Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Flotex

Flotex Sottsass

Esteettisesti ja teknisesti täysin uutta ja ainutlaatuista. Flotex Sottsass-mallisto on tulos Forbo Flooringin ja italialaisen design-toimiston, Sottsass Associatin, luovasta yhteistyöstä.

Kuoseilla on yhteisiä, luonteenomaisia piirteitä: epäsäännöllisyys, näennäisen sattumanvaraiset ja luonnolliset muodot, sekä leikittely mittasuhteilla.

 • Flotex Sottsass
 • Flotex Sottsass
 • Flotex Sottsass
 • Flotex Sottsass
 • Flotex Sottsass
 • 990701
  Flotex Terrazzo

  Flotex Terrazzo

  Flotex Sottsass Terrazzo tuo kekseliästä särmää perinteiseen italialaiseen Terrazzoon. Lähemmin tarkasteltuna Terrazzon ”hiutaleet” paljastuvatkin revityksi paperiksi.

 • 990803
  Flotex Kasuri

  Flotex Kasuri

  Flotex Sottsass Kazuri on saanut inspiraationsa perinteisestä japanilaisesta tekniikasta, jonka avulla luotiin kasuri-kangasta.

 • 990101
  Flotex Bacteria

  Flotex Bacteria

  Flotex Bacteria on saanut inspiraationsa Ettore Sottsassin 70-luvulla suunnittelemasta mallista. Optisesti haastava kuosi on avoin erilaisille tulkinnoille. Läheltä katsottuna ameebamaiset muodot huojuvat ja liikehtivät, kauempaa katsottuna kuosi taas näyttää kaukaiselta tähtikuviolta.

 • 990601
  Flotex Wool

  Flotex Wool

  Flotex Wool yhdistää luonnonmateriaalien tekstuurin voimakkaan impressionistisiin tehosteisiin. Epäsäännölliset värikkäät säikeet luovat lineaarisen kuvion. Kauempaa katsottuna kuosi vaihtaa dramaattisesti perspektiiviä ja luo tilaan aivan uusia ulottuvuuksia.

Tekniset tiedot

Ladattavat materiaalit

Löydät Forbon markkinointimateriaalin ja tekniset tiedot ladattavien tiedostojen alta Ladattavat tiedostot

Tech specs Linoleum

Sottsass yhteistyö

Tee lattiastasi taidetta

Mullistava suuntaus, jossa dynaaminen suunnittelu yhdistyy uraa uurtavaan ja innovatiiviseen valmistusteknologiaan. Flotex Sottsass-mallisto on edelläkävijä sekä esteettisesti että teknisesti.

Mallisto kehitettiin Forbo Flooringin ja italialaisen arkkitehti- ja muotoilutoimiston Sottsass Associatin luovana yhteistyönä. Edesmennyt Ettore Sottsass ja hänen yhtiökumppaninsa ja toimiston johtaja, Christopher Redfern, suunnittelivat yhdessä tämän Flotex-malliston neljä kuosia. Valmistukseen käytetään erityisesti kehitettyjä digitaalisia painotekniikoita, mikä asettaa uudet mittapuut korkealaatuisten kuvien painamiselle tekstiiliin.

Ainutlaatuinen tuote, kuten Flotex, antaa Sotsass Associatin tapaisille luoville suunnittelijoille hienon mahdollisuuden. Helpon painatuksen ansiosta lähes kaikki kuviot ovat mahdollisia. Tämä antoi Ettore Sottsassille ja Christopher Redfernille vapauden käyttää luovuuttaan ja antaa taiteen puhua puolestaan.

Sottsass wool

Mallisto

Neljä innovatiivista kuosia

Sottsass-mallisto käsittää suunnittelijoiden Ettore Sottsassin ja Christopher Redfernin luomat neljä kuosia: TERRAZZO, WOOL, BACTERIA ja KASURI. Näille neljälle kuosille on yhteistä epäsäännölliset, näennäisesti satunnaiset ja orgaaniset muodot sekä ”optiset” ominaisuudet, jotka leikittelevät mittakaavalla. Tämä on erityisen tärkeä lattiassa, jossa perspektiivin dynamiikka on esillä koko ajan.

Anna mielikuvituksellesi valta
Mallistoa on saatavissa monissa erilaisissa väreissä. Se tarjoaa huippumuodikkaita värejä yhdistettynä voimakkaiksi kontrasteiksi. Värejä ovat pinkki, sähkönsininen ja neonvihreä mustalla taustalla, harmaa ja turkoosi valkoisella taustalla, luonnonmukaisempien ja neutraalimpien tulkintojen lisäksi.

Sottsass bacteria

Esite

Lue lisää Flotex Sottsassista

Haluatko lukea lisää Flotexista, lataa esite tästä.

Sottsass