Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum, kestävin lattiapäällyste

Marmoleum, Forbon linoleumi, on CO2-neutraali tuote (Cradle-to-Gate), joka ei kiihdytä maailmanlaajuista ilmastonmuutosta. Siinä yhdistyvät ekologiset arvot ja nykyaikainen design, ja se on merkittävä panostus kestävän kehityksen mukaiseen maailmaan.

Flax plant
CO2 neutral Marmoleum cradle to gate

Paranna maailmaa, aloita lattiasta

Viime vuosina ilmastonmuutos on aiheuttanut monia luonnonilmiöitä kuten kuivuutta maailman monissa osissa, tulvia ja äärimmäisen voimakkaita hurrikaaneja. CO2-neutraalin Marmoleumin (Cradle-to-Gate) myötä Forbo Flooring edesauttaa parempaa ympäristöä tuotteella, joka ei kiihdytä maailmanlaajuista ilmastonmuutosta.

Forbo Marmoleum on paras valinta kaikkiin kestävän kehityksen mukaisiin kohteisiin. Kestävien materiaalien käyttö kotona, toimistossa, junissa, sairaaloissa tai myymälätiloissa on myös panostus paremman ympäristön puolesta!

Katso video Hiilineutraali Marmoleum

Kestävän kehityksen mukainen lattiapäällyste

Marmoleumin tekee erityiseksi se, että se on valmistettu luonnollisista raaka-aineista, joista monet ovat vuosittain uusiutuvia. Juutti ja pellava ovat vuosittaisia satoja, puujauho saadaan kierrätyspuusta valvotuilta metsäviljelmiltä. Pääraaka-aineita on kuusi: pellavaöljy, hartsi, puujauho, kalkkikivi, juutti ja luonnolliset pigmentit.

Linoleumin valmistus on taiteenlaji, jota ei opita ammatti- tai käsityökoulussa. Aineosien oikea sekoitussuhde, raaka-aineiden oikea asettumisaika, oikea lämpötila ja paine ovat asioita, jotka Forbo Flooringin ammattilaisten on hallittava.

Linoleumi on hiilineutraali tuote (Cradle-to-Gate), koska juutin, pellavan ja puiden luonnolliset sadot absorboivat runsaasti hiilidioksidia ja tuotantoprosessi kuluttaa vähän energiaa. Kykymme tuottaa hiilineutraalia lattiapäällystettä, joka paitsi kestää yli 30 vuotta, on myös biohajoavaa käyttöikänsä päätyttyä, on täysin ainutlaatuinen.

Ympäristöselosteen 100% läpinäkyvyys

Forbo käyttää useita arviointitapoja osoittaakseen linoleumituotteensa ympäristöystävällisyyden. Ensimmäinen on elinkaariarviointi (LCA), jonka tuloksena syntyy ympäristöseloste (EPD). Tämä seloste, joka on läpinäkyvä ja kolmannen osapuolen varmentama, perustuu tuotteen elinkaaren kaikkien vaiheiden ympäristövaikutusten arviointiin, raaka-aineen jalostuksesta materiaalien käsittelyn, valmistuksen, jakelun, käytön, korjauksen ja huollon kautta lopulta hävittämiseen tai kierrättämiseen asti.

Tarkastelussa huomioidaan seuraavat tekijät: raaka-aineiden hankinnan ympäristövaikutukset, energiankulutus ja energiatehokkuus, materiaali- ja kemikaalikoostumus, päästöt ilmaan, maahan ja veteen sekä syntyvä jäte.

Katso linoleumituotteidemme EPD:t

Marmoleum 2.0 and 2.5 mm EPD
Marmoleum ympäristömerkit

Ympäristömerkit ja -sertifioinnit

Vastuullisuus ympäristöä ja tulevia sukupolvia kohtaan on tärkeä osa päivittäistä toimintaamme. Pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotteitamme ja tekemään tuotantoprosessistamme ilmastoystävällisemmän.

Tuotteemme ovat saaneet useita kansainvälisiä laatumerkkejä ja -sertifiointeja ympäristöystävällisyytensä osoituksena. Forbon Marmoleum on maailman kestävin lattiapäällyste, ja olemme ylpeitä, että ympäristöasiantuntijat vahvistavat tämän väitteemme.

Lue lisää ympäristömerkeistämme