Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloeroplossingen voor scholen

Leren wordt weer leuk

Schone en gezonde ruimtes zijn cruciaal in het onderwijs. De concentratie stijgt en het verzuim daalt. Van de ingang en hallen tot de lokalen: Forbo biedt een gezonde vloer met de juiste eigenschappen en sfeer. Zo wordt het onderwijs leuker én beter.

scholenactie

Schone en gezonde ruimtes

SCHONE EN GEZONDE RUIMTES ZIJN CRUCIAAL IN HET ONDERWIJS

Forbo weet als geen ander dat de eisen voor onderwijsstellingen extra bijzonder zijn. De dagelijkse belasting van grote aantallen kinderen, zandinloop en schuivende stoelen vraagt om vloeren die dit kunnen verdragen. En om een onderhoudsaanpak die is toegespitst op een hoge gebruiksintensiteit, zonder dat dit de continuïteit van het onderwijs in de weg staat.

Daarnaast is bekend dat een goede en doordachte onderwijsomgeving een positieve impact heeft op het leerproces. Onze collecties leveren hieraan een belangrijke bijdrage dankzij het natuurlijke karakter, de sfeervolle uitstraling en de akoestische eigenschappen.

Tot slot zijn er nog de eisen die bij u leven als beheerder of eigenaar. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om uw cost of ownership of het maken van milieu- en maatschappelijk verantwoorde keuzes. Ook dan is het prettig om te weten dat u goed zit met onze duurzame en slijtvaste vloeren.

Interacting with the Floor - Marmoleum
Flotex Marmoleum Allergy UK

Een gezonde ruimte voor iedereen

Flotex en Marmoleum, beide vloeren van Forbo Flooring Systems, hebben de prestigieuze "Seal of Approval" ontvangen van Allergy UK. Met de juiste onderhoudsmethode vermindert het allergenen of huisstofmijt die zich normaal in vloerbedekking nestelen.

Uit een recent rapport door Allergy UK zijn er minstens 12 milljoen mensen die "allergisch zijn voor hun eigen huis" - waarvan 58% zegt dat huisstofmijt de reden is voor deze allergie. Om een betere leefomgeving te creëren mag dit niet worden genegeerd. Dit geldt tevens voor educatieve, kantoren en zorg en welzijn instellingen - en alle andere omgevingen waar mensen voor lange periodes aanwezig zijn.

Ontwerprijk projectvinyl

Een goed alternatief voor linoleum is projectvinyl. Projectvinyl is een kunststoffen vloer, afgewerkt met een toplaag. De dikte van de toplaag bepaalt de kwaliteit. Doordat de toplaag niet herstelbaar is, is de levensduur van projectvinyl in onderwijsgebouwen met zo’n 15 jaar aanzienlijk minder dan die van Marmoleum.
Een belangrijk argument om toch voor projectvinyl te kiezen, is de brede keuze uit hout- en steendessins. Projectvinyl is tegenwoordig leverbaar in de mooiste hout- en natuursteendessins met een ‘natuurlijk’ reliëf van houtnerven en noesten, en zonder herhaling van het dessin. Hiermee kan een aula, lerarenkamer of gang een geheel andere uitstraling krijgen zonder dat de kosten uit de hand lopen. Met digitale printtechnieken kan bovendien relatief eenvoudig een eigen vloer worden ontworpen om uw schoolgebouw een eigen uitstraling te geven. Projectvinyl is verder goed bestand tegen vocht en leverbaar in diverse, veilige antislip-varianten.

Eternal Wood 12802 & Eternal Colour 45162, 40522, 40332

Hoge lichtreflectiewaardes dragen bij aan een licht en koel gebouw.

Stille zachte vloerbedekking

U wilt – zoals hierboven al aangestipt – juist een rustige atmosfeer creëren in de studieruimte/mediatheek of een docent ontlasten met gehoorproblemen. Of u heeft behoefte aan een prikkelarme omgeving voor snel afgeleide kinderen. Zachte vloerbedekking zoals Flotex, tapijt of naaldvilt is dan de oplossing. Deze vloerafwerking reduceert het loopgeluid, maar ook dat van schuivend meubilair bijvoorbeeld.

Degrade Jungle

24 werkdagen verzuim per jaar bij slechte akoestiek.

Schoonmaak, onderhoud en kosten

Veel scholen hebben ondanks de enorme zand- en vuilinloop – 540 kilo per jaar bij een school van 1.000 leerlingen – een beperkt budget beschikbaar voor schoonmaak en onderhoud. Toch willen ze graag een gebouw dat er fris en representatief uitziet. Een vloer met de juiste kleur kan daarbij helpen.

Lichte, effen tinten, zoals zachtgeel en beige, zijn in veel scholen populair, maar zijn ook vuilgevoelig en vragen om een intensief schoonmaakprogramma. Kleurrijke, gemêleerde dessins die bijdragen aan een prettige uitstraling en tegelijkertijd de dagelijkse vervuiling verhullen, zijn wellicht een betere keuze.

Hoe minder zand en vuil de school wordt binnengelopen, hoe minder geld u kwijt bent aan schoonmaak. Daarom adviseren wij om te kiezen voor schoonloopmatten van voldoende lengte en goede kwaliteit.

School stairs

86% van de levensduurkosten van een vloer bestaat uit onderhoudskosten.

Referenties

DYNAMIEK VAN EEN GEBOUW

Als ontwerpers bij Forbo zijn we ervan overtuigd dat onze producten een onlosmakelijk deel zijn van het design en de uitstraling van de gebouwen waar ze worden geplaatst.

Onze ambitie begint met het creëren van een beter binnenklimaat.

Daarom zien we design als een samenwerkingsproces waarbij de menselijke beleving centraal staat.

Floor plan
ISARA Lyon

Referenties in het onderwijs

Bezoek onze referentiesectie en laat u inspireren door bestaande Forbo vloeroplossingen in een kantooromgeving. Ons referentie-overzicht helpt u om te zien welke producten gebruikt worden en hoe ze worden toegepast.

Onze referenties

VLOERPLANNER EN ONTWERPSERVICE

Onze tools en diensten maken het u gemakkelijk om zelf uw vloer te ontwerpen en een beeld te krijgen van welke look het best in uw winkelontwerp past. Met onze vloerplanner visualiseert u al onze vloeren in een onderwijsomgeving. U kunt zelfs elementen combineren om te bekijken of ze bij elkaar passen.

LAAT UW CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP IN ONZE VLOERPLANNER

Onze designservice gaat zelfs nog verder, want we helpen u met plezier uw vloer te ontwerpen. Ons ontwerpteam staat voor u klaar: neem contact op, vertel wat u wilt en stuur foto's van de huidige situatie of de gewenste oplossing. Vervolgens bezorgen onze ontwerpers u een reeks vloerplannen en stellen ze de geknipte producten voor.
Contacteer ons design team

Bespoke Design Service

Producten

Onze producten voor een gezonde leeromgeving

Of het nu een kinderdagverblijf, academie of universiteit is, een klaslokaal moet warmte uitstralen, duurzaam zijn en rustige sfeer creëren voor de leerlingen zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen leren. Forbo Flooring biedt een scala aan opties aan die aan deze eisen kan voldoen, met een breed kleurenpalet voor elk ontwerp.

Ineriör jessheim gymnasium
Coral Brush 5705

Coral schoonloopmatten

Hoe minder zand en vuil de school wordt binnengelopen, hoe minder tijd en geld u kwijt bent aan schoonmaken. Daarom adviseren wij om te kiezen voor schoonloopmatten van voldoende lengte en goede kwaliteit, zoals die van Coral. De vloerbedekking in de hal, gangen en lokalen blijft er daardoor jarenlang representatief uitzien voor scholieren, bezoekers en medewerkers.

Marmoleum, de duurzaamste vloer

Marmoleum, gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen, is sinds jaar en dag DE vloer voor het onderwijs. Het is de meest duurzame vlakke veerkrachtige vloer die er is: Marmoleum is CO2 neutraal en draagt niet bij aan klimaatverandering. Met Marmoleum kies je voor een vloer die bijdraagt aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties.

Daarnaast is Marmoleum praktisch en makkelijk in onderhoud. Onze nieuwe Marbled collectie bevat 21 kleuren die extra vuilverhullend zijn. Dat is handig! Niet alleen zand, stof en vuil zijn minder zichtbaar, ook krasjes en loopsporen vallen minder op.

Ook verkrijgbaar in een Decibel variant met akoestiekverbeterende eigenschappen.
Bekijk de Marmoleum collectie

Marmoleum Real 3173
eternal creche

Eternal Projectvinyl

De Eternal vinylcollectie van Forbo combineert de uitstraling van natuurlijke materialen met kleurrijke designs en exclusieve, digitaal geprinte dessins.

Forbo gelooft in ‘creating better environments’. Bij de productie van Eternal gebruiken wij dan ook uitsluitend groene stroom. Al onze processen zijn afgestemd om de maximale hoeveelheid gerecycled materiaal te kunnen gebruiken in onze producten. Bovendien wordt Eternal met vooruitstrevende, ftalaatvrije technieken geproduceerd.

Eternal vinyl is ook verkrijgbaar in een Decibel variant met akoestiekverbeterende eigenschappen.

Bekijk de Eternal collectie

Allura luxe vinyltegels en stroken

Allura van Forbo is in elk opzicht de beste keuze.
Een Nederlands kwaliteitsproduct met de mooiste designs, de hoogste kwaliteit en ongeëvenaarde service. De Allura collectie wordt volledig in onze fabriek in Coevorden ontworpen en geproduceerd, waardoor u verzekerd bent van een kwaliteitsvloer van Nederlandse bodem. Of u nu gaat voor Allura dryback, Flex loslegtegels of Allura Click, u bent verzekerd van het mooiste ontwerp en de hoogste kwaliteit.

Bekijk de Allura collectie

allura school
flotex klaslokaal

Flotex high-tech textiele vloerbedekking

Flotex is een unieke textiele vloerbedekking die de sterkte, duurzaamheid en facilitaire voordelen van een vlakke veerkrachtige vloerbedekking combineert met de warmte, comfort en akoestiek van tapijt. Daarnaast biedt Flotex veiligheid door een zeer hoge slipvastheid.

De nylon vezels absorberen niet alleen het geluid en geven een prettig gevoel van comfort, ze sluiten ook (fijn)stof en allergenen in die anders blijven zweven in de lucht. Door de bijzondere constructie is Flotex beschermd tegen schimmel en nare luchtjes, Flotex blijft mooi en na goed reinigen ziet Flotex er weer als nieuw uit.
Flotex en Marmoleum hebben de prestigieuze "Seal of Approval" ontvangen van Allergy UK.

Marmoleum onto the Wall

In het onderwijs en de zorg zijn beschadigde en vervuilde wanden vaak een doorn in het oog en zorgen voor hoge onderhoudskosten. Marmoleum Onto the Wall zorgt niet alleen voor bescherming van de muur maar is ook decoratief en kleurrijk.

Marmoleum Onto the Wall is uitgebreid getest en voldoet aan alle eisen die aan wandbekleding worden gesteld, waaronder de strenge brandveiligheidseisen.

Forbo biedt met Marmoleum Onto the Wall een totaaloplossing voor zowel wand als vloer.

Bekijk de collectie

onto the wall
Bulletin Board

Bulletin Board

Bulletin Board is gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen. De kracht en stevigheid maken Bulletin Board het ideale materiaal voor prikborden, mededelingsborden en andere oppervlakten waar ideeën en informatie worden uitgewisseld.

Het bordmateriaal behoud zijn grip en verkruimelt niet zoals traditionele prikborden, de gaatjes sluiten zich nadat de punaises zijn verwijderd.

Bulletin Board trekt geen stof aan en is bacteriostatisch. Dit maakt het een praktische en hygiënische toepassing in klaslokalen.

Bekijk de collectie

Ruimtes

Services

Speciale services voor uw school

De kennis en ervaring die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd, blijft groeien dankzij de relaties die wij onderhouden met scholen, gemeenten, besturen en onderwijsorganisaties. Met gerichte adviezen, optimale ondersteuning en speciale diensten laten wij graag zien wat onze toegevoegde waarde is voor uw onderwijsinstelling.

Forbo Ontwerpservice
De ontwerpservice is al 40 jaar een unieke dienstverlening waarbij creativiteit en functionaliteit samen komen in een vloerplan dat voldoet aan al uw wensen.
Meer informatie

Forbo System Solutions
Forbo Flooring heeft in nauwe samenwerking met Forbo Eurocol een aantal unieke totaaloplossingen ontwikkeld waarmee u volledig ontzorgd wordt.
Meer informatie

ontwerpservice

Extra info! Belijning

Belijning voor voldoende afstand

Na de meivakantie gaan de basisscholen weer open. Hoe creëer je een veilige omgeving voor personeel en leerlingen? Het managen van de verkeersstromen wordt een hele uitdaging. Belijning op de vloer kan helpen om voldoende afstand te bewaren. Voor de Marmoleum en projectvinyl vloeren van Forbo zijn geschikte tapes op de markt verkrijgbaar. We hebben alvast voor u uitgezocht welke dat zijn. Het tape moet immers wel onderwijsproof zijn: langdurig blijven zitten, geschikt zijn voor intensief gebruik en na afloop eenvoudig weggehaald kunnen worden zonder dat vervelende residu's op de vloer achterblijven.

Bekijk hier de pdf met de geschikte tapes.

belijning

Globale partner

Lektionssal

WIJ STAAN AAN UW ZIJDE

Als wereldwijde speler in vloeren kennen we de uitdagingen van elke sector. We zijn een globale speler, maar staan ook als lokale partner aan uw zijde.

Ons designteam geeft u met plezier advies en helpt u waar nodig. Onze technici zitten op één lijn met onze plaatsers, zodat het hele team vlot op elkaar inspeelt.

We bieden het meest uitgebreide en volledige assortiment vloerbedekkingen aan. Bovendien produceren we al onze vloeren in onze 12 eigen fabrieken.

WERELDWIJDE PARTNERSHIPS

De taak om wereldwijde partnerships met belangrijke klanten aan te gaan en te versterken, vertrouwen we toe aan onze ervaren Key Account Managers.

Klantvriendelijkheid zit in hun DNA en ze doen alles om ervoor te zorgen dat Forbo een vloer levert die perfect op uw behoeften aansluit.

- We kunnen internationale offertes opstellen en hebben ervaring met internationale bestelprocessen en lokale regelgevingen.
- Wij leiden het internationale transport in goede banen.
- We werken al 20 jaar lang samen met klanten over de hele wereld.

Bulletin Board 2182 WORLDMAP
Atalanta International School

VOORAANSTAAND GLOBAAL PRODUCENT

- Forbo Flooring Systems maakt deel uit van de Zwitserse Forbo Group.

- Kerncijfers Forbo Group 2018:
> Netto verkoop: 1327,0 miljoen CHF
> Groepswinst: 137,6 miljoen CHF
> Aantal werknemers: 5739

- Wereldwijd aanwezig:
> 15 fabrieken
> 38 Flooring-verkoopkantoren verspreid over de wereld
> 90 bijkomende markten via strategische partnerships
> 70 Key Account Managers verspreid over 30 landen

- Europees producent met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Rusland

- Europese logistiek en snelle reactietijden

TOONAANGEVEND VOOR HET MILIEU

Wij geven om u en om het milieu

- Forbo is lid en medeoprichter van de World Green Building Council.
- We hebben verschillende labels en certificeringen behaald voor onze producten en/of productievoorzieningen.
- Al onze fabrieken zijn ISO-gecertificeerd. Onze grondstoffen worden efficiënt gebruikt en we recycleren zo veel mogelijk afval.
- We zijn een maatschappelijk verantwoord bedrijf: de Forbo-sites zijn gecertificeerd conform SA8000.

creating better environments

Flooring and environment
Design service 2

BETROUWBARE SERVICE

Wij bieden u:
- één leverancier voor al uw vloerbenodigdheden
- lokaal advies, ondersteuning en internationaal projectmanagement
- schaalvoordelen, een gegarandeerde voorraad en een snelle levering

Bovendien heeft u één contract en één contactpersoon, zodat u tijd en geld bespaart.

Meer info

Wenst u meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in onze producten, wilt u meer weten over de installatie of hebt u technische fiches nodig? Wilt u contact opnemen met een van onze retailexperts om de mogelijkheden te bespreken?

Bezoek dan onze website of neem contact op met onze klantenservice via de onderstaande links!

Forbo

OVER DE VLOER ONDERWIJS


x

WHITEPAPER ONDERWIJS

x