Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

eurocol
712 EUROCOLOUR WOOD WD

712

Flexibel en waterdicht voegmateriaal voor keramische houtlook tegels.

712-eurocolour-wood-wd.jpg
 • pdf-productspecificatie.pdf

  pdf-productspecificatie.pdf

 • 712-ec 1 plus licentie nl.pdf

  712-ec 1 plus licentie nl.pdf

 • 712-veiligheidsblad nl.pdf

  712-veiligheidsblad nl.pdf

Producttypering

Flexibel en waterdicht voegmateriaal voor keramische houtlook tegels.
Basis : Een met water aan te maken cementpoeder met toeslagstoffen en een hoog gehalte aan kunststofbindmiddel.
Kleur : Rustic, Elegant, Vintage, Silver en Graphite.
Consistentie : Na het aanmaken een soepele, klontvrije voegmassa.

Productvoordelen:
 • Houtlook kleuren
 • Waterdicht
 • Flexibel
 • Snel afbindend
 • Geeft een fijne voegstructuur
 • Zeer geschikte keuze i.c.m. tegel nivelleer systemen; TLS
 • Voor binnen en buiten
 • Voor wand- en vloertegels
 • Geschikt op vrijwel alle ondergronden
 • Voegbreedte 2 tot 10 mm
 • Zeer emissiearm
 • Emicode EC 1PLUS
 • Hoge eindsterkte
 • Uitstekend verwerkbaar
 • Chromaatarm

Kleur

De 712 Eurocolour Wood WD is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

Elegant:

Rustic:

Silver:

Vintage:

Graphite:

Prestaties en eigenschappen

Classificatie : Voldoet aan CG2W Ar conform NEN EN 13888. Verbeterde cementgebonden voegmateriaal met een verlaagde waterabsorptie en een verhoogde slijtweerstand.
Kleurstelling : De kleurstelling op de verpakking is een indicatie! Het eindresultaat kan hiervan afwijken en bij twijfel altijd een proefstuk opzetten. Aangezien meerdere factoren van nadelige invloed op de kleurstelling kunnen zijn, stelt Forbo Eurocol zich hiervoor niet aansprakelijk. Bij gebruik van meerdere verpakkingen altijd gelijke chargenummers naast elkaar verwerken.
Consistentie : Na het aanmaken een soepele, klontvrije voegmassa.
Reinigingsbestendigheid : 712 Eurocolour Wood WD is bestand tegen huishoudelijke schoonmaakmiddelen met een pH-waarde van 7 of hoger. Schoonmaakmiddelen met een pH-waarde < 7 (zuur) tasten op den duur cementaire voegen aan.
Veroudering : 712 Eurocolour Wood WD vertoont na afbinding geen verouderingsverschijnselen.
Verbruik : 600-2.500 g/m².
De tegelafmeting, voegbreedte en voegdiepte zijn bepalend voor het verbruik van het voegcement. Met de onderstaande verbruiksformule berekent u de benodigde hoeveelheid voegcement per m²: tegelbreedte (mm) + tegellengte (mm) x voegdiepte (mm) x voegbreedte (mm) x soortelijk gewicht (1,7) x extra verbruiksfactor (1,2) : tegelbreedte (mm) x tegellengte (mm) = ...... kg/m².

Toepassing

Toepassing:
Flexibel en waterdicht voegmateriaal speciaal voor het voegen van keramische houtlook tegels, keramisch parket of ultra gres tegels in een maximale voegbreedte van 2 tot 10 mm, op vrijwel alle gedegen opgebouwde constructies, zoals cement- en gipsachtige ondergronden, plaatmateriaal, vloer- en wandverwarmingsconstructies e.d. in binnen en buitentoepassingen.

Verwerking

Opslag : Koel, droog en in gesloten verpakking.
Mengverhouding : 5 kg 712 Eurocolour Wood WD op ca. 1,2 liter water.
Verwerkingstijd : Bij een temperatuur van ca. 20 °C, de aangemaakte voegmortel binnen 35 minuten verwerken. Hogere temperaturen verkorten de verwerkingstijd
Verwerkingstijd : lagere temperaturen verlengen deze.
Wachttijd : Na het aanmaken met water de mortel enige minuten laten staan, daarna nogmaals mengen en verwerken.
Houdbaarheid : 24 maanden, in onaangebroken verpakking. Geopende verpakking na gebruik goed sluiten.
Verwerkingstemperatuur : Vanaf 5° tot 25 °C (temperatuur van zowel de omgeving als de ondergrond).

* De opgegeven waarden zijn laboratoriumwaarden welke gezien de grote variatie in klimatologische omstandigheden, ondervloersamenstellingen en laagdiktes slechts als richtwaarden gelden.

Verbruik:
600-2.500 g/m².
De tegelafmeting, voegbreedte en voegdiepte zijn bepalend voor het verbruik van het voegcement. Met de onderstaande verbruiksformule berekent u de benodigde hoeveelheid voegcement per m²: tegelbreedte (mm) + tegellengte (mm) x voegdiepte (mm) x voegbreedte (mm) x soortelijk gewicht (1,7) x extra verbruiksfactor (1,2) : tegelbreedte (mm) x tegellengte (mm) = ...... kg/m².

Gebruiksaanwijzing:
 • Voor een zo goed mogelijk eindresultaat dienen de voegen vrij te zijn van lijm- en/of specieresten en dient op het moment van voegen de ondergrond en de lijm of zetspecie voldoende droog te zijn.
 • Gelijmde tegels kunnen na afbinding van de lijm (24-48 uur) worden gevoegd. Voor wandtegels gezet in de specie minimaal 4 dagen wachttijd aanhouden. Vloertegels welke in de specie zijn geklopt kunnen eventueel direct worden ingevoegd. Indien volgens deze voorschriften wordt gehandeld, kan de uitharding van het voegmateriaal gelijkmatig plaatsvinden.
 • Voor een optimale kwaliteit van de voeg is de water/poeder verhouding erg belangrijk. Voeg 5 kg 712 Eurocolour Wood WD toe aan ca. 1,2 liter koel en schoon leidingwater (of 1 kg aanmaakvloeistof in geval van de kleur Graphite) en meng de mortel in ca. 1 minuut mechanisch, tot een klontvrij homogeen geheel. Het gebruik van een mixer met 600 tpm wordt aangeraden. De mortel enige minuten laten staan en vóór verwerking nogmaals mengen. Dit zorgt voor een optimale verwerking en verlenging van de potlife.
 • Vervolgens met een geschikte voegspaan de voegmortel binnen 35 minuten vol en zat in de voegen aanbrengen. Overtollig voegmateriaal direct van het tegelwerk verwijderen. Beslist geen extra water meer aan de reeds afbindende mortel toevoegen. Nogmaals mengen zonder toevoeging van water is wel toegestaan.
 • Na het invoegen enige tijd wachten zodat de voeg enigszins dof kan aantrekken. Afhankelijk van de omstandigheden (temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, type tegel en ondergrond) zal dit na 15 tot 45 minuten plaatsvinden. De voeg dient goed aangetrokken te zijn, anders zal de voeg worden uitgehold. (Tip: indien na aantippen met de vingertop geen materiaal op de vingertop achterblijft, is de voeg gereed voor afsponzen).
 • Het gehele tegelwerk met een licht vochtige handspons of sponsblad met een draaiende beweging bevochtigen en ca. 1 minuut laten rusten. Hierdoor zal de achtergebleven cementwaas enigszins losweken waardoor het tegelwerk makkelijker is af te sponzen. Bij het gebruik van een sponsbak i.c.m. sponsblad deze grondig droogrollen.
 • Vervolgens de voegen evenwijdig aan de voegrichting strak afwerken. Zorg hierbij dat alle voegen worden geraakt. Hierna het tegelwerk met een schone, lichtvochtige spons diagonaal reinigen.
 • Na droging met een schone, droge doek de eventueel nog aanwezige cementsluier verwijderen. Om een optimale sterkte te bereiken dient bij een te snelle droging van de voegspecie (door warmte, tocht, hoge absorptie e.d.) de voeg binnen 24 uur een of meerdere malen te worden nabevochtigd.
 • 24 uur na het voegen is het tegelwerk belastbaar. Tegelvloeren met een starre ondergrond en gevoegd met 712 Eurocolour Wood WD zijn na 4 uur begaanbaar.
 • Productrestanten en schoonmaakwater afvoeren volgens de plaatselijke geldende milieuregels en niet in het riool brengen.


Instructiefilm:
Klik hier

Milieu en gezondheid

Veiligheidsbladen : Voor uitgebreide veiligheid- en milieu-informatie verwijzen wij naar onze website www.eurocol.nl.


Rekenmodel

Bestek

Artikelgegevens

 
Artikel OmschrijvingVerpakkingEAN-code
 712Eurocolour Wood WD 5x5 kg doos 
 Vintage 8 710345 712309
 Silver 8 710345 712408
 Rustic 8 710345 712101
 Elegant 8 710345 712200
 Graphite Emmer (met doosje en flacon) á 6 kg  8 710345 712507

Instructievideo