Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum, de duurzaamste vloer

Marmoleum is CO2 neutraal en draagt niet bij aan klimaatverandering. Kies voor een vloer die bijdraagt aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties.

boom
  • Verbeter de wereld, begin bij de vloer Droogte in grote delen van de wereld, overstromingen op andere plaatsen en orkanen die krachtiger en destructiever worden; klimaatverandering stelt ons voor steeds grotere uitdagingen. Maar wat gaan we doen? Met Marmoleum CO2 Neutraal zet Forbo weer een stap naar een duurzamere wereld.

  • co2
  • Marmoleum is de eerste CO2 neutrale vloer ter wereld Dit komt in hoofdzaak omdat de basis van Marmoleum al goed, gezond en duurzaam is. Marmoleum is namelijk gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen. En het maken van linoleum is net zoiets als koken...


Hoe? De natuurlijke grondstoffen zoals de vlasplant en de naaldbomen nemen middels fotosynthese CO2 uit de lucht. En daarnaast hebben we ook aanpassingen in het productieproces gemaakt.

Het bewijs staat in de EPD

Wij willen onze klanten helpen vloerkeuzes te maken die de impact op het klimaat verminderen. EPD's en keurmerken helpen daarbij.

Een EPD of milieuproductverklaring is de meest transparante vorm om de impact van een product op onze gezondheid, milieu en klimaat te laten zien. Zo kunt u de prestaties van Marmoleum objectief beoordelen en vaststellen dat Marmoleum CO2-neutraal is.
Lees meer over EPD's en onze producten.

Marmoleum 2.0 and 2.5 mm EPD
logo

Keurmerken & certificering

Natuurlijk voldoet Marmoleum ook aan belangrijke milieukeurmerken, zoals Der Blaue Engel en SWAN.
Dit laat u zien dat andere milieudeskundigen het er ook over eens zijn dat onze vloeren tot de meest duurzame en milieuvriendelijkste horen die beschikbaar zijn.

White Blank Filler
co2neutraal