Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Duurzaam ontwerp met veel licht en duurzame materialen

Uydens Duyn is luxe omgeving voor verblijf en herstel

Het nieuwe Udens Duyn is ontworpen door de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (DJGA) en biedt een luxe omgeving waar mensen in alle rust en ruimte kunnen verblijven en herstellen. Het hotel beschikt over 55 ruime kamers. Bijzonder aan het concept is dat Udens Duyn toegankelijk is voor zowel gasten met een zorgvraag als gasten die geen zorg nodig hebben, maar het wel prettig vinden om 24 uur verpleegkundige zorg stand-by te hebben.

Uydens Duyn
Uydens Duyn

Het ontwerp van Udens Duyn combineert comfort en zorg in een luxueuze en gastvrije omgeving. De centrale ruimte van het hotel is in de vorm van een canyon ontworpen waarbij licht van boven en golvende lijnen de ruimte vormgeven. Door het gebruik van lichtkoepels valt het daglicht via de canyon tot op de begane grond.

Het nabijgelegen natuurgebied de Maashorst met de zandduinen van Bedaf is gebruikt als natuurlijke inspiratiebron voor het ontwerp. Zo zijn rustige en natuurlijke materialen toegepast in het hotel zoals Marmoleum Striato van Forbo Flooring dat van nature bacteriostatisch is. ‘Gasten ervaren bij binnenkomst een aangename en open sfeer. De natuurlijke materialen die zijn gebruikt, sluiten ook uitstekend aan op de landelijke omgeving,’ aldus Henk de Jong, architect en directeur bij dJGA.

Het hotel biedt de mogelijkheid om 24 uur zorg en verpleging te verlenen aan mensen die actief aan hun herstel of revalidatie willen werken buiten het ziekenhuis. Daarmee draagt het hotel bij aan een snelle doorstroming in de zorg. Udens Duyn is ook toegankelijk voor familieleden van patiënten van het naastgelegen ziekenhuis Bernhoven.

Udens Duyn is ingericht zoals een gebruikelijk viersterrenhotel. Het luxe hotel beschikt over een receptie met lounge, restaurant, revalidatieruimten, fitness, sportcafé en vergaderruimten. De aanpassingen voor mindervaliden zijn in het gehele hotel aan het zicht onttrokken. ‘Omdat het hotelconcept los staat van het zorgaspect is er ‘onzichtbare zorg’ aanwezig,’ vertelt De Jong. ‘Alle revalidatiefaciliteiten zijn op de eerste verdieping samengebracht waardoor de overige hotelgasten weinig merken van het zorgpakket van het hotel.’

Uydens Duyn
Uydens Duyn

Interieur


In de lobby, het restaurantdeel en de ontbijtzaal hebben de interieurarchitecten van M+R interior architecture voortgebouwd op het interieurconcept van DJGA: lampen van Moooi, stoelen van Hay en fauteuils van Moroso geven de begane grond de uitstraling van een mondain designhotel. Het Canyon-concept dat de architecten van DJGA introduceerden, leidde op de begane grond tot een grote open ruimte waar de verschillende functies in elkaar overvloeien. Het interieurontwerp van M + R respecteert deze openheid en creëert zones door lage kasten te introduceren en overal specifiek meubilair toe te passen. Een tulpenboom op een ronde tafel scheidt ontbijtruimte en restaurantdeel. Niemand zou vermoeden dat de ronde tafel daar niet zomaar is geplaatst: door zijn vorm en positie kunnen er rollators onder geplaatst worden die anders willekeurig langs tafels zouden worden geparkeerd.
Bekijk meer referentieprocten