Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

UV-CareShield

voor een snelle bescherming

haga
  • Een groot deel van ons dagelijks leven speelt zich af op de vloer. De vloer heeft dan ook doorgaans veel te verduren. Voor het herstel van vloeren die na jarenlang gebruik een opfrisbeurt kunnen gebruiken, of voor vloeren die beschadigd raken, heeft Forbo UV-CareShield ontwikkeld. UV-CareShield is een innovatieve beschermlaag die ervoor zorgt dat de vloer er weer als nieuw uitziet.

  • uvcareshield2

Hoe werkt UV care shield?

Marmoleum is standaard voorzien van een UV geharde toplaag (Topshield2) die in de fabriek wordt aangebracht en geen verdere behandeling vereist. Het door Forbo geadviseerde schema voor vloerverzorging is eenvoudig. Marmoleum blijft het mooist door het frequent droog te reinigen. Dit gaat het beste met een goede stofwisdoek of lijmdoek. Hiermee wordt al het losliggende vuil verwijderd waarna de vlekken kunnen worden verwijderd met een vochtige (vlak)mop. Lees meer over vloerverzorging Marmoleum.

Als nieuw
Veel oudere Marmoleum vloeren zijn in het verleden voorzien van additionele polymeer lagen die tijden het schoonmaken worden aangebracht. Ook vandaag de dag nog werken veel schoonmaakbedrijven met polymeren om de vloer er weer mooi uit te laten zien. In de praktijk betekent dit vaak dat er meerdere polymeerlagen op de vloer zitten, omdat de handeling steeds weer wordt herhaald. Al die polymeerlagen maken de vloer niet beter of mooier. Er ontstaan glansverschillen, loopbanen en het vuil hoopt zich ongemerkt op tussen de vele lagen polymeer. In dit soort situaties biedt UV-Careshield uitkomst. Nadat de polymeerlagen zijn verwijderd middels een chemische of een mechanische reiniging, is de vloer feitelijk weer in zijn originele staat teruggebracht. Door nu niet opnieuw een polymeer maar juist UV-CareShield aan te brengen, wordt de vloer beschermd met een UV geharde finish die hetzelfde resultaat laat zien als de originele fabrieksfinish en is uw vloer weer als nieuw.

Tijdswinst
Het UV-Careshield vloerverzorgingsproces verloopt snel en efficiënt, met als resultaat een snelle ingebruikname na het aanbrengen van de nieuwe finish. Door de enorme tijdswinst in vergelijk met andere systemen is deze behandeling uitermate geschikt voor ruimten die snel weer in gebruik moeten kunnen worden genomen, zoals bijvoorbeeld in de zorg, in winkels en op vliegvelden.

Een beschadigde vloer
Ook hier biedt UV-Careshield uitkomst. Beschadigingen kunnen optreden door het gebruik van de vloer, maar vervelender is het wanneer dit al gebeurd tijdens de installatie, of voor de ingebruikname van het gebouw. In alle gevallen kunnen ook beschadigingen
in de vloer, waarbij de toplaag is beschadigd snel en efficiënt behandeld worden met UV-Careshield, hetgeen eenmaal aangebracht de vloer weer laat presteren als een nieuwe vloer. Het verwijderen van de oude lagen en het aanbrengen van UV-CareShield wordt uitgevoerd door Duofort

Interesse
Mocht u interesse hebben in een UV CareShield behandeling van uw vloer, neem dan contact op met Duofort! Duofort heeft de afgelopen jaren meegewerkt het middel en de applicatie te realiseren. Ook uw Forbo contactpersoon zal u doorverwijzen naar Duofort omdat bij de behandeling van de vloer niet alleen het aanbrengen van belang is, maar met name het ontdoen van alle verschillende aangebrachte lagen.

De voordelen van UV-CareShield

• Een permanente heavy duty coating die reguliere onderhoudsbeurten overbodig maakt
• Voor elke Marmoleum vloer, ongeacht de af-fabriek toplaag of het gebruikte onderhoudsproduct
• Na behandeling is uw Marmoleumvloer weer in topconditie
• Door een snelle bescherming kan, direct na het UV-curen, de behandelde ruimte weer in gebruik worden genomen
• Duurzame vloerbescherming tegen vuil en vlekken, inclusief desinfectiemiddelen
• Eenvoudig te reinigen
• Een mooie mat glanzende uitstraling

Download de UV-CareShield technische data
Download de UV-CareShield leaflet

hagajuliana