Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Van bloembollen...

De Bulb, voormalig gebouw voor bloembollencultuur, in Heemstede. Het gebouw uit 1928 is ontworpen in een strakke, sobere stijl die wel (Nieuwe) Haagse School wordt genoemd; een variant op de welbekende Amsterdamse School stijl. De Bulb (bollenschuur) is nu een Rijksmonument en wordt door diverse bedrijven als kantoorpand gebruikt.

De Bulb
DeBulbWerkruimte1

Naar kantorenpand...

Er is in dit project gekozen voor diverse kleuren en soorten vloeren:

In de wandelgangen ligt Allura Wood vintage oak en in de werkruimtes een mooi contrast tussen verschillende varianten van Showtime Nuance

O.a. Evers & Partners, verantwoordelijk voor het ontwerp van de vloer en de productkeuze houdt hier kantoor. Motz Binnen Heemstede heeft de stoffering van het gebouw voor haar rekening genomen.

Tot Rijksmonument

Sinds 1998 staat dit pand op de Rijksmonumentenlijst als een representatief voorbeeld van baksteenarchitectuur uit de jaren 20. Het pand is een langgerekte rechthoek en heeft een verhoogt middenstuk. Het gebouw is opgebouwd uit verschillende blokken met elk hun eigen functie.

De voorgevel geeft een representatief gevoel terwijl de achterzijde meer zakelijk aanvoelt. De muren zijn gemetseld met bruine bakstenen in een kettingverband met hier en daar siermetselwerk. Van binnen is het pand een stuk moderner dankzij de renovatie.

DeBulb3