Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Younithy - Shopping 2.0

Younithy is geen doorsnee winkel. Zodra u de winkel op het Westzijde adres in Zaandam binnenkomt, wordt het onderscheid tussen dit pand en de traditionele buren meteen duidelijk..

De ruimte heeft de grootte van een gymzaal - een indruk die wordt versterkt door de stevige Allura LVT stroken.

Younithy

Kleine stands met eenmalige kledingontwerpen, op maat gemaakte sneakers en sportieve outfits van cultmerken vormen de shops in deze winkel. Er is een sapbar met gezellige zithoek, een 'hangout' met loungebank en gamecomputer, een kapper en een professionele tatoeagestudio.

Het overdekte voetbalveld aan de achterzijde van de winkel is vooral populair voor naschoolse kick-abouts. Als je niet beter wist, zou je denken dat je in een buurthuis zit. "Younithy heeft zeker een gemeenschapsrol", zegt oprichter Casper Brans met een glimlach. "Ons winkelconcept heeft zowel commerciële als maatschappelijke doelstellingen. Het is een hotspot waar je kunt winkelen, maar ook kunt chatten, communiceren en voetballen met je vrienden. We organiseren regelmatig evenementen, zoals productpresentaties, spontane optredens en dj-sets. We bieden onze doelgroep een ervaring die hen het gevoel geeft erbij te horen. Vandaar de versmelting van de woorden You and Unity. De boodschap is echt belangrijk voor jongeren in deze tijd".

Younithy
Younithy

Team spirit op de werkvloer

Casper creëerde Younithy om de ontwikkeling van jongeren te ondersteunen door middel van ondernemerschap. "De jongerencultuur is vandaag de dag sterk gericht op materiële zaken en eigenbelang. Kinderen leren niet langer dingen te doen die hun omgeving ten goede komen, zonder dat er sprake is van enige vorm van beloning. Ons team laat hen een andere manier zien: door de krachten te bundelen met jongeren, naar hun verhalen te luisteren en een balletje te trappen, creëren we een sociale structuur waarbij het verdienen van geld niet het primaire doel is. Sterker nog, onze ondernemers zijn vaak rolmodellen. De winkel is voortgekomen uit een eerder project van Casper bij voetbalclub Zaanlandia. Als vader van een voetballende zoon merkte hij dat er weinig sociale binding was tussen de jongens op en buiten het veld. "Iedereen was geïnteresseerd in zichzelf. Het laatste fluitsignaal had nauwelijks geklonken en iedereen was weg. Er was een gebrek aan teamgeest, waarvan ik voelde dat die achter de dalende ledenaantallen zat." Hij regelde een voorbeeldverkoop in de kantine van de club en liet jongens van 15-17 jaar de gesponsorde kleding verkopen. De winst ging naar de club en een ander jeugdliefdadigheidsinstituut. Het was een doorslaand succes: de jongens waren enthousiast en veel meer betrokken bij elkaar. Casper zou die collectieve inspanning later doorvoeren in zijn winkelconcept, want: "jongeren zijn echt sociaal en bereid om dingen voor elkaar te doen. Je moet gewoon weten hoe je ze kunt stimuleren."