 18023 18048

Step – antislip vinyl

De Step collectie van Forbo omvat een uitgebreide serie antislip vloeren die voldoen aan de veiligheidseisen die gelden voor een groot aantal toepassingen. Alle producten in de Step collectie voldoen of overtreffen de eisen van de Europese normen en de Britse Health and Safety Executive (HSE).

De verschillende lagen in alle Step producten, zorgen samen voor uitstekende prestaties. De compacte, gekalanderde rug zorgt er voor dat hoge belastingen geen probleem zijn en de indrukbestendigheid zeer goed is. Deze rug bestaat uit 70% gerecycled materiaal, wat zorgt voor een goed milieuprofiel. De glasvliesdrager vormt het hart van het product en geeft Step haar hoge dimensiestabiliteit.

Ga naar de collectie anti-slip vinyl

Nuway & Coral - Entreesystemen

Door vuil en vocht bij de ingang al buiten te houden, kan er to 65% op schoonmaakkosten worden bespaard. Onze Nuway collectie is de erkende marktleider in samengestelde entreevloersystemen. Nuway entreesystemen bieden een uitstekende eerste verdedigingslinie tegen vuil en vocht die een gebouw binnendringen via de zolen van schoenen en verkeer op wielen. Het helpt om de vloer binnen droger en schoner te houden en voorkomt ook uitglijden.

Onze Coral collectie is al 50 jaar marktleider voor schoonloopmatten van textiel. Het biedt meer keuze dan ooit tevoren met stijlvolle en duurzame entreematten voor alle toepassingen en budgetten. Coral entreematten verlengen de levensduur van je vloer en verlagen de schoonmaakkosten en het risico op uitglijden aanzienlijk.

Ga naar entreesystemen

Coral welcome

Services

Services voor Hospitality & Leisure

Online vloerplanner
Om jouw vloer te creëren en te beslissen wat het beste past, hebben we verschillende tools en services. Onze vloerplanner helpt je om al onze vloeren in een hospitality omgeving te zien. Ook kun je een foto van je eigen ruimte uploaden.
Begin met spelen met onze floorplanner

Forbo Ontwerpservice
De ontwerpservice is al 40 jaar een unieke dienstverlening waarbij creativiteit en functionaliteit samen komen in een vloerplan dat voldoet aan al jouw wensen.
Meer informatie

Forbo System Solutions
Forbo Flooring heeft in nauwe samenwerking met Forbo Eurocol een aantal unieke totaaloplossingen ontwikkeld waarmee je volledig ontzorgd wordt.
Meer informatie

vloerplanner hotel

Referenties

Jouw hospitality visie vertalen wij naar een vloer

Zandvoort is terug in de race en kiest voor Marmoleum

Arno van den Berg, RH:
"In de Grand Prix Cottage van Qurios Zandvoort vertellen wij dit verhaal met Martini Striping. Met een Forbo vloer van Marmoleum creëren we een stilleven waardoor je je meteen verbonden voelt met de plek. Een oer-Hollands product waarmee we onze creativiteit tot het uiterste brengen."

Flotex, uniek product voor hospitality

Eddy Thiemen TMWRK:
"Onze klant, een Hotelier wilde graag vinyl toepassen in zijn kamers, maar vanwege geluidsoverlast naar de onderliggende kamers was dat niet mogelijk. Wij hebben toen Flotex voorgesteld, het dessin was bijna gelijk aan het voorgestelde vinyl maar met het grote voordeel de veel betere geluidsisolatie en akoestiek. Ook housekeeping was blij, niet dweilen maar stofzuigen en alle vlekken gaan eruit. Kortom voor hospitality gebruik een fantastisch product.”

qurios

Segmentmanager

Ontmoet onze segmentmanager: Peter Palm

Welke trends voor de komende tijd zie jij binnen Hospitality en Leisure?
Als ik kijk naar de ontwikkelingen binnen H&L zijn de volgende trends leading voor de komende jaren:
• Duurzaamheid en circulariteit
• Ontwerpen dichter bij ondernemer (Storytelling)
• Meer vrijheid in ontwerp, materiaal en kleur
• Gastbeleving "

Wat maakt Forbo de ideale partner voor de H&L sector?
"Hospitality en Leisure kenmerkt zich vooral doordat deze markt constant op zoek blijft naar de ultieme beleving voor hun doelgroep. Dit geldt voor alle segmenten, of het hier nu gaat om een minimalistisch budget insteek of in het 5-sterren high end, ze hebben allemaal duurzaamheid hoog in het vaandel staan.
Door de wens om innovatief te blijven zoeken ze naar vrijheid in ontwerp, materiaal en kleur. Zodat ze hun eigen unieke ‘storytelling’ kunnen creëren; ontwerpen die dichtbij hen als ondernemer ligt. Hiermee ontwikkelen ze de unieke gastbeleving die ze voor ogen hebben voor hun specifieke doelgroep.

Met trots constateer ik dat Forbo Flooring een ideale partner is voor al deze ondernemers. Of zij nu een perfect passende vloer in het bestaande ruime assortiment weten te vinden of een intensiever traject ingaan waarbij een special design wordt ontwikkeld speciaal naar de unieke wens van de ondernemer.
Forbo Flooring blijft inspireren met een uitgebreid aanbod aan luxe PVC stroken, linoleum, decoratieve tapijttegels en entreematten. "

peter palm

Brochures