Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Groen en goed!

moswand

Groen en goed!

Gepost op 16-05-2017
Door: Natasja Schutte

Het is groen, het ziet er 'aaibaar' uit en het maakt je huis of bedrijf tot een gezondere ruimte om in te vertoeven: de moswand.

Waar een plantenwand een irrigatiesysteem nodig heeft, zorgt de moswand voor zichzelf. En voor jou. Mos neemt vocht op uit de lucht en geeft het ook weer terug, net als zuurstof. Daarnaast is het akoestisch sterk, het dempt geluid uit de omgeving. En, ook niet onbelangrijk, het is een mooie manier om een beetje natuur naar binnen te halen.

Mr. Moss is naar eigen zeggen de uitvinder van de moswand en maakt alleen maar duurzame varianten. Hein van Hemert, eigenaar van Mr. Moss vertelt: "Ons mos leveren we op panelen van ecoboard, wat gemaakt wordt van bermgras. Dat maakt de moswand volledig afbreekbaar." Met mos is een groene wand ook mogelijk op plekken waar je met een levende plantenwand niet ver komt. Het heeft geen licht nodig en kan bijna overal toegepast worden. De gekste plek waar ze een moswand plaatsten? "Een mosplafond bij een benzinestation boven de foodcorner, zodat mensen toch nog een beetje groen zitten langs de snelweg." aldus van Hemert. "Maar mos kan ook verwerkt worden in logo's, letters of een 'schilderij'".

Op dit moment werkt Mr. Moss hard aan een zelfbouwvariant van de moswand waarvan de prijs toegankelijker wordt. Dus wil jij een groene wand in je slaapkamer of rond je keukenraam? Nog even wachten en je kunt aan de slag! Of je laat Mr. Moss het werk doen, ze doen het met liefde.
www.moswand.nl

msowand2