Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vinyl Plus

De meest duurzame vloerbedekking is ons Marmoleum, maar ook bij de productie van (project)vinyl heeft Forbo uiteraard veel aandacht voor het milieu. Aandacht voor het milieu is tenslotte een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Zo is Forbo Flooring al sinds de start lid van Vinyl Plus. Een initiatief van de PVC industrie om duurzame ontwikkeling binnen de industrietak te stimuleren. Daarnaast voldoen alle door Forbo geproduceerde vinylcollecties aan de voorwaarden van de AgBB en de Reach richtlijn. De PUR-toplaag op ons vinyl zorgt er voor dat de vloeren eenvoudig te onderhouden zijn en een lange levensduur hebben.

Door vooruitstrevende productietechnieken beperken we het productieafval in onze fabrieken. Het productieafval dat toch nog ontstaat, hergebruiken we bij onze Novilonfabriek in Coevorden weer in onze producten. Deze fabriek produceert naast het bekende consumentenvinyl Novilon tevens diverse projectvinylcollecties zoals Allura, Eternal, Step en Novilon Professional. Doordat het merendeel (ca. 90%) van de producten voor de Nederlandse markt ook in Nederland gemaakt wordt, besparen we op transportkilometers en wordt het milieu minder belast.

Vinyl Plus