Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum Concrete geeft assortiment extra glans

Winkelketen Kijkshop introduceert een nieuw winkelconcept dat fysiek en online winkelen combineert. Producten in vitrines maken plaats voor een eigentijdse, interactieve opzet rond vier belevingswerelden: Media & Bellen, Mooi & Verzorgd, Koken & Wonen en Vrij & Actief. De hardlopers in het assortiment staan nog altijd achter glas, maar de meeste producten zijn beschikbaar in een virtuele winkelomgeving die klanten ontsluiten via 16 grote touchscreens. Deze nieuwe Kijkshop variant opende eind april 2013 aan de Heuvelstraat in hartje Tilburg, voorzien van een Marmoleum Concrete-vloer van Forbo Flooring.

Strak en overzichtelijk, zo kun je de nieuwe Kijkshop wel karakteriseren. In het nieuwe concept overziet de klant in één blik de hele winkel. Centraal op de vloer staan actieproducten en lage vitrines; de belevingswerelden, elk met een eigen kleur, nemen de wanden in beslag. Desondanks is het winkeloppervlak een stuk kleiner dan dat van de doorsnee Kijkshop ‘oude stijl’. Meer is niet nodig, stelt manager Bouw & Techniek Mark van Zutphen. ‘De nieuwe formule combineert het beste van twee werelden: enerzijds een fysieke winkel waar je op je gemak producten kunt bekijken en vergelijken, anderzijds de snelheid en het brede assortiment van een webshop. We kunnen dankzij de combinatie van off- en online een oneindig assortiment aanbieden op een winkeloppervlak van minder dan honderd vierkante meter. En dat maakt weer dat we tegen beperkte kosten aanwezig kunnen zijn op A-locaties, daar waar mensen ons verwachten.’

Kijkshop
Kijkshop

Aan één vinger genoeg

In het nieuwe Kijkshop concept staat gemak meer dan ooit centraal. Met name de speciaal voor het bedrijf ontwikkelde grote touchscreens, 16 in totaal, zijn aandachttrekkers. ‘Steeds meer mensen zijn vertrouwd met het aanraken van een beeldscherm’, weet Van Zutphen. ‘We hebben speciale programmatuur laten ontwikkelen die uitnodigt tot gebruik en zó eenvoudig werkt dat iedereen ermee uit de voeten kan. Je hebt aan één vinger genoeg.’ De klant bladert door het complete digitale assortiment en kan ter plekke meer informatie opvragen over gebruik, prijs en beschikbaarheid. Wie een product wil kopen, pakt een koopkaart ter grootte van een creditcard uit het schap, scant die bij het touchscreen en rekent af bij de kassa. Producten die niet direct beschikbaar zijn, worden gratis thuisbezorgd of kunnen later worden afgehaald.

Extra glans

‘De focus moet, zeker bij een relatief beperkt winkeloppervlak, liggen op het assortiment’, aldus Mark van Zutphen. ‘We wilden graag dat de vloer dat zou benadrukken. Vandaar dat we hebben gekozen voor een gedekte tint (Purple Haze, red.) Marmoleum Concrete van Forbo. Dat geeft met zijn matte, donkere betonstructuurdessin extra glans aan het felgekleurde winkelmeubilair, het glas in de vitrines en de schermen. De fijne vloertekening zorgt ervoor dat eventueel vuil minder opvalt, zodat de uitstraling altijd clean blijft. Daarover gesproken: reinigen gaat ook heel gemakkelijk. En het materiaal kan probleemloos jaren mee.’ Klanten reageren enthousiast op de winkel; indien de pilot succesvol is in Tilburg zal Kijkshop de nieuwe formule ook elders in Nederland uitrollen.

Kijkshop