Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum, de duurzaamste vloer

Marmoleum wordt CO2 neutraal geproduceerd (cradle-to-gate) en draagt niet bij aan klimaatverandering. Kies ook voor een vloer die bijdraagt aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties.

co2
 • Verbeter de wereld, begin bij de vloer Droogte in grote delen van de wereld, overstromingen op andere plaatsen en orkanen die krachtiger en destructiever worden; klimaatverandering stelt ons voor steeds grotere uitdagingen. Maar wat gaan we doen? Met Marmoleum CO2 neutraal geproduceerd (cradle-to-gate) zet Forbo weer een stap naar een duurzamere wereld.

Marmoleum is de eerste cradle-to-gate CO2 neutraal geproduceerde vlakke vloer ter wereld

Dit komt in hoofdzaak omdat de basis van Marmoleum al goed, gezond en duurzaam is. Marmoleum is namelijk gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen.

Hoe? De natuurlijke grondstoffen zoals de vlasplant en de naaldbomen nemen middels fotosynthese CO2 uit de lucht. Daarnaast hebben we ook aanpassingen in het productieproces gemaakt. Bekijk de video:

CO2 compensatie betekent dat je als bedrijf zelf nog CO2 uitstoot, maar dat compenseert door te investeren in een bomenplant project. Dit is een makkelijke manier om niet de eigen processen te verduurzamen. Dit maakt ons met Marmoleum zo uniek; wij compenseren niet, wij hebben echt het Marmoleum CO2 neutraal gemaakt.

Marmoleum 2.0 and 2.5 mm EPD

Het bewijs staat in de EPD

Wij willen onze klanten helpen vloerkeuzes te maken die de impact op het klimaat verminderen. EPD's en keurmerken helpen daarbij.

Een EPD of milieuproductverklaring is de meest transparante vorm om de impact van een product op onze gezondheid, milieu en klimaat te laten zien. Zo kunt u de prestaties van Marmoleum objectief beoordelen en vaststellen dat Marmoleum CO2-neutraal geproduceerd (cradle-to-gate) is.

Bekijk de EPD's van onze Marmoleum vloeren

Rekenvoorbeeld CO2 uitstoot

EPD's bieden ook de mogelijkheid om verschillende producten van vloerenbedrijven met elkaar te vergelijken om zo tot de duurzaamste keuze te komen.

Stel, je hebt een offerte van 10.000 m². Dan kan Forbo precies aangeven hoeveel meer CO2 dat kost bij een andere vloerenproducent.

En die cijfers spreken boekdelen,een biobased rubber vloer bevat 190.000 kg/CO, dat is 90x de werled rond met een low-emission hybrid car.

co2 feet green
Quality Marks - linoleum - international

Ecolabels en certificatie

Ons verantwoordelijk gedragen ten opzichte van het milieu en de toekomstige generaties, daar zijn we elke dag volop mee bezig. We leveren voortdurend inspanningen om onze producten te verbeteren en onze productieprocessen klimaatvriendelijker te maken.

Onze producten zijn al met heel wat internationale kwaliteitsmerken en certificaten bekroond dankzij hun milieuvriendelijke eigenschappen. Forbo Marmoleum is de duurzaamste vloer ter wereld. We zijn dan ook bijzonder trots dat milieu-experts dit bevestigen.

Duurzaamheid kan een uitdagend onderwerp zijn. Om het duidelijker te maken voor u, hebben we onderstaande praatplaten ontwikkeld. Hierop staat veel uitleg over de duurzaamheid van Marmoleum.

Praatplaten Marmoleum

 • Praatplaat Marmoleum CO2 neutraal

  Marmoleum CO2 neutraal geproduceerd (cradle-to-gate)
  Marmoleum is een CO2 neutraal geproduceerde vloer (cradle-to-gate) en goed voor het klimaat. Lees er alles over op deze praatplaat.

 • Praatplaat Biobased

  Marmoleum Biobased

  Marmoleum bestaat voor 97% uit natuurlijke materialen. Lees er alles over op deze praatplaat.

 • Praatplaat Marmoleum en Gezondheid

  Marmoleum en gezondheid

  Marmoleum is een natuurlijke vloer voor gezonde gebouwen. Lees er alles over op deze praatplaat.

Heeft u nog vragen over de duurzaamheid van onze producten of welke stappen u kunt nemen? Uw account manager komt graag bij u langs om hier verder over te praten. Vul het contactformulier in.

Creating better environments

Wij vinden dat iedereen recht heeft op een mooie, schone, gezonde vloer om op te wonen, werken, leren en leven. Nu en in de toekomst. We zien dit als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. En doen dit door op te treden als een duurzaam bedrijf.

We verplichten onszelf Compliance-plus te zijn en gaan verder dan de wettelijke voorschriften en regelgeving. We integreren duurzaamheidsoverwegingen in al onze beslissingen én monitoren, evalueren en publiceren onze duurzaamheidsprestaties.
Verbeter de wereld, begin bij de vloer

Download onze speciale infographic

CO2 neutral Marmoleum cradle to gate