Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

allura
wood

Az Allura Wood kollekció széles körű autentikus fa mintázatú modulokból áll matt felülettel. A természetes hatású famintázat és a dombornyomás igazi fapadlózat hatását kelti.

Plusz, az erős & tartós vinyl előnyeit is figyelmebe vehetjük. Gondoljon csak bele, egy fa mintázatú padlózat, mely nem tartalmaz szálkát, repedést és mégcsak nem is nyikorog. Sőt mi több, nagyon ritkán ismétlődik a mintázat a modulok méretre vágásakor, így téve méginkább unikummá az Allurát.

Termékek

Allura Wood

Installáció

Könnyű installáció & karbantartás

Aljzat előkészítése
Egy rugalmas Forbo padlózat installálása mindig az aljzat előkészítésével kezdődik, melynek száraznak, szilárdnak és simának kell lennie. A Forbo Europlan egy tökéletes önterülő kiegyenlítő anyag. A Forbo Quickfit egy gyors alternatíva az aljzati rendszerekhez, különösen azokba a helyiségekbe ajánlott, ahol a zajcsökkentés kötelező.

A Forbo rendelkezik párazáró termékekkel is, az önterülő kiegyenlítő anyag ragasztásának előkészítéséhez.

Installációs terv
Nagyon fontos egy jó terv készítése az installáció megkezdése előtt. A helyiségeknek, az anyagoknak és az aljzatnak a minimális hőmérséklete 17º Celsius-nak kell lennie (63º Fahrenheit).

Hagyjon minden anyagot akklimatizálódni legalább 1 napon keresztül installálás előtt. A Forbo rendelkezik speciális installációs eszközökkel a szállításhoz és letekeréshez, mint pl. a Forbocar vagy a Forbo Carryset.

Ragasztás
A tökéletesen installált padlózat tökéletes ragasztást követel. A Forbo Eurostar/Eurosafe szériáján belül, kiváló minőségű ragasztók találhatóak minden típusra és igényre.

Karcolás és vágás
A jó kezdet különbséget tesz: szenteljen külön figyelmet az első lap lefektetésére! Egy professzionális installációs eszköztár hozzájárul a tökéletes eredményhez.

Ragasztás
Tartsuk be a ragasztó nyitott idejét, ahogy a gyártó megadja. Ezután fektessük a PVC lapot a ragasztóágyba, dörzsöljük át a lapot középtől kifelé, hogy a levegőt kiszorítsuk. Ha az utasításban szerepel, hengereljük át a burkolatot, először a lap szélességében, aztán hosszában. Rögtönt távolítsunk el minden ragasztó maradékot. Installálást követően bizonyosodjunk meg arról, hogy a helyiség megfelelően szellőztetett, hogy a ragasztó megfelelően száradjon. Lehetőleg ne használja vagy terhelje a frissen fektetett padlózatot amíg a ragasztás teljesen meg nem száradt, ami normál körülmények között kb. 2 nap.

Hegesztés
Miután a ragasztó teljesen megkötött, ami kb. egy nap, a Forbo vinyl padlózatai hegeszthetőek funkcionális, dekoratív és higiéniai célokból. A Vinylweld elérhető világos színekben, amelyek tökéletesn passzolnak a kollekcióhoz.

Marjuk ki a fugákat a burkolat kb. 2/3 mélységéig, 3,5 mm szélességben. Használjunk egy hőlevegős hegesztő berendezést, keskeny fúvókával. Állítsuk be a hőmérsékletet kb. 300 °C fokra és hegesszünk kb. 2 m/perc sebességgel. Amíg a hegesztőzsinór még kézmeleg, toljuk le a felesleget egy holdkés és szán segítségével. Amikor az anyag teljesen kihűlt, toljuk a varratot síkba, a holdkést szán nélkül használva.

Befejezés
A professzinális eredmény eléréséhez szegélyléccel, lépcsőéllel és áthidaló profilokkal fejezhetjük be a padlózat installálását.

Allura Installation & Maintenance

Brosúra

Allura

Kollekció

Allura Luxury Vinyl Modulok

Az Allura kollekció egy sokoldalú sorozat, mely megfelelő számos alkalmazási területen. Minden fa mintázat a természetben megtalálható fákat juttajta eszünkbe. A színek tónusai, a szemcsék, a modul méretek illetve a dombornyomás is úgy lettek megalkotva, hogy a természetességet hozzák be beltéri környezetünkbe.

Allura Wood/Fa
Természetesnek ható padlózat, ahol a modulok mintái nem ismétlődnek. A Forbo tervezői csapata szaktudásának köszönhetően a fa mintázatokban a meleg, elegáns, élethű padlózatot alkotta meg kezdve a finom tónusoktól a kifejező és modern mintázatokig. Tágassá és derűssé varázsolja környezetét.

Allura Stone/Kő
A természetes kő luxus érzete. Az ásványias, kopottas hatású texturált dizájn palettája minden funkcionális környezetnek kínál lehetőséget. Nyugtató tónusok és a kifinomult dizájnok számos lehetőséget nyújtanak szinte minden típusú helyiségnek.

Allura Abstract
Érdekes absztrakt dizájnok azoknak, akiknél a padlózat hangsúlyt igényel vagy azon területekre ahol a padlózatnak ki kell tűnnie környezetéből. Az összeillő egyszerű és vonalas dizájnok mixe különleges hatást nyújt. A Forbo egyedülálló gyártási eljárása lehetővé teszi az XL méret gyártását illetve a rendelésre készült padlózatot, mely kielégíti izlését vagy arculattervét.

Allura Collection

Fenntartható & Tartós

Egy fenntartható alternatíva

A Forbo Allura üvegfátyol hordozóra felépített, összetett rétegrend: újrahasznosított anyagot tartalmazó, hengerelt hátoldalú, mely tökéletes fogadó felületül szolgál a tervezőink által alkotott, élethű, dombornyomású dekorációs rétegnek. A nyomtatás vizes bázisú festékekkel történik. A koptató réteget azokkal az anyagokkal képezzük, amelyek a közületi viniy burkolatainknál már több mint egy évtizede jól vizsgáznak.

A Forbo Allura kollekcióját ultramodern európai gyártósoron gyártjuk, melynek eredményeként kiváló minőségű termék készül, kivételesen jó méret stabilitással. A gyártás zöld energiával történik és ezzel együtt a 100%-os újrahasznosítási lehetőség a legfenntarthatóbb választásnak bizonyul.

Az Allura kollekciók gyártásánál a legmagasabb környezetvédelmi előírások vannak szem előtt tartva, így ftalátmentesek. Az Allura is tartalmaz újrahasznosított anyagokat, melyek a hátlapok gyártásához szükségesek. Az Allura gyártásához csak Allura hulladékanyagot használunk, így biztosan tudjuk garantálni azok ftalátmentességét is.

allura sustainable

Technikai tájékoztató

Dokumentumok letöltése

A Forbo számos promóciós és technikai dokumentummal rendelkezik minden termékét illetően. A dokumentumok elérhetőek a termék választás oldalon, ahonnan a kiválasztott technikai tájékoztatók letölthetők. Download Center

Az Allura technikai táblázata az alábbi linkről tölthető le:
Allura LVT 0.7/0.55 Technical Specifications

Allura