Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

De DDW belevenis van Marijke

  • Soo Ji Lee - DDW 2016

Marijke heeft de 14 meest opvallende, inspirerende, leuke of interessante projecten voor ons op een rij gezet

Craftmanship - Soo Ji Lee

Onderzoek naar massa productie en uniciteit. Soo Ji Lee ontwierp een teken gereedschap waarmee handmatig het Bodoni lettertype kan worden gereproduceerd. Hoewel elke letter perfect door Soo Ji is omgezet in coördinaten zal elke reproductie onder invloed van handmatige uitvoering er anders uit zien. Elke nieuwe uitvoering levert een unieke ‘Bodine’ letter op.

Soo ji Lee - DDW 2016
Holon - Martens&Visser DDW 2016

Holon - Martens&Visser

Een experiment met materiaal, vorm en beweging. Een installatie over licht, reflectie en de ervaring van ruimte. De transformatie van een statische omgeving in een dynamisch ruimte m.b.v. bewegende reflecterende volumes.

Collaboration

Martens&Visser, Mieke Meijer, Albert Lieuwe Bouwman en Frederike Top onderzochten op uitnodiging van Forbo Flooring de grenzen van het Furniture linoleum en Bulletin board op.

DDW - Collaboration
Collaboration - DDW 2016

Stretch - Martens&Visser

Onderzoek naar beweging, transformatie, materiaal en vorm. Furniture linoleum getransformeerd van een vlak half-product in een 3 dimensionale flexibele vorm.

NIWA - Albert Lieuwe Bouwman

Door het graveren van een optisch patroon in Bulletin board wordt een 2D oppervlak omgezet in een 3D sensorische ervaring.

NIWA
Raw Color - DDW 2016

Broeinest - Raw Color

Mooie en overtuigende ruimtelijke presentatie van verschillende half-producten door Raw Colour op uitnodiging van Baars&Bloemhof

Everything but Desktop - Daphna Laurens

Bankje gemaakt met op elkaar gelamineerd Furniture linoleum waarbij de drager achterwege is gelaten. Dit levert een ‘flexibel’ dubbelzijdig linoleum met een unieke eigen expressie.

Daphna Laurens - DDW 2016
PopCore - DDW 2016

Popcore

14 net afgestudeerde DAE studenten presenteren zich gezamelijk in de multi disciplinaire expositie Popcore.

Blind Man's Touch - Mathieu Meijers

Kleurschema als visuele gids voor de expositie ‘Broken White’ in het VanAbbe museum. Opgesteld door curator, kunstenaar Mathhieu Meijers

Broken White - DDW2016
Designs for Discomfort - DDW 2016

Designs for Discomfort

Foto’s van institutionele ‘ongemakkelijke’ ruimtes. De in de ruimte aangebrachte afleidende kleur accenten zijn door Lynne uit de beelden gedestilleerd en geindexeerd met kleurkaarten.

Cosmic Eggs - Edith van Berkel

9 verschillend gekleurde vezels getwist in 9 verschillende garens. Door verschillende combinaties van deze 9 garens te twijnen onstaan er 49 nieuwe kleuren, elk met een andere kleurtoon.

Cosmic Eggs - DDW 2016
Aristotle's Room - DDW 2016

Aristotle's Room

Een samenwerking van Vesom, Forbo, Akzo Nobel en Koninklijke Mosa voor Broken White

Installatie geïnspireerd op de 8 kleurschema’s van Plato. 8 silhouetten samengesteld uit kleur stalen geselecteerd uit de collecties van Vesom, Forbo, Akzo Nobel en Mosa. In opdracht van de curators van de expositie ‘Broken White’.

Paper & Water - Pao Hui Kao

Papier waarvan het oppervlakte structuur door toevoeging van rijst water s veranderd, sterker is geworden en gefixeerd kan worden in elke gewenste ruimtelijke vormen.

DAE - DDW 2016
Forest Wool - DDW

Forest Wool

Onderzoek naar de mogelijkheden om naalden van naaldbomen te bruikt als alternatief voor vezels. De naalden zijn op veschillende manieren verwerkt tot o.a garens, vilt, en geperste composieten.