Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

eurocol
390 FLOORCOLOURING

390

Pigmentatiepoeder voor het maken van decoratieve vloeivloeren. Geschikt voor binnen toepassingen in bijvoorbeeld kantoren, woon- en slaapkamers, hobbyruimtes e.d. Niet geschikt voor houten vloeren.

390-floorcolouring.jpg
 • 390-veiligheidsblad nl.pdf

  390-veiligheidsblad nl.pdf

 • specificatie-nl.pdf

  specificatie-nl.pdf

Producttypering

Pigmentatiepoeder voor het maken van decoratieve vloeivloeren. Geschikt voor binnen toepassingen in bijvoorbeeld kantoren, woon- en slaapkamers, hobbyruimtes e.d. Niet geschikt voor houten vloeren.
Basis : Anorganisch pigmentpoeder.
Kleur : White, Soft Black en Brown.
Consistentie : Poeder.

Productvoordelen:
 • Makkelijk te mengen
 • Kant en klaar
 • Te gebruiken i.c.m. pomp of handmatig

Kleur

390 FloorColouring is verkrijgbaar in 3 kleuren:

White (1 potje 390):

White (2 potjes 390):

White (3 potjes 390):

Soft Black (1 potje 390):

Soft Black (2 potjes 390):

Soft Black (3 potjes 390):

Brown (1 potje 390):

Brown (2 potjes 390):

Brown (3 potjes 390):

Prestaties en eigenschappen

Consistentie : Poeder.
Vorstbestendigheid : Ja.

Toepassing

Toepassing:
Pigmentatiepoeder als toeslagmiddel in combinatie met 990 Europlan Direct of 920 Europlan Alphy. Geschikt voor zowel handmatige verwerking als met de pomp. Raadpleeg vooraf bij de pompleverancier of de pomp geschikt is voor alle soorten egalisaties. Pompen met een te hoge mengsnelheid kan de oorzaak zijn van onvoldoende vloei van het egalisatiemiddel.

Verwerking

Opslag : Koel en droog opslaan.
Mengverhouding : Maximaal 3 potjes à 230 gram op 1 zak à 23 kg egalisatiemiddel.
Houdbaarheid : 12 maanden, in onaangebroken verpakking.
Vorstbestendig : Ja.

* De opgegeven waarden zijn laboratoriumwaarden welke gezien de grote variatie in klimatologische omstandigheden, ondervloersamenstellingen en laagdiktes slechts als richtwaarden gelden.

Ondergrond:

Verwerkingscondities en ondervloer:

Zie productinformatieladen van de 990 Europlan Direct of 920 Europlan Alphy.Gebruiksaanwijzing:
 • Voor een zo mooi mogelijk eindresultaat adviseren wij om met minimaal 2 personen te werken. Hierdoor kunnen meerdere verpakkingen vlot achter elkaar worden gemengd en op de vloer worden aangebracht.
 • Vul de mengemmer met 5,5-6 liter koel en schoon leidingwater en voeg hieraan het egalisatiemiddel toe. Meng de mortel minimaal 1 minuut mechanisch (minimaal 1000 omw./min.) met het Eurocol 855 Mengijzer tot een egaal en klontvrij geheel.
 • Voeg vervolgens het pigmentpoeder (maximaal 3 potjes à 230 gram) toe aan de mortel en meng het geheel minimaal 1 minuut mechanisch door totdat alles goed is gemengd.
 • Haal tussentijds een spatel langs de binnenzijde van de emmer, zodat het egalisatiemiddel en het pigment goed worden gemengd.
 • Om klontvorming te voorkomen is het ook mogelijk om 390 FloorColouring kleurpigment toe te voegen aan het aanmaakwater in de mengemmer. Meng het pigment rustig door het water en voeg hierna het egalisatiemiddel. Vervolgens de mortel mengen en laten rijpen zoals hierboven beschreven. Met name bij de kleur White is deze werkwijze aan te raden.
 • Laat de aangemaakte mortel ca. 3 minuten rijpen en roer daarna de mortel kortstondig, op een laag toerental, door.
 • Vervolgens de mortel binnen 20 minuten verwerken. Breng de egalisatie in kleine porties willekeurig aan op de vloer om repeterende patronen of banen te vermijden.
 • Met de spaan de mortel verdelen en hierbij willekeurige slagen maken om het gewenste (betonlook) effect te creëren. Vloei de verschillende kuipen egalisatiemiddel altijd nat in nat in elkaar over.
 • Breng bij het egaliseren een minimale laagdikte van 3 mm aan.
 • Bij verpompen het pigmentpoeder toevoegen aan de droge mortel (maximaal 3 potjes à 230 gram per 23 kg egalisatiemiddel) en de mengunit zo instellen, dat de vereiste waterhoeveelheid wordt toegevoegd.
 • Zojuist aangebrachte egalisatielagen beschermen tegen tocht en directe zonlichtinval.
 • Onder normale omstandigheden is de aangebrachte egalisatielaag na 2-3 uur voorzichtig beloopbaar. Maak hierbij altijd gebruik van schoenhoezen.
 • Bij een laagdikte van ca. 3-4 mm en bij een temperatuur van 15 - 20 °C is de vloeivloer na minimaal 24 uur klaar om te worden afgewerkt met 301 BaseSealer en 311 Topcoat laksysteem. Zie hiervoor de betreffende productinformatiebladen.
 • Voor uitgebreide informatie over de veiligheidsmaatregelen verwijzen wij u naar het veiligheidsinformatieblad.

Vloerverwarmingsconstructies:

390 FloorColouring kan op vloerverwarmingsconstructies worden toegepast. Het opstartprotocol van de vloerverwarming dient vooraf volledig te zijn uitgevoerd conform de richtlijnen van de leverancier. Een dag voor het egaliseren de verwarming uitschakelen; minimaal 24 uur na het egaliseren de verwarming weer inschakelen, in stappen van maximaal 5 °C watertemperatuur per dag.

N.B. Vloeren gemaakt met 390 FloorColouring zijn vloeren met een geheel eigen karakter. Het zijn ware kunstwerken en uniek in hun soort. Kleurnuances, pigmentspoortjes e.d. zijn zaken die de vloer uniek maken. Met de aanschaf en installatie van met 390 FloorColouring moet u hiermee rekening houden. Tevens wordt de vloer in de tijd gevormd wordt door de gebruiker! De vloer leeft je levensstijl en krijgt dus op termijn gebruikssporen. Hoe langer de vloer ligt des te meer karakter de vloer krijgt. Elke kras en of beschadiging heeft zijn eigen verhaal!Instructiefilm:
Klik hier

Milieu en gezondheid

Veiligheidsbladen : Op aanvraag beschikbaar.


Rekenmodel

Geen informatie beschikbaar.

Bestek

Artikelgegevens

 Artikel OmschrijvingVerpakkingEAN-code
390FloorColouring   Overdoos met 18 potjes à 230 gram.  


 White8 710345 390101  

   Soft Black8 710345 390200  

   Brown8 710345 390309  

Instructievideo