Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Committed to the Health of... de Barbaraschool

In samenwerking met de kinderen, docenten en ouders ontwikkelde NAP een creatief renovatieplan. De oude kloosterschool wordt ingrijpend aangepakt maar met eenvoudige middelen. Lichtgrijze linoleumvloeren, witte wanden en plafonds zorgen in combinatie met enkele kleuraccenten en goede verlichting voor een prettige leeromgeving. De kwaliteit van het monumentale pand wordt daardoor weer zichtbaar. Het rustige interieur laat bewust ruimte over voor toevoegingen van de leerlingen.

Lees hier meer over de Barbaraschool
Bekijk onze segmentpagina voor onderwijs
Bekijk hier de Linoleum collectie

Barbaraschool
Auping

Committed to the Health of... Auping

Naast kwaliteit van de producten, staat bij Auping duurzaamheid hoog in het vaandel. De beddenfabrikant opereert volgens het Cradle to Cradle (C2C)-principe. Marjan Reitsma, Manager Brand & Trade Marketing bij Auping: “Onze visie is dat we zoveel mogelijk duurzaam produceren waarbij zo min mogelijk afval wordt gerealiseerd. Zo doen we dit al middels het Auping Take Back System; we nemen oude matrassen in en geven ze een nieuw leven door ze extern te laten verwerken tot nieuwe producten. Zo laten we het metaal omsmelten zodat daar bijvoorbeeld deurkrukken van kunnen worden gemaakt. Het latex en polyester kunnen worden verwerkt in ondertapijten. Vorig jaar hebben we voor zowel de matrassen als het bedmodel Essential bed een C2C Silver-certificaat gekregen.”

Lees het hele verhaal van Auping
Bekijk onze segmentpagina voor retail
Bekijk onze Walton collectie

Committed to the Health of... Poppy

Volgens Allergy UK zijn er naar schatting 21 miljoen mensen met een allergie in het Verenigd Koninkrijk - dat is één op de drie mensen. Een aantal boosdoeners die een toename van allergenen kunnen veroorzaken zijn dubbele beglazing, centrale verwarming en vloerbedekking.

Poppy, nu zes jaar oud, heeft last van eczeem sinds ze drie maanden oud was en ontwikkelde astma toen ze twee was. In samenwerking met Allergy UK heeft Forbo Flooring UK haar oude slaapkamer tapijt vervangen voor Flotex.

Rachel, de moeder van Poppy, zegt: 'Sinds de Flotex in haar kamer ligt is Poppy's astma en eczeem verbeterd. Het slapen gaat beter omdat ze nu minder last heeft van haar astma. Haar piepende ademhaling is minder luid geworden en ook hoest ze minder vaak.'

Poppy UK case study