Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Puhdastilojen lattianpäällyste

Lääketeollisuuden, biotieteiden ja valmistavan teollisuuden puhdastiloissa ilmassa leijuvat hiukkaset voivat olla epäpuhtauksien suurin lähde. Ne eivät aiheuta ainoastaan tuotantotappioita, vaan hiukkaset voivat johtaa myös korroosioon ja tuotteen laadun heikkenemiseen. ISO-standardit ja cGMP-määräykset ilmanpuhtaudesta vaativat sinulta yhteneväisyyttä ja sitä, että pystyt esittämään standardien mukaiset tulokset, jotka voidaan varmentaa säännöllisesti. Colorex voi auttaa tässä. Puhdastiloihin soveltuvat tuotteet ovat Colorex SD, Colorex EC ja Colorex EC plus.

Colorex
Colorex

Colorex

Ihanteellisena puhdastiloihin tällaisissa ympäristöissä Colorex täyttää hiukkaspäästöominaisuuksiltaan tiukimmat vaatimukset, mikä auttaa vähentämään saastumisvaaraa. Lisäksi Colorexiin sovelletaan laajaa testausohjelmaa ja sen soveltuvuuden puhdastilasovelluksiin on sertifioinut tunnettu Fraunhofer IPA -instituutti Saksassa.
Colorex-mallisto

Standardit, sertifioinnit, takuu

Colorexin sertifiointi puhdastiloihin muodostuu kahdesta riippumattomasta laatuhyväksynnästä:
CSM-laatuhyväksyntä, jossa on määritetty Colorex EC:n soveltuvuus tiettyyn puhdastilaluokkaan hiukkaspäästöjen ja kaasujen vapautumisen perusteella.

Tämä on tärkein laatuhyväksyntä, jota käytetään tavallisesti puolijohdeteollisuudessa, mutta myös lääketeollisuuden puhdastiloissa.

TESTED DEVICE -sertifikaatti, jossa on arvioitu kemiallisen ja biologisen kuormituksen vaikutus Colorex EC:hen sekä sen puhdistettavuusominaisuudet. Tätä testisarjaa noudatetaan tavallisesti lääketeollisuudessa, biotieteen sovelluksissa ja yleisesti terveydenhoidossa.

CSM tarkoittaa puhdastiloihin soveltuvia materiaaleja (Cleanroom Suitable Materials). CSM on teollinen yhteistyöelin, jonka perusti Fraunhofer IPA -instituutti vuonna 2003. CSM-allianssi kehittää kansainvälisiin standardeihin perustuvia testausmenetelmiä kaikkien puhdastiloissa käytettävien ja sinne tuotavien tuotteiden soveltuvuuden arvioimiseksi ja vahvistamiseksi. Tänä päivänä noin 30 johtavaa epäpuhtauksien valvontateollisuuden maailmanlaajuisesti johtavaa toimijaa kuuluu allianssiin. Forbo Flooring liittyi CSM-allianssiin vuonna 2009.

Colorex EC:n tärkeimmät laatuhyväksynnät ovat:

Colorex EC:n hiukkaspäästöt kitkajännityksessä täyttävät ISO luokan 4 puhdastilojen ilmanpuhtausvaatimukset standardin ISO 14644-1 mukaisesti.

TVOC-päästöt 23 °C lämpötilassa eivät ylitä standardin ISO-AMC luokan -9.1 raja-arvoja standardin ISO 14644-8 mukaisesti.

Fraunhofer-menetelmän mikro-organismien kiinnittymistestissä Colorex EC osoittautui soveltuvaksi käyttöön lääketieteen A- ja B-vyöhykkeillä standardin EC-GMP liitteen 1 mukaisesti.

Colorex EC:n biologinen resistanssi (toiminta mikro-organismeja vastaan) testattiin standardin ISO 846 mukaisesti. Kasvun voimakkuus mikroskoopilla tutkittaessa oli 0, mikä todistaa, että materiaali ei ravitse mikro-organismeja ja on siten passiivinen ja sienten kasvua ehkäisevä.

Pinnan puhdistettavuus arvioitiin Saksan VDI-standardin 2083 osan 9.1 mukaisesti. Pinnan puhdistettavuusominaisuudet hyväksyttiin ja verrattuna tähän standardiin Colorex EC sijoittui pinnan puhdistettavuusluokkien 1 ja 10 väliin asteikolla, joka alkaa 0,1:stä (paras) ja päättyy 1000:een (huonoin).

Colorex EC:n kemikaalinkestävyys 14 valitun kemikaalin suhteen testattiin upottamalla standardin ISO 2812-1 mukaisesti. Valittuja kemikaaleja käytetään useimmiten pintojen puhdistusaineissa, desinfiointiaineissa ja biologisissa puhdistusmenettelyissä.

Täydelliset testitulokset ja selostukset löytyvät Puhdastilasertifioinnit-esitteestä, jonka voit ladata oikealla olevasta linkistä.

Fraunhofer