Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Bæredygtige produkter

Ingredienser linoleum

Marmoleum

Vores linoleumsgulve - Marmoleum - er verdens mest bæredygtige gulvbelægning. Bæredygtig i betydningen økologisk sund, men også i betydningen fremragende præstation, der kan holde til tidens tand og slitagemæssigt er blandt de bedste på markedet. Forbos linoleumsgulve er fremstillet af 97 % naturlige råvarer, hvoraf 70 % er fornyelige, og hvor 43% af indholdet er genvundet materiale. De overordnede ingredienser er linolie, jute, harpiks, træmel og kalksten. Jute og hør er etårige afgrøder, som høstes på samme måde som f.eks. hvede. At udvinde harpiks er en kontinuerlig proces, linolie kommer fra hørfrø, træmel er et restprodukt fra træindustrien, og kalksten findes tilgængeligt i overflod.

Biologisk nedbrydelig
Når linoleumsgulvet en gang med tiden er udtjent, er det desuden biologisk nedbrydeligt. Gulvet kan også benyttes til opvarmning, da det ved forbrænding skaber varmeenergi, der overstiger den energi, der oprindeligt blev benyttet ved fremstillingen af produktet. Dette er eksempler på en livscyklus, hvor naturen er den endegyldige vinder.

Ingredienser linoleum

Flotex

En bæredygtig hybrid af tekstiltæppe og et elastisk gulv

Flotex er bæredygtigt, hygiejnisk og helt vandtæt, hvilket gør produktet til det eneste helt vaskbare tekstilgulv på markedet. Fremstillingen sker i Storbritannien og Frankrig med grøn elektricitet og minimalt spild og affald, der helt og holdent genvindes i produktet. Produktionen med fibre af nylon 6.6 giver en holdbar, hygiejnisk gulvbelægning, der kan vaskes og rengøres med vand og enkle rengøringsmidler. Alle farver og al blæk, der benyttes i Flotex-mønstrene, er vandbaserede. Der forekommer ingen yderligere kemiske processer, ud over dampbehandling ved høj temperatur for at fiksere farverne. Flotex udnytter også affald fra Forbos andre produktionsanlæg, hvilket benyttes til produkternes bagside, hvor op til 67 % består af genvundet materiale. Den største fordel er produktets ekstreme præstationsevne, med en produktlevetid, der er op til 6 gange længere end for almindelige tæpper. Efter endt levetid kan produktet genvindes og føres tilbage til fremstillingsprocessen.

Flotex konstruktion

Coral

Entrémåtter af genvundet materiale

Dette entrégulv i tekstil, der udelukkende består af genvundet materiale, er vi alene om at fremstille i Europa. Garnet af polyamid er fremstillet af genvundet industri- og husholdningsaffald, bl.a. benyttes kasserede fiskenet og genvundne PET-flasker. Kun bagsiden er et "nyt" produkt, men vi arbejder på også at udvikle en bagside af genvundet materiale.
Fordelen, hvad angår bæredygtighed, er, at vores tekstiltæpper forhindrer, at 94 % af al snavs og fugt fra udemiljøet slæbes ind i bygningen og indemiljøet. Dette mindsker igen rengørings- og vedligeholdelsesomkostningerne med over 70 %.
Coral er det eneste entrégulv i verden, der har fået miljøklassificeringen BRE A+.

Genanvendt PET-flasker og fiskenet
Vindkraft genererer grøn el

Vinylgulve

Fremstillet med grøn energi

Vinylgulve værdsættes, fordi de er slidstærke og holder i lang tid. Men de kan gøres endnu bedre. Vi arbejder hårdt for i stadig højere grad at benytte genvundet materiale hentet fra vores egne interne genbrugssystemer og genvundet affald. Desuden arbejder vi for at benytte retursystemer, som giver forudsætninger for at genanvende materialer fra udtjente gulve. I dag fremstilles alle vores vinylgulve på effektive, moderne fabrikker, der udelukkende (100 %) kører på grøn el og moderne produktionsteknik for at minimere materialeforbruget. Samtlige kollektioner i vinyl opfylder alle standarder, herunder de nye VOC emissionsklasser.

Tessera

Tekstilfliser af genanvendt materialel

Alle vores tuftede tekstilfliser fremstilles med over 50 % genanvendt materiale. Allerede på designstadiet tænker vi grønt med det formål at mindske råvarekravene, og samtidig stræber vi efter optimal ydeevne. Garnerne til luven er fremstillet af genvundet affald, og til underlaget benytter vi op til 78 % genvundet materiale. Her skal også nævnes vores tekstilfliser af ren, naturlig ufarvet uld, som er en naturlig og fornyelig ressource.

Tesserafliser med genanvendt materiale