Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Flotex vloeren als blikvanger

Flotex biedt een unieke combinatie van ontwerpflexibiliteit, akoestiek en eenvoudige reiniging.

In het midden van de centrale hal bevinden zich kubusvormige elementen die gebruikt kunnen worden om te klimmen, te zitten, te liggen en op te bouwen.

Stenden university

Er zijn plaatsen waar studenten kunnen zitten, werken en praten. Vaak vind je dat concentratie rust vereist. In die ruimtes heeft Erik Flotex Vision gekozen, waarbij de vloer in het oog springt en een andere dimensie aan de ruimte toevoegt. Erik creëerde verschillende ontmoetingsruimtes en gaf elk een eigen landschap.

Zo is er een gebied met een maïsveld, een ander met een tropisch bos en weer een ander met een delta-landschap. Deze landschappen werden op Flotex geprint en vormen een echte blikvanger in de ruimte. De lange, houten trap en de wanden zijn gedeeltelijk bedekt met binnenbeplanting en de vloer is voorzien van een prachtige groene grasweide die op Flotex Vision is geprint. Ook is er een prachtig groen tulpenveld te zien uit onze Flotex Dutch Design collectie.

Stenden university
Stenden university

"Er zijn ook andere Flotex-prints die naadloos geïntegreerd zijn in de rest van de vloer. Flotex biedt een unieke combinatie van designflexibiliteit, akoestiek en eenvoudige reiniging. In het midden van de grote hal zijn er kubusvormige elementen die gebruikt kunnen worden om op te klimmen, te zitten, te liggen en te bouwen". Marieke: "Flotex is relatief compact en zorgt voor een goede overgang naar harde materialen. Je hebt geen overgangsprofiel nodig om het ene materiaal aan het andere te koppelen - bijvoorbeeld van tapijt naar een hardere vloer. Je kunt het digitaal printen: bij Forbo hebben we een beeldbank van 600 beelden. Maar we maken ook zelf ontwerpen die super scherp uitkomen. Een van de voordelen van Flotex is een vermindering van het omgevingsgeluid. Dat werkt heel goed in al die flexibel ontworpen studiegebieden."

Sterker nog, het is de meest hygiënische textielvloer en is gemakkelijk schoon te houden - u kunt er gewoon een tapijtreiniger overheen laten gaan. Op standaardtapijten komen de koffievlekken er niet uit. Maar bij Flotex wel. De vloer is gemaakt van 100% nylonvezels. Het materiaal is populair in het hoger onderwijs en wordt ook steeds vaker gebruikt in het basisonderwijs. Het voordeel van al die losse prints is dat Flotex vloeren je een manier geven om ruimtes duidelijk te onderscheiden en af te bakenen door het gevarieerde gebruik van kleur, prints en materialen op zich. We gebruiken meer harde materialen in drukbezochte ruimtes en meer zachte materialen in ontvangstruimtes. Alle vloeren zijn flexibel, maar dragen toch bij aan het totale effect. Vloeren worden zo een steeds meer integraal onderdeel van de interieurarchitectuur, en dit betekent in toenemende mate dat we al in de ontwerpfase betrokken en geëngageerd zijn.

Stenden university
Stenden university

Marieke concludeert: "Binnen het hoger onderwijs zien we dat het integrale concept duidelijker wordt, net als bij de inrichting van een kantooromgeving. Er is meer druk om studenten aan te trekken, omdat de leeromgeving steeds meer als onderdeel van de beleving wordt beschouwd; gebouwen worden gebruikt als marketinginstrument. Dit gebouw heeft een unieke combinatie van een zeer decoratief en echt praktisch en duurzaam karakter. Daarbij moet worden benadrukt dat hoogpolige tapijten niet zo geschikt zijn voor het hoger onderwijs. Het is juist die combinatie van uitstraling, geluidsreductie, duurzaamheid en gebruiksgemak die Flotex zo aantrekkelijk maken. Het betekent ook dat de eindgebruikers nog heel lang tevreden zullen zijn."