Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

HISTORIE VAN FORBO EUROCOL

filling new bucket 682Historie van Forbo Eurocol Nederland

Van bijproduct tot A-merk

Forbo Eurocol Nederland B.V. komt voort uit een particulier bedrijf, de N.V. Nederlandsche Linoleumfabriek in Krommenie, dat van oorsprong vloerbedekkingen produceerde. Om de klant een totaalpakket te kunnen bieden, ging men hiervoor ook lijmen, egalisatie-, onderhouds- en reinigingsmiddelen produceren. Hiervoor was een aparte afdeling actief. Deze ‘bijproducten’ voor vloerbedekkingen vonden gretig aftrek bij verwerkers en andere afnemers, waardoor het belang van deze afdeling snel groeide.
Lees meer

Bekijk hier de bedrijfsfilm.

eurocol


Historie van Forbo Eurocol Duitsland

erfuhrt

Roerige geschiedenis

Forbo Eurocol in Erfurt heeft een vergelijkbare staat van dienst als Forbo Eurocol in Wormerveer, al werd de geschiedenis in Duitsland voor een belangrijk deel bepaald door de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf ging in 1920 van start met de productie van allerlei soorten lijmen en was hiermee direct succesvol. De fabriek investeerde flink in gebouwen en machines. In de beginperiode lag het accent vooral op lijm voor de lucratieve schoenindustrie, die haar hoogtepunt beleefde tijdens WO II. Nadat de Russische troepen aan het einde van de oorlog Duitsland hadden bereikt, vertrok de eigenaar, om een nieuw bedrijf op te richten in Pirmasens aan de Frans-Duitse grens. In 1949 kwam de fabriek in Erfurt onder Russisch bestuur te staan en werd deze genationaliseerd onder de naam: VEB Schuhchemie.
Lees meerHistorie van Forbo Eurocol Rusland

Russische connectie

De activiteiten van Forbo Eurocol Rusland zijn begonnen in 1995. Forbo Flooring Systems had al een stevige positie verworven op de vloerenmarkt in deze regio en hierbij was behoefte aan goede lijm, primers en egalisatiemiddelen. Hiervoor werd door de Forbo Group een importeurschap opgericht, dat zijn producten voornamelijk betrok van Forbo Eurocol Duitsland. Voor uitbreiding van de activiteiten en versterking van de marktpositie in Rusland, werd in 2005 besloten tot de bouw van een eigen fabriek in Stary Oskol, 500 kilometer ten zuiden van Moskou.
Lees meer

rusland