Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

allura
strips

To further enhance the design of our Allura luxury vinyl tiles, feature strips are available in 12 different colours and in both 0.55mm and 0.7mm wearlayer constructions.

Strips can be mixed and matched with any of the Allura Wood, Allura Stone or Allura Abstract items to create a design of your choice.

Termékek

Allura Strips

Installáció

Könnyű installáció & karbantartás

Aljzat előkészítése
Egy rugalmas Forbo padlózat installálása mindig az aljzat előkészítésével kezdődik, melynek száraznak, szilárdnak és simának kell lennie. A Forbo Europlan egy tökéletes önterülő kiegyenlítő anyag. A Forbo Quickfit egy gyors alternatíva az aljzati rendszerekhez, különösen azokba a helyiségekbe ajánlott, ahol a zajcsökkentés kötelező.

A Forbo rendelkezik párazáró termékekkel is, az önterülő kiegyenlítő anyag ragasztásának előkészítéséhez.

Installációs terv
Nagyon fontos egy jó terv készítése az installáció megkezdése előtt. A helyiségeknek, az anyagoknak és az aljzatnak a minimális hőmérséklete 17º Celsius-nak kell lennie (63º Fahrenheit).

Hagyjon minden anyagot akklimatizálódni legalább 1 napon keresztül installálás előtt. A Forbo rendelkezik speciális installációs eszközökkel a szállításhoz és letekeréshez, mint pl. a Forbocar vagy a Forbo Carryset.

Ragasztás
A tökéletesen installált padlózat tökéletes ragasztást követel. A Forbo Eurostar/Eurosafe szériáján belül, kiváló minőségű ragasztók találhatóak minden típusra és igényre.

Karcolás és vágás
A jó kezdet különbséget tesz: szenteljen külön figyelmet az első lap lefektetésére! Egy professzionális installációs eszköztár hozzájárul a tökéletes eredményhez.

Ragasztás
Tartsuk be a ragasztó nyitott idejét, ahogy a gyártó megadja. Ezután fektessük a PVC lapot a ragasztóágyba, dörzsöljük át a lapot középtől kifelé, hogy a levegőt kiszorítsuk. Ha az utasításban szerepel, hengereljük át a burkolatot, először a lap szélességében, aztán hosszában. Rögtönt távolítsunk el minden ragasztó maradékot. Installálást követően bizonyosodjunk meg arról, hogy a helyiség megfelelően szellőztetett, hogy a ragasztó megfelelően száradjon. Lehetőleg ne használja vagy terhelje a frissen fektetett padlózatot amíg a ragasztás teljesen meg nem száradt, ami normál körülmények között kb. 2 nap.

Hegesztés
Miután a ragasztó teljesen megkötött, ami kb. egy nap, a Forbo vinyl padlózatai hegeszthetőek funkcionális, dekoratív és higiéniai célokból. A Vinylweld elérhető világos színekben, amelyek tökéletesn passzolnak a kollekcióhoz.

Marjuk ki a fugákat a burkolat kb. 2/3 mélységéig, 3,5 mm szélességben. Használjunk egy hőlevegős hegesztő berendezést, keskeny fúvókával. Állítsuk be a hőmérsékletet kb. 300 °C fokra és hegesszünk kb. 2 m/perc sebességgel. Amíg a hegesztőzsinór még kézmeleg, toljuk le a felesleget egy holdkés és szán segítségével. Amikor az anyag teljesen kihűlt, toljuk a varratot síkba, a holdkést szán nélkül használva.

Befejezés
A professzinális eredmény eléréséhez szegélyléccel, lépcsőéllel és áthidaló profilokkal fejezhetjük be a padlózat installálását.

Allura Installation & Maintenance

Brosúra

Allura

Kollekció

Allura Luxury Vinyl Modulok

Az Allura kollekció egy sokoldalú sorozat, mely megfelelő számos alkalmazási területen. Minden fa mintázat a természetben megtalálható fákat juttajta eszünkbe. A színek tónusai, a szemcsék, a modul méretek illetve a dombornyomás is úgy lettek megalkotva, hogy a természetességet hozzák be beltéri környezetünkbe.

Allura Wood/Fa
Természetesnek ható padlózat, ahol a modulok mintái nem ismétlődnek. A Forbo tervezői csapata szaktudásának köszönhetően a fa mintázatokban a meleg, elegáns, élethű padlózatot alkotta meg kezdve a finom tónusoktól a kifejező és modern mintázatokig. Tágassá és derűssé varázsolja környezetét.

Allura Stone/Kő
A természetes kő luxus érzete. Az ásványias, kopottas hatású texturált dizájn palettája minden funkcionális környezetnek kínál lehetőséget. Nyugtató tónusok és a kifinomult dizájnok számos lehetőséget nyújtanak szinte minden típusú helyiségnek.

Allura Abstract
Érdekes absztrakt dizájnok azoknak, akiknél a padlózat hangsúlyt igényel vagy azon területekre ahol a padlózatnak ki kell tűnnie környezetéből. Az összeillő egyszerű és vonalas dizájnok mixe különleges hatást nyújt. A Forbo egyedülálló gyártási eljárása lehetővé teszi az XL méret gyártását illetve a rendelésre készült padlózatot, mely kielégíti izlését vagy arculattervét.

Allura Collection

Fenntartható & Tartós

Egy fenntartható alternatíva

A Forbo Allura üvegfátyol hordozóra felépített, összetett rétegrend: újrahasznosított anyagot tartalmazó, hengerelt hátoldalú, mely tökéletes fogadó felületül szolgál a tervezőink által alkotott, élethű, dombornyomású dekorációs rétegnek. A nyomtatás vizes bázisú festékekkel történik. A koptató réteget azokkal az anyagokkal képezzük, amelyek a közületi viniy burkolatainknál már több mint egy évtizede jól vizsgáznak.

A Forbo Allura kollekcióját ultramodern európai gyártósoron gyártjuk, melynek eredményeként kiváló minőségű termék készül, kivételesen jó méret stabilitással. A gyártás zöld energiával történik és ezzel együtt a 100%-os újrahasznosítási lehetőség a legfenntarthatóbb választásnak bizonyul.

Az Allura kollekciók gyártásánál a legmagasabb környezetvédelmi előírások vannak szem előtt tartva, így ftalátmentesek. Az Allura is tartalmaz újrahasznosított anyagokat, melyek a hátlapok gyártásához szükségesek. Az Allura gyártásához csak Allura hulladékanyagot használunk, így biztosan tudjuk garantálni azok ftalátmentességét is.

allura sustainable

Technikai tájékoztató

Dokumentumok letöltése

A Forbo számos promóciós és technikai dokumentummal rendelkezik minden termékét illetően. A dokumentumok elérhetőek a termék választás oldalon, ahonnan a kiválasztott technikai tájékoztatók letölthetők. Download Center

Az Allura technikai táblázata az alábbi linkről tölthető le:
Allura LVT 0.7/0.55 Technical Specifications

Allura