Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Student challenge

Wat kan er allemaal gedaan worden met Pinboard linoleum en Furniture Linoleum? Deze vraag stelde wij aan 15 studenten van het Willen de Kooning Academy in Nederland. De taak was om een study van het product te maken en de verschillende mogelijkheden te ontdekken.

Ontdek pinboard & furniture linoleum

WdkA student challenge

Ontdek Forbo Flooring

Introductie van Forbo Flooring

Forbo Flooring heeft contact opgenomen met de Willem de Kooning Academie met de vraag of een project met Pinboard en Furniture linoleum haalbaar was. De academie is gevestigd in Nederland en heeft internationale studenten van over de hele wereld. De academie biedt eigentijdse en de nieuwste kunst cursussen die een aanvulling geven aan de constant veranderende praktijk. De wereld is niet langer op zoek naar de autonome kunstenaar of de grafisch ontwerper, maar voor mensen die een veelheid aan vaardigheden beschikken en die verder kijken dan de grenzen van hun oorspronkelijke discipline. Dit zijn de 'creatie pioniers'.

Willem de Kooning Academy website

Om een goed gevoel voor het product te krijgen gaf Forbo Flooring eerst een tour van de fabriek en een uitleg van het project op het kantoor in Assendelft.

WdkA tour
WdkA studies

Aan de slag

Alle studenten werkten samen in groepen om de mogelijkheden van Pinboard en Furniture Linoleum te ontdekken en te kijken welke toepassingen beschikbaar waren. Halverwege het project zagen we al een aantal mooie studies die de potentie van een prachtig resultaat toonden.

Meer informatie over de resultaten vindt u hier

De resultaten