Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum, de duurzaamste vloer

Marmoleum is CO2 neutraal en draagt niet bij aan klimaatverandering. Kies ook voor een vloer die bijdraagt aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties.

co2
  • Verbeter de wereld, begin bij de vloer Droogte in grote delen van de wereld, overstromingen op andere plaatsen en orkanen die krachtiger en destructiever worden; klimaatverandering stelt ons voor steeds grotere uitdagingen. Maar wat gaan we doen? Met Marmoleum CO2 Neutraal zet Forbo weer een stap naar een duurzamere wereld.

  • co2
  • Marmoleum is de eerste CO2 neutrale vloer ter wereld Dit komt in hoofdzaak omdat de basis van Marmoleum al goed, gezond en duurzaam is. Marmoleum is namelijk gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen.

Hoe? De natuurlijke grondstoffen zoals de vlasplant en de naaldbomen nemen middels fotosynthese CO2 uit de lucht. Daarnaast hebben we ook aanpassingen in het productieproces gemaakt.

EPD

Het bewijs staat in de EPD

Wij willen onze klanten helpen vloerkeuzes te maken die de impact op het klimaat verminderen. EPD's en keurmerken helpen daarbij.

Een EPD of milieuproductverklaring is de meest transparante vorm om de impact van een product op onze gezondheid, milieu en klimaat te laten zien. Zo kunt u de prestaties van Marmoleum objectief beoordelen en vaststellen dat Marmoleum CO2-neutraal is.

Bekijk de EPD's van onze Marmoleum vloeren

Rekenvoorbeeld CO2 uitstoot

EPD's bieden ook de mogelijkheid om verschillende producten van vloerenbedrijven met elkaar te vergelijken om zo tot de duurzaamste keuze te komen.

Stel, je hebt een offerte van 10.000 m2. Dan kan Forbo precies aangeven hoeveel meer CO2 dat kost bij een andere vloerenproducent. En die cijfers spreken boekdelen, zoals te zien is in het plaatje hiernaast.

Quality Marks - linoleum - international

Keurmerken & certificering

Natuurlijk voldoet Marmoleum ook aan belangrijke milieukeurmerken, zoals Der Blaue Engel en SWAN.
Dit laat u zien dat andere milieudeskundigen het er ook over eens zijn dat onze vloeren tot de meest duurzame en milieuvriendelijkste horen die beschikbaar zijn.

Meer over onze milieukeurmerken

Creating better environments

Wij vinden dat iedereen recht heeft op een mooie, schone, gezonde vloer om op te wonen, werken, leren en leven. Nu en in de toekomst. We zien dit als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. En doen dit door op te treden als een duurzaam bedrijf.

We verplichten onszelf Compliance-plus te zijn en gaan verder dan de wettelijke voorschriften en regelgeving. We integreren duurzaamheidsoverwegingen in al onze beslissingen én monitoren, evalueren en publiceren onze duurzaamheidsprestaties. Verbeter de wereld, begin bij de vloer.

Download onze speciale infographic

The Edge Deloitte Office Amsterdam
co2
White Blank Filler