Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Slapen met zee- en sterrenzicht

strandhuis

Geplaatst: 26-6-2017
Door: Studio Schutte

Het is een beetje een vreemde eend, zo tussen de ouderwetse houten opbouwhuisjes, maar man, wat is het mooi, dit strandhuisje van staal, hout en glas. Met die combinatie van materialen biedt het tegelijkertijd geborgenheid tegen én contact met de omgeving en de elementen. Door de houten latten en de antracietkleurige panelen vormt het huisje een natuurlijk geheel met strand en duinen rondom.
Omdat het strandhuis overwintert achter de duinen, en dus vervoerd moet worden, moest bij het bouwen rekening worden gehouden met vooraf bepaalde afmetingen en gewicht. De architect, tevens eigenaar, koos daarom voor een slaapvide, schuifdeuren en, in plaats van de geplande betonnen binnenkant, voor geschilderde panelen met een betonuitstraling. Bij de indeling is maximaal gebruikt gemaakt van de beschikbare ruimte. Op achtentwintig vierkante meter zijn een zit- en eethoek, keuken, zeven slaapplaatsen en een comfortabele douche en toilet gerealiseerd.
Door de glazen pui en (deel van de) zijwand heb je vanaf de slaapvide en zithoek een weergaloos ruime blik over strand en zee. De dakramen boven het kuipbed bieden sterrenzicht en een fris briesje bij warme nachten. In voor- en naseizoen is het bij een klein zonnetje al genieten achter het glas en als het echt mooi weer wordt, gaan de deuren open voor lange warme dagen en avonden op de houten terrassen rondom. Met voor het slapengaan een warme douche als toetje, buiten, onder de blote hemel, met zeezicht. Wat wil een (strand)mens nog meer...

strandhuisje