Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Kestävä ympäristö

Olemme pienentäneet CO2-päästöjämme 25 prosentilla viidessä vuodessa. Nyt siirrymme seuraavaan vaiheeseen; haluamme olla alamme johtaja ympäristövastuusta puhuttaessa.

Den hållbara miljön

Kestävän ympäristön neljä osaa

Näkemyksemme kestävästä ympäristöstä käsittää neljä osaa: kestävät lattiajärjestelmät, kestävät tuotteet, kestävät materiaalit ja kestävä valmistus. Alla voit lukea lisää näistä.

Kestävät lattiajärjestelmät

Forbo kehittää, valmistaa ja myy lattiapäällysteitä. Toiminnan avainsanoina ovat kestävä kehitys, toimivuus ja muotoilu. Laajan tuotevalikoiman ansiosta voimme tarjota täydellisiä lattiaratkaisuja aina kokonaisista sairaaloista kodin uuteen keittiöön. Oikean ja ympäristön kannalta kestävän lattian valinta edellyttää lattialle asetettavien vaatimusten selvittämisen ja huolellisen tarveanalyysin. Laajan tuotevalikoimamme ansiosta voimme tarjota ympäristön kannalta kestäviä lattiajärjestelmiä: esim. sisäänkäyntimattoja toimistoihin tai kouluihin, jotka pysäyttävät 94 % liasta ennen kuin se pääsee sisätiloihin. Tämä vähentää siivoustarvetta ja pienentää puhdistusaineiden kulutusta, mikä on hyväksi myös ympäristölle. Lattian valinnan helpottamiseksi Forbo on kehittänyt Floor Planner-suunnittelutyökalun, joka on kotisivuillamme kaikkien asiakkaiden ja yhteistyökumppanien käytettävissä.

Hållbar installation

Kestävä asennus

Lattian kestävyyden varmistamiseksi on huolehdittava siitä, että asennuksen edellytykset täyttyvät ja että asennus tehdään mahdollisimman kestävästi, sekä ympäristöä että kulumista silmällä pitäen.

Hoitotakuu

Tarjoamme 10 vuoden hoitotakuun linoleumilattioillemme

- Hoitotakuun sekä uuden Topshield2 -pinnoitteen ansiosta lattia säilyttää kauneutensa ja kuntonsa vuodesta toiseen
- Annamme lattiapäällysteelle pölyämättömyystakuun
- Kemikaalien kulutus on hyvin alhainen, vain n. 1-2 g / m2 / vuosi
- Varmistamme oikeat siivousohjeet kohdekohtaisessa siivouskartoituksessa, jotka voidaan liittää talokirjan liitteeksi
- Lupaamme nopean neuvontapalvelun

Takuu myönnetään yli 500 m² julkitilakohteille ja edellyttää KiiltoCleanin linoleumihoitojärjestelmän käyttämistä.

Hållbarhetsgaranti

Kestävät tuotteet

Viisi hyvää esimerkkiä Forbon kestävistä tuotteista.

Marmoleum-linoleumi luonnollisista raaka-aineista

Linoleumimme on yksi maailman kestävimmistä lattiapäällysteistä. Kestävyys tarkoittaa tässä tapauksessa sekä ekologisesti että suorituskyvyltään erinomaista lattiapäällystettä, jonka kulutuskestävyys on markkinoiden parhaimmistoa. Forbon linoleumilattiat on valmistettu 97 % luonnollisista raaka-aineista, joista 70 % on uusiutuvia. 43 % materiaaleista on kierrätysmateriaalia. Pääraaka-aineet ovat pellavaöljy, juutti, hartsi, puujauho ja kalkkikivi. Juutti ja pellava ovat vuosittaisia satoja, joita korjataan samalla tavoin kuin esim. vehnää. Hartsin uuttaminen on jatkuva prosessi, puujauho on metsäteollisuuden jäännöstuote ja kalkkikivivarannot ovat ehtymättömät.

Biologisesti hajoava
Elinkaarensa päässä linoleumi hajoaa biologisesti. Linoleumia voidaan käyttää myös polttoaineena, koska siitä vapautuu poltettaessa enemmän energiaa kuin sen valmistukseen käytettiin. Tämä on esimerkki elinkaaresta, jossa luonto on lopullinen voittaja.

Ingredienser Marmoleum

Flotex - hightech-tekstiili, joka yhdistää muovi- ja tekstiilimattojen edut

Flotex on kestävä, hygieeninen ja vesitiivis tuote, minkä ansiosta se on markkinoiden ainoa täysin pestävä tekstiililattiapäällyste. Flotex valmistetaan Isossa-Britanniassa ja Ranskassa vihreällä energialla. Valmistuksessa syntyy minimaalisesti hukkaa ja jätettä, joka uusiokäytetään tuotteessa. Nailon 6.6 -kuiduista valmistettu lattiapäällyste on kestävä ja hygieeninen lattiapäällyste, joka voidaan pestä vedellä ja tavanomaisilla puhdistusaineilla. Kaikki Flotex-kuosit painetaan vesipohjaisilla painoväreillä. Valmistukseen ei sisälly kemiallisia prosesseja, pelkkä kuumahöyrykäsittely värien kiinnittämiseksi. Flotexissa käytetään myös Forbon muista tuotantolaitoksista saatua jätettä. Se käytetään pohjan valmistukseen, josta 67 % on kierrätysmateriaalia. Flotexin käytön todellinen hyöty on tuotteen erinomainen suorituskyky, elinikä ylittää tavalliset tekstiilit jopa kuusinkertaisesti. Elinkaaren lopussa tuote voidaan kierrättää takaisin valmistusprosessiin.

Vattentät Flotex

Coral-sisäänkäyntimatot kierrätysmateriaalista

Olemme ainoa yritys, joka valmistaa Euroopassa kokonaan kierrätysmateriaalista valmistettua tekstiilisisäänkäyntimattoa. Polyamidilanka on valmistettu kierrätetystä teollisuus- ja talousjätteestä, mm. hävitetyistä kalastusverkoista ja palautetuista PET-pulloista. Vain pohja on "uusi" tuote, mutta kehitämme parhaillaan kierrätysmateriaalista valmistettua pohjaa.
Kestävyysnäkökulmasta katsoen Coral pysäyttää 94 % liasta ja kosteudesta eteiseen ja estävät näiden pääsyn rakennukseen ja sisäympäristöön. Tämä puolestaan pienentää puhdistus- ja ylläpitokustannuksia 70 %. Coral on maailman ainoa sisäänkäyntimatto, jolle on myönnetty ympäristöluokitus BRE A+

Återvunna PET-flaskor
Grön el

Vinyylilattia - valmistettu vihreällä energialla

Vinyylilattioita arvostetaan, koska ne ovat luotettavia ja pitkäikäisiä. Mutta nekin voidaan tehdä paremmin. Teemme lujasti töitä, jotta voisimme käyttää enemmän kierrätysjärjestelmistämme ja kierrätetystä jätteestä saatua materiaalia. Lisäksi kehitämme keräysjärjestelmää, joka luo edellytykset käytöstä poistettujen lattioiden kierrätykselle. Valmistamme vinyylilattioita tehokkaissa, nykyaikaisissa tehtaissa, jotka toimivat 100 % vihreällä sähköllä ja joissa on nykyaikainen tuotantotekniikka materiaalinkulutuksen minimoimiseksi. Vinyylimallistomme täyttävät kaikkien standardien vaatimukset, ml. uudet VOC-päästöluokat.

Tessera & Westbound - kierrätysmateriaalista valmistetut tekstiililaatat

Kaikki tuftatut tekstiililaattamme valmistetaan 50 % kierrätysmateriaalista. Ajattelemme vihreästi jo suunnitteluvaiheessa: tavoitteenamme on raaka-aineiden kulutuksen minimoiminen ja optimaalisen suorituskyvyn saavuttaminen. Langat on valmistettu kierrätetystä jätteestä ja pohja sisältää jopa 78 % kierrätysmateriaalia. Tekstiililaatoissamme käytetään myös puhdasta, luonnollista ja värjäämätöntä villaa, joka on luonnollinen ja uusiutuva raaka-aine.

Återvunnen textil

Kestävät materiaalit

Elinkaarianalyysiin perustuva ympäristötuoteseloste

Forbo oli jo vuonna 2000 ensimmäinen globaali lattiayritys, joka mittasi ympäristövaikutuksia elinkaarianalyyseissä (LCA). Vuonna 2013 olimme edelleen ainoa lattiayritys, joka ilmoitti nämä vaikutukset avoimesti ympäristötuoteselosteessaan (EPD, Environmental Product Declaration). Ympäristötuoteseloste sisältää tuotteen kvantifioidut, tuotteen elinkaarianalyysiin (LCA) perustuvat ympäristötiedot. Tämä tarkoittaa, että kaikista tuotteista ja niiden käytöstä annetaan tarkastettavat ja tarkat ympäristötiedot. Tiedot ovat kolmannen osapuolen varmentamia ja ne ovat yhdenmukaisessa ja kansainvälisesti standardoidussa formaatissa.

Ympäristöselosteet ilmoittavat tuotteen ympäristövaikutukset
Asiakkaamme, sekä arkkitehdit, rakennuttajat että rakennusyritykset, pyytävät yhä useammin ympäristöselosteen kaikkia rakennukseen asennettavia tuotteita varten. Niinpä EPD-ympäristösuorituskykyvertailut perustuvat tuotteen käyttöön rakennuksessa ja niiden ympäristövaikutuksiin kyseiseen rakennukseen. Vuoden 2013 lopussa 19 tuotettamme oli EPD-sertifioitu ja julkaistu. Ympäristötuoteselosteemme perustuvat tuoteluokkamääräyksiin, jotka on annettu standardeissa EN 15804 ja ISO 14025.
Katso Forbon EPD -video

EPD
Minska vår miljöpåverkan med 25 %

Elinkaarianalyysi

Forbo käynnisti jo vuonna 2009 ohjelman, jonka tavoitteena on pienentää ympäristövaikutuksia 25 %:lla vuoteen 2015 mennessä. Edistyksemme mittaamiseksi olemme laskeneet ympäristövaikutuksemme elinkaarianalyysin (LCA) mukaan. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että laskemme tuotteen kaikki ympäristövaikutukset valmistuksesta asennukseen. Tähän sisältyvät myös kaikkien toimistojemme ja varastojemme energiankulutus. Riippumaton osapuoli suorittaa LCA-mittauksen ja varmennuksen. Tämä on ollut peruste Forbon vihreälle kehitykselle ja muulle työllemme ja tuloksillemme.

Kestävä tuotekehitys

Pyrimme aina ylittämään lain vaatimukset, ennen kaikkea silloin, kun kyse on uusien tuotteiden kehityksestä. Näin asetamme omat standardimme, jotka ylittävät viranomaisten määräykset ja vaatimukset. Näkemyksemme mukaan henkilöstöön, prosesseihin ja tuotteisiin tekemämme investoinnit, jotka hyödyntävät ympäristöä, ovat sijoitus parempaan, yhteiseen tulevaisuuteen. Olemme pitkään käyttäneet riippumattomia elinkaarianalyyseja löytääksemme uusia tapoja minimoida tuotteidemme ympäristövaikutukset.
Ympäristön kannalta kestävien lattioiden tuotekehitykseen sisältyy myös uusien siistimistä ja huoltoa vähentämien tapojen löytäminen. Kestävyyttä tarkasteltaessa on huomioitava koko lattiajärjestelmä, jossa oikea sisäänkäyntimatto voi vähentää sisään pääsevää likaa ja kosteutta jopa 90 %.

Pyrimme jokaisella uudella tuotteella
● Parantamaan materiaalien, energian ja muiden resurssien käytön tehokkuutta.
● Minimoimaan valitun materiaalin aiheuttamia haittoja ja epäpuhtauksia.
● Minimoimaan tuotteen aiheuttamia pitkäaikaisia haittoja.
● Varmistamaan, että suunnitellun tuotteen käyttöikä on optimaalinen ympäristönäkökulmasta ja että tuote toimii tehokkaasti koko käyttöikänsä.

Hållbar produktutveckling
Topshield

Linoleumin uusi pintakäsittely

Forbo kehitti vuonna 2012 uuden Topshield2-pintakäsitellyn Marmoleumin. Tavoitteena oli kehittää toimiva lattia, joka on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen. Lattia, joka ei vaadi mitään alkukäsittelyä eikä muuta erikoiskäsittelyä, vaan on heti likaa hylkivä, kestää paremmin kulutusta ja vastustaa paremmin naarmuuntumista ja tahriintumista. Tuloksena oli pintakäsittely, joka parantaa linoleumilattian kestävyyttä.

Kestävä yhteistyö

Vuoden 2012 aikana olemme tehneet lujasti töitä uuden linoleumimalliston kehittämiseksi. Ennen malliston suunnittelua vierailimme yli 200 arkkitehdin luoda eri puolilla maailmaa aikaisempien mallistojen arvioimiseksi ja tulevaisuuden linoleumilattioita koskevien toiveiden keräämiseksi. Tuloksena oli The Next Generation of Marmoleum, joka esiteltiin vuonna 2013. Mallistoon kuuluu 76 uutta väriä ja useita perinteisiä värejä on nykyaikaistettu. Marmoleum on luokkansa kestävin lattia, jolla on alimmat huoltokustannukset ja joka tarjoaa laajimman kuosivalikoiman.

Hållbara samarbeten

Kestävä sertifiointi

Käytämme lattioitamme varten useita riippumattomia, läpinäkyviä kolmannen osapuolen tarjoamia sertifiointijärjestelmiä. Olemme myös kiinnostuneita sisällyttämään tuotteemme koko rakennuksen luokitusjärjestelmään kestävää ympäristöä varten. Tämä auttaa meitä jakamaan kestävyyshistoriaamme ja parantamaan ympäristöä. Se on hyväksi myös sinulle, koska se osoittaa, että muut ympäristöasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että lattiamme ovat markkinoiden kestävimpiä lattioita.

Joutsenmerkki

Meillä on kiire, jos haluamme pelastaa maailman ja pienentää ympäristö- ja ilmastokuormitustamme. Kemikaalihälytykset, levälautat ja tulvat – näemme jo tänään ilmastomuutoksen vaikutuksia sekä Suomessa että maailmalla. Meidän on päästävä eroon kulutusyhteiskunnasta, tehtävä parempia valintoja, opittava käyttämään ja säästämään maapallon resursseja paremmin. Joutsenmerkki asettaa tiukat ympäristö-, terveys- ja laatuvaatimukset tuotteille ja palveluille. Forbon linoleumilattioille on myönnetty Joutsenmerkki. Valitsemalla Forbo-lattian pelastat maailman vähän kerrallaan joka päivä.

Täytämme myös mm. seuraavat vaatimukset:

M1-sertifikaatti
Basta, Ruotsi
Byggvarubedömningen, Ruotsi
Sunda Hus, Ruotsi
Miljöfyrtårn, Norja

Svanen

Kestävä valmistus

2013 paransimme ympäristövaikutusindeksiämme. Yksi merkittävimmistä toimenpiteistä oli uusi liima linoleumilattioille, mutta monet tuotantolaitoksemme myötävaikuttivat pienentämällä hiilidioksidipäästöjä seuraavasti:

- pienentämällä energiankulutusta
- lisäämällä kierrätysmateriaalin käyttöä
- vähentämällä raaka-aineiden käyttöä

Kestävä energia

Tavoitteemme on valmistaa kestäviä lattioita puhtaissa, tehokkaissa tehtaissa, jotka käyttävät 100 % uusiutuvaa energiaa. 2013 52 % valmistuksessa käytetystä energiasta oli uusiutuvaa sähköä. Tämä puolestaan auttaa meitä vähentämään hiilidioksidipäästöjämme. Olemme vakuuttuneita siitä, että ympäristövaikutusten rajoittaminen lähteellä on paljon parempi vaihtoehto kuin päästökauppa. Kaikki Forbo Flooringin tuotantolaitokset on sertifioitu ISO-9001- ja ISO-14001-standardien mukaisesti.

Forbo Flooring är certifierade enligt ISO-9001 and ISO-14001

Uusiokäyttö ja kierrätys

Pyrimme jatkuvasti vähentämään, uudistamaan, kierrättämään ja uusiokäyttämään. Keräämme mm. jäännöspalat asentajilta ja käytämme niitä tuotannossa. Näin jäte muuttuu uusiksi tuotteiksi. Vuoden 2013 aika teimme suuria investointeja kierrätykseen Isossa-Britanniassa ja Alankomaissa. Isossa-Britanniassa investoimme yli 13 miljoonaa uuteen järjestelmään, jolla pystyimme kasvattamaan kierrätysmateriaalin käyttöä tekstiililaatoissa. Alankomaissa investoimme yli 9 miljoonaa järjestelmään, jolla voimme kierrättää enemmän jätettä tuotantohuippujen aikana. Vuonna 2013 käynnistettiin erillinen investointiohjelma, jonka tavoitteena on kierrättää muovilattioita tuotteissamme. Näiden seurauksena ylitimme vuoden 2012 kierrätystavoitteemme 8 %:lla. Vuoden 2013 aikana olemme kierrättäneet ja uusiokäyttäneet yli 87 % tuotannon jätteistä.

Återanvändning och återvinning

Määritelmämme uusiokäytöstä:
"Jäte, joka voidaan käsittelyn jälkeen käyttää saman valmistusprosessin raaka-aineena"

Määritelmämme kierrätyksestä:
"Materiaali, joka erotetaan jätevirrasta valmistusprosessin aikana ja lähetetään kolmannelle osapuolelle, joka käyttää sitä raaka-aineena"

Kestävä sijainti

Tuotantolaitoksemme sijaitsevat suunnittelijoidemme lähellä eri puolilla Eurooppaa - niin että suunnittelijat ja valmistajat voivat työskennellä lähellä toisiaan.

Assendelft, Alankomaat – Linoleumi
Kirkcaldy, Skotlanti – Linoleumilaatat
Krommenie, Alankomaat – tekstiili sisäänkäyntijärjestelmät
Telford, Englanti – Alumiini sisäänkäyntijärjestelmät
Coevorden, Alankomaat – Vinyyli
Ripley, Englanti – Flotex
Château Renault, Ranska – Flotex Digital print
Giubiasco, Sveitsi – Colorex