Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Nieuwe Dutch Design winkel heeft Marmoleum Signature primeur

Spiegel, de nieuwe 100 % Dutch Design winkel op de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam, heeft sinds kort als eerste in Nederland Marmoleum Signature van Forbo Flooring op de vloer liggen. Dit is een vloerbedekking bestaande uit tegels waarin met laserlicht dessins zijn gegraveerd. De print in de betreffende vloer is speciaal voor Spiegel ontworpen door de bekende ontwerpster Anne-Claire Petit en heeft een bollen-dessin.

Eigenares Veronique de Weichs wilde graag een Marmoleum vloer omdat die ‘niet alleen iconisch en Nederlands is, en dus mooi past in het concept, maar ook omdat het een natuurlijk product betreft’. Toen ze vernam dat Forbo Flooring voornemens was om Marmoleum Signature te introduceren, vroeg ze vriendin Petit een vloer te ontwerpen. De Weichs geeft aan heel blij te zijn met Signature: ‘Hij geeft warmte en licht aan de winkel door zijn kleur en het soort materiaal. Marmoleum is daarnaast zacht en dus prettig om de hele dag op te staan. De engraving is subtiel, maar geeft net even een touch aan de vloer.’

Spiegel Amsterdam - 1
Spiegel Amsterdam - 2

Spiegel bevindt zich in een voormalig fietsenhok. Eerder gebruikte de Deutsche Bank, die tot 2011 om de hoek zat, het pand als opslag. Spiegel heeft die ruimte uitgebreid met een stuk van de autodoorgang ernaast. Zo ontstond een geheel nieuwe lichte winkelruimte. Ook het interieur is 100% Dutch. Grafisch ontwerpster Mariëlle Tolenaar van Studio Sap deed de huisstijl. Grafische designhelden als Wim Crouwel en Piet Zwart dienden als inspiratie. Het concept, 100% Dutch, komt voort uit de locatie: de straat ligt op de route grachtengordel-Rijksmuseum en trekt heel veel cultuurtoeristen. ‘Ik dacht dat zij interesse konden hebben in een aandenken aan Nederland, origineler dan het standaard souvenir zoals een molentje of tulp.’

Raw

Zoals gezegd, bestaat de nieuwe vloerbedekking van Forbo uit tegels waarin met laserlicht dessins zijn gegraveerd. Forbo hoopt dat de nieuwe vloer creatievelingen zal inspireren om fraaie vloeren te ontwerpen met een eigen identiteit, en richt zich met de nieuwe collectie voornamelijk op de retail-, hospitality- en leisuresector. De Forbo designafdeling heeft vier dessins ontwikkeld, te weten Raw, Cube, Circle en Tattoo. Daarnaast is het mogelijk om geheel eigen ontwerpen in de vloer te laten graveren zoals bij Spiegel dus gebeurde.

De gravures worden aangebracht in duurzame Marmoleum tegels van 25 x 25 of 50 x 25 cm die zoals bekend, gemaakt zijn van natuurlijke, hernieuwbare en deels gerecyclede grondstoffen, met hars, houtmeel en lijnzaadolie als basis.

Spiegel Amsterdam - 3