Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Ontdek wat we doen

om de uitdagingen in de vloerenindustrie aan te gaan

Scroll naar beneden voor meer informatie

Een duurzaam assortiment

Een keuze uit drie productcategorieën

Vanwege onze toewijding aan duurzaamheid heeft het productportfolio van Forbo Flooring Systems een aantal unieke duurzame oplossingen.

1. Marmoleum vloeren zijn CO2-neutraal wanneer ze de fabriek verlaten, zonder compensatie.

2. Onze vinylvloeren zijn echt veilig in gebruik en bieden volledige losleg oplossingen, klaar voor de circulaire economie.

3. Onze textielvloeren hebben een hoog percentage gerecycled content. Coral entreesystemen zijn gemaakt met Econyl-garens afkomstig van oude visnetten.

Lees meer over ons productportfolio door op de onderstaande links te klikken.

Forbo - Vinylvloeren

Om de uitdagingen in de vloerenindustrie aan te gaan

Ontdek wat we doen

Linoleum - de bio-based vloer

Lees meer

Het gewogen gemiddelde van ons 2,5 mm Marmoleum-assortiment is CO2-neutraal (from cradle to gate) zonder compensatie. Het assortiment combineert duurzame waarden met moderne hedendaagse ontwerpen en levert een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van vloeren.

Vinyl - Circulaire vloerbedekking

Lees meer

Vinylvloeren maken deel uit van een veelzijdig en steeds meer lijmvrij assortiment producten waarin grote vooruitgang is geboekt op het gebied van technische en duurzame eigenschappen. Meer gerecycled materiaal, verbeterde lakken en kleurstoffen, verminderde productemissies (tot bijna nul) en de eliminatie van schadelijke stoffen.

Textiel - de recyclingheld

Lees meer

Gemiddeld kunnen we voor ons textiel het hoogste percentage gerecycled content in de industrie claimen, tot wel 56%. Voor onze Coral entreesystemen wordt Econyl gebruikt: garens die afkomstig zijn van oude visnetten die uit de oceanen zijn gered. De garens zijn gemaakt van 100% geregenereerd materiaal.

Onze vloer-bedekkingen

DRAGEN BIJ AAN DUURZAME GEBOUWEN

Al onze vloerproducten voldoen aan de emissierichtlijnen volgens de AgBB - en M1-normen. Een aantal daarvan hebben we ook gecertificeerd volgens FloorScore. Als het gaat om het bouwen van classificatiesystemen, dan kunnen onze producten ook bijdragen op onderwerpen als milieubelasting van bouwmaterialen, verantwoorde herkomst van materialen en maatregelen ten behoeve van toekomstig hergebruik.

Bewijslast hiervoor zijn onze EPD’s en certificeringen!

Onze EPD’s en certificeringen
Forbo - Duurzaamheidslogo's

Dynamics of a Building

Een inspirerende aanpak voor elk interieurontwerp

Het internationale ontwerpteam van Forbo Flooring gebruikt een 'global colour card' waar al onze collecties aan kunnen worden gerelateerd. De global colour card is gebaseerd op internationale trends en op de verschillende dynamieken die in een gebouw plaatsvinden. De kleurenkaart stelt ons ontwerpteam in staat een compleet productportfolio te ontwikkelen dat naadloos op elkaar aansluit.

Dynamics of a building is een concept dat is gebaseerd op 5 dynamieken in een gebouw, ongeacht het segment. Door deze uniforme aanpak kan een bouwplan worden ontwikkeld met de functie in gedachten. De 5 'Dynamics' zijn Receiving, Moving, Connecting, Concentrating and Recharging.

Lees meer
Forbo - Dynamiek van gebouwen

Het is nu tijd om te veranderen

met de uitdagingen die er zijn in de bouwsector

Uitdagingen in de bouw