Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum-recyclingprogramma

Duurzaam ondernemen is in de vloerbedekkingsbranche meer en meer geïntegreerd in de bedrijfvoering van zowel leveranciers als installateurs. Het hergebruik van materialen speelt hierbij een belangrijke rol.

Forbo biedt haar klanten nu de mogelijkheid om snijrestanten van Marmoleum aan te bieden voor hergebruik. Deze restanten die ontstaan bij de installatie worden door Forbo hergebruikt in haar linoleum-vloerbedekkingen.

U kunt nu dus nog duurzamer ondernemen door Marmoleum snijrestanten te verzamelen. Forbo zorgt voor de rest.

Hoe werkt het recycling programma?
Bestel een container

containermarmoleum

Hergebruik van snijrestanten

Met het Marmoleum-recyclingprogramma biedt Forbo de mogelijkheid om snijrestanten van Marmoleum te recyclen. Deze service van Forbo bestaat uit het retour halen van snijrestanten en het opnieuw verwerken van deze restanten in de productie van Marmoleum.

Met deze service kiest u voor een duurzame oplossing en werkt u mee aan het verzamelen van Marmoleum snijrestanten die anders bij het grofvuil terecht zouden komen. Uw stoffeerder kan een groene container bestellen voor uw project. Vraag hem naar de mogelijkheden.

Uniek in de markt

Forbo is de eerste fabrikant van vloerbedekkingen die aantoont dat de snijrestanten direct in het nieuwe product hergebruikt worden.
Voor dit recyclingprogramma is in de productie van Marmoleum een speciale installatie gebouwd waarmee de snijrestanten vermalen kunnen worden.

Terugname stalen & stalenmaterialen

Onze verantwoordelijkheid gaat verder. Ook in het beslis- en aankoopproces van onze producten worden stalen en stalenboeken gebruikt. Veelal blijven die gedurende de looptijd van de collectie op de plank staan en worden daarna vervangen. Soms worden boeken éénmalig gebruikt.
Wij ontvangen de stalen en stalenboeken graag retour, deze kunnen wij - indien zij nog actueel zijn en er goed uitzien - opnieuw gebruiken. Mochten de boeken niet meer gebruikt kunnen worden dan worden zij op verantwoorde wijze verwerkt tot Icopower.
De Icopower® energiepellet heeft sinds 2003 via een uitspraak van de Raad van State de status van een zelfstandig product verkregen. En spreken we dus van recycling. Het product wordt voornamelijk afgezet aan elektriciteitscentrales, warmtekrachtinstallaties en grootindustriële installaties en voor energieconversie in elektriciteit en warmte.

Onze vertegenwoordigers zullen u aanbieden om verouderde boeken mee te nemen. Zij verzamelen de boeken en dragen zorg voor de afgifte in Assendelft, waarna Icova de verwerking van de boeken op zich neemt. Het retour sturen van één enkel boek is mogelijk, maar is niet aan te bevelen. De kosten hiervoor zijn relatief hoog en de ecologische footprint van het opsturen weegt niet op tegen de voordelen van het verantwoord verwerken. Wij adviseren u de boeken te verzamelen en bij komst van uw Forbo-contactpersoon mee te geven.

Green Road