Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2


Cleanroom flooring

De geoptimaliseerde samenstelling en het onder hoge druk geperste materiaal maken Colorex SD/EC perfect voor gebruik in cleanrooms. Colorex SD/EC voldoet aan de hoogste emissienormen, waardoor het bijdraagt aan een vermindering van het aantal zwevende deeltjes. Dit type vervuiling is een grote bron van zorg omdat het productieverlies, corrosie en kwaliteitsvermindering van producten veroorzaakt.

GMP-richtlijnen en ISO-normen voor luchtzuiverheid stellen strenge eisen aan de farmaceutische en biowetenschappelijke industrie op het gebied van het voorkomen en onder controle houden van vervuiling. Bedrijven worden regelmatig gevalideerd door onafhankelijke autoriteiten.

Colorex
pharma

Colorex

Forbo Flooring levert met Colorex SD/EC een vloerbedekking die aan al deze eisen en voorschriften voldoet. Colorex SD/EC is gecertificeerd door het gerenommeerde Fraunhofer IPA Instituut in Duitsland voor gebruik in cleanrooms. De vloer is hiervoor onderworpen aan een uitgebreid testprogramma.

Certificaat Cleanroom Suitable Materials

De huidige GMP-richtlijnen en ISO-normen voor luchtzuiverheid stellen strenge eisen aan de farmaceutische en biowetenschappelijke industrie op het gebied van het voorkomen en onder controle houden van vervuiling. Bedrijven worden regelmatig gevalideerd door onafhankelijke autoriteiten.

Forbo Flooring levert met Colorex EC een vloerbedekking die aan al deze eisen en voorschriften voldoet. De eigenschappen van Colorex EC voor cleanrooms zijn gecertificeerd door het gerenommeerde Fraunhofer IPA Instituut in Duitsland. De vloer is hierbij onderworpen aan een uitgebreid testprogramma.

Het 'Cleanroom Suitable Materials' certificaat bestaat uit twee onafhankelijke kwalificaties:

CSM kwalificatie: bepaalt de geschiktheid van Colorex EC voor een specifieke cleanroom klasse, gebaseerd op de uitstoot van zwevende deeltjes en het emissiegedrag. Dit is de voornaamste kwalificatie, vooral bedoeld voor halfgeleidende fabricaten en farmaceutische cleanrooms.

Het 'tested device' certificaat: test de chemische en biologische bestendigheid van Colorex EC, net als de ontsmettingseigenschappen. Deze test is speciaal bedoeld voor de farmaceutische industrie en de gezondheidsindustrie in het algemeen.

CSM staat voor Cleanroom Suitable Materials (geschikte materialen voor cleanrooms) en is door het Fraunhofer IPA instituut geïnitieerd in samenwerking met de industrie. CSM ontwikkelt testmethodes waarmee de geschiktheid bepaald kan worden van materialen die gebruikt worden in cleanrooms.

Enkele van de resultaten van Colorex EC zijn:
Uitstoot van zwevende deeltjes bij dynamische wrijving van Colorex EC voldoet aan de eisen voor 'Air cleanliness' van ISO klasse 4 cleanrooms conform ISO 14644-1.

Bij een temperatuur van 23° C blijft de uitstoot van Vluchtige Organische Stoffen van Colorex EC onder de maximale waarde voor klasse -9.1 conform ISO 14644-8.

Volgens de Fraunhofer methode om de aanhechting van micro-organismen te testen is Colorex EC geschikt voor gebruik in farmaceutische klassen A en B-zones conform EC-GMP Annex 1.

Biologische weerstand (micro-biologisch gedrag) van Colorex EC is getest volgens ISO 846. De groei-intensiteit onder de microscoop was 0, wat aangeeft dat het materiaal geen voedingsbron is voor micro-organismen. Colorex EC is dan ook inert en schimmelwerend.

De oppervlaktereinheid is geëvalueerd volgens de Duitse VDI 2083 deel 9.1. De effectiviteit van de door deze standaard voorgeschreven schoonmaakmethode plaatst Colorex EC tussen oppervlaktereinheidsklasse 1 en 10 op een schaal van 0,1 (best) tot 1.000 (slechtst).

De chemische bestendigheid van Colorex EC is voor 14 geselecteerde chemicaliën getest conform ISO 2812-1. De gebruikte chemicaliën zijn representatief voor de chemische substanties die tegenwoordig worden toegepast in reinigings- en ontsmettingsproducten en biodecontaminatieprocedures.

Fraunhofer