Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Bæredygtig historik

Linoleum AB Forshaga blev grundlagt allerede i 1896 for at fremstille linoleumsmåtter.

Gamle fabrik i Forshaga

Virksomhedens første fabrik startede i en nedlagt glasfabrik i Forshaga, Värmland. I 1909 blev produktionen flyttet til en nybygget linoleumfabrik i Göteborg, nær Almedals station.
Forshaga Linoleum blev allerede i 1928 medlem af Continentale Linoleum Union, og i1973 omdøbt til Forbo. Forbo Flooring Systems har produktion i Europa og verdensomspændende markedsføring og salg.

Ingredienser linoleum

150 år med bæredygtige gulvbelægninger

Vores linoleumsgulv som går under navnet Marmoleum er naturligvis flagskib i vores brede sortiment af gulvbelægningsmaterialer, Ikke mindst når det drejer sig om bæredygtighed.
Hvornår og hvordan blev dette fantastiske materiale opfundet? Var det sket i dag ville det være at betragte som en revolution inden for gulvmaterialer. Jo, Frederick Walton opdagede linoleum og tog patent på fremstillingsprocessen allerede i 1863. Ingredienserne var savsmuld eller korkmel, kogt linolie, harpiks, kalkstensmel og farvepigment.

Bæredygtige referencer

Marmoleum, Forbos linoleum, er på grund af sine gode egenskaber meget udbredt da det er slidstærkt, varmeisolerende og lyddæmpende. Gulvmaterialet har sneget sig ind i et utal af bydninger verden over.

I dag findes Marmoleum i en række offentlige bygninger over hele verden. Fra det nye operahus i Oslo, til det etnografiske museum – Musée du quai Branly – i Paris.

Se alle referencer

Operahuset i Oslo