Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Stadskantoor Venlo

Stadskantoor Venlo
  • Stadskantoor Venlo
  • Stadskantoor Venlo
  • Stadskantoor Venlo
  • Stadskantoor Venlo
  • Stadskantoor Venlo
  • Stadskantoor Venlo
  • Stadskantoor Venlo
  • Stadskantoor Venlo
  • Stadskantoor Venlo

Venlo is een icoon rijker
Het nieuwe stadskantoor van de gemeente Venlo is niet alleen fraai, maar ook gebouwd volgens het principe van cradle to cradle (C2C). Wat maakt dit gebouw bijzonder? De groene gevel werkt als een groene long die schone lucht produceert voor de mensen en de stad en geldt als de grootste groene gevel ter wereld. Door natuurlijke ventilatie stroomt de lucht door het gebouw. De gezonde lucht komt ten goede aan de productiviteit van de medewerkers. Op de vloeren en sommige meubels is linoleum toegepast in de vorm van Marmoleum en Desktop. Volgens Bas van de Westerlo, gespecialiseerde adviseur bebouwde omgeving en cradle to cradle consultant, moet het gebouw worden gezien als een grondstoffenbank voor de toekomst.
Wil je meer lezen over dit project? Klik dan hier
Op de vloer Marmoleum Dutch Design, deze collectie is niet meer verkrijgbaar.

Opdrachtgever (algemeen) Gemeente Venlo
Architect Kraaijvanger Architects Rotterdam
Interieurarchitect Architect i.c.m. C2CExpolab Venlo
Geïnstalleerd door Vloeren: Ben de Graaff Project BV Sprang-Capelle
Geïnstalleerd door Meubels: van de Lavoir Projectinrichting Arnemuiden
Fotograaf Erik Poffers, Andijk
Locatie Venlo, NL

Gebruikte producten

Documents

  • Document