Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Webinar - Marmoleum live forward

Een blik op 'n CO2 neutrale toekomst

Forbo Flooring Systems organiseert voor de allereerste keer een internationaal webinar op dinsdag 29 september. Tijdens dit online event geven Cristina Gamboa en Daan Roosegaarde hun visie op hoe we samen CO2 neutraal kunnen leven.

Webinar

Meld je aan voor ons webinar

De maatschappelijke verantwoordelijkheid en de urgentie om de CO2-uitstoot te verminderen is enorm. Wereldwijd merken we steeds meer de effecten van klimaatverandering. Momenteel is koolstof in de bouw verantwoordelijk voor 28% van de emissies in de bouwsector. Nieuwe en gerenoveerde gebouwen moeten voldoen aan de nul-netto-koolstofnormen om aan de SDG's te voldoen. Hoe pakken we deze taak ketenbreed aan? Welke acties zijn er tot dusver ondernomen en waar staan ​​we nog voor? Wij denken dat een CO2-neutrale gebouwde omgeving begint bij design.

In dit Live Forward webinar geven de CEO van World Green Building Council Cristina Gamboa en Artist & Innovator Daan Roosegaarde hun visie op hoe we samen CO2-neutraal kunnen bereiken. Een uitdagende dialoog tussen twee baanbrekende pioniers. Na het delen van hun persoonlijke verhaal op basis van hun expertise, gaan ze samen met de deelnemers dieper in op dit onderwerp.

Meld je direct aan voor het webinar

Marmoleum live forward logo

Algemene informatie

Datum: Dinsdag 29 September 2020
Tijd: 16:00 - 17:15
Locatie: Online
Thema: A peak into the future of CO2 neutral buildings
Gastsprekers: Christina Gamboa, Daan Roosegaarde
Gastheer: Willem Burmanje

Programma Webinar

16:00 Welkom
16:05 Presentatie Cristina Gamboa
16:20 Intermezzo door Willem Burmanje
16:25 Presentatie Daan Roosegaarde
16:40 Vragen
17:15 Einde

Over de World Green Building Council

De World Green Building Council (WorldGBC) heeft als missie het verduurzamen van de gebouwde omgeving. We transformeren de bouw- en constructiesector op drie strategische gebieden - klimaatactie, gezondheid & welzijn en resources & circulariteit. We zijn een wereldwijd actienetwerk dat bestaat uit ongeveer 70 Green Building Councils over de hele wereld. Als lid van UN Global Compact werken we samen met bedrijven, organisaties en overheden om de ambities van de Paris Agreement en de UN Global Goals for Sustainable Development te realiseren. Door een benadering van systeemverandering leidt ons netwerk de industrie naar een netto koolstofvrije, gezonde, rechtvaardige en veerkrachtige gebouwde omgeving.

Christina Gamboa

Over Studio Roosegaarde

Studio Roosegaarde is een pionier op het gebied van leefbaarheid voor onze toekomstige landschappen. Schone lucht, schoon water, schone energie en ook schone ruimtes zijn onze nieuwe waarden. Als social design lab verbinden de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en zijn team van ontwerpers en ingenieurs mensen en technologie in kunstwerken die het dagelijks leven in stedelijke omgevingen verbeteren, de verbeelding prikkelen en de klimaatcrisis bestrijden.

Internationaal geprezen werken zijn onder meer WATERLICHT (een virtuele overstroming die de kracht van water laat zien), SMOGVRIJE PROJECTEN ('s werelds eerste grootste buitenluchtreiniger die smog in sieraden verandert), SMART HIGHWAY (wegen die de hele dag opladen en 's nachts gloeien) en het SPACE WASTE LAB (visualisatie en upcycling van ruimteafval). Roosegaarde's mantra 'Schoonheid' is een Nederlands woord met twee betekenissen: 'schoonheid', dat komt voort uit creativiteit; en 'schoon', dat komt uit schone lucht en schone energie. Volgens Roosegaarde zou dit een fundamentele voorwaarde in het dagelijks leven moeten zijn.

Daan Roosegaarde

Marmoleum - Live Forward Campagne

Kies voor een echt CO2 neutraal pad

Tijden veranderen en nu, zoals we allemaal weten, niet altijd op een goede manier. Voor vandaag moeten we meer aan morgen denken dan gisteren. We zijn het onze generatie verschuldigd en we moeten het doen voor toekomstige: denk aan de manier waarop we eten, de manier waarop we reizen, hoe we ontspannen, werken en denken of met andere woorden: we moeten onze manier van leven veranderen.

In de afgelopen 125 jaar zijn we op een inspirerend Marmoleum pad geweest. Met ups, downs en de meest verbazingwekkende kleuren en texturen. Een CO2-neutraal pad door miljoenen gebouwen over de hele wereld. Een pad dat zich nog steeds ontvouwt, omdat die volledig duurzame toekomst nog niet is bereikt. Daarom nodigen we je uit om met ons mee te gaan ... en ook bewust te kiezen ...


LIVE FORWARD